IX Despertafolk! Homenatge als voluntaris dels tres regnes. 1714

Diumenge 30 de Novembre arriba el Despertafolk!
ÚLTIMA HORA: Donada la previsió de pluges, tots els actes es traslladaran al Centro Aragonés de Barcelona al carrer Joaquín Costa, 68, Barcelona.

Despertafolk 2014

Us volem informar de la celebració, per 9è any consecutiu, del festival Despertafolk! Una jornada on la música, el ball i la tradició dels territoris de la Corona d’Aragó es troben en tot allò que ens uneix:llengua, història, territori i identitat.

Ens trobem a finals d'un any on la commemoració del Tricentenari ha tingut un protagonisme preferent i a la que el festival no vol quedar al marge. Aquests fets, que a l’any 1707 ja van suposar l’abolició dels furs aragonesos i valencians i més tard dels mallorquins, marquen el començament d'una etapa fosca d’assimilació cultural i lingüística. Aragonesos, valencians i balears van participar en la lluita, sabent que lluitant juntament amb els catalans, lluitaven alhora per la recuperació de les seves llibertats com a poble.

Igual que fa 300 anys, des de les associacions que representem aquests territoris reafirmem la importància d’un passat en comú i, des d’aquest festival, volem retre homenatge a aquells voluntaris, oblidats per la història oficial, que van lluitar fins al final en la defensa de Barcelona en el setge de 1714.

Organitzat per l'Espai País Valencià, l'Espai Mallorca i el Rolde Aragonés de Barzelona i amb la col·laboració de la Oficina Tècnica del Tricentenari de la Generalitat de Catalunya i d'Escola Valenciana, el pròxim diumenge 30 de novembre gaudirem d'una jornada on trobarem d'una mostra representativa d'arreu dels nostres territoris.

PROGRAMA:

Parc de la Ciutadella

11:00h. Inici passacarrers, a càrrec del Grupo de Bombos y Tambores del Bajo Aragón, i Ruta històrica, a càrrec Jordi Ramos, historiador.

Plaça del Rei

11:45h. Parlaments a càrrec de les associacions.

12:00h. Mostra de folklore valencià a càrrec de Josep Aparicio 'Apa', cant d’estil i la Colla Borumballa, de dolçaina i tabalet.

13:00h. Actuació d'Exiliats, folclore mallorquí.

AdjuntMida
Image icon Despertafolk.jpg1.42 MB
Data i hora esdeveniment: 
Dg, 30/11/2014 - 11:30 to 14:00