Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 1 hora 35 min

Escola Valenciana felicita a Vicent Pascual per la «merescuda medalla de la Universitat de València»

Dv, 20/01/2017 - 15:07
Avui, la Nau ha acollit l’acte de lliurament de la medalla de la Universitat de València al mestre, pedagog i escriptor Vicent Pascual i Granell. Entre els diferents treballs d’aquest estudiós, Escola Valenciana ha ressaltat l’obra Un Model educatiu per a un sistema escolar amb tres llengües. Proposta organitzativa –realitzada en col•laboració amb Vicent Sala el 1990–, com «un dels materials més complets i de major influència en el sistema educatiu valencià.»

Escola Valenciana anima a participar en els tres concerts de cloenda de l’Any Tio Canya

Dm, 17/01/2017 - 14:44
Una cinquantena d’entitats i associacions, convocades per la Falla Arrancapins i entre les quals es troba Escola Valenciana, proclamaren l’any 2016 'Any Tio Canya'. Així, durant tot l’any s’han succeït diversos actes d’homenatge al grup Al Tall per commemorar el 40 aniversari de la creació del 'Tio Canya', que culminen amb tres concerts a les ciutats de València, Alacant i Castelló.

Escola Valenciana troba a faltar en la renovació del Pacte del Botànic accions polítiques explícites per la llengua

Dv, 13/01/2017 - 16:32
L’entitat cívica ha declarat 2017 l’Any per la Igualtat Lingüística, una iniciativa que pretén conscienciar la població sobre els drets lingüístics i promoure la protecció del valencià amb un reglament que corregisca les mancances de la Llei d’ús i ensenyament del valencià i vaja més enllà. L’actualització de l’Acord del Botànic recull una sèrie de mesures que afavoriran les condicions de vida dels valencians i valencianes, tanmateix, «obvia una part fonamental per a Escola Valenciana: la intenció de crear una llei d’igualtat lingüística amb la qual materialitzar els compromisos adquirits», segons el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Escola Valenciana compartirà informació dels seus projectes en la II Jornada Edusiona’t a Alacant

Dj, 12/01/2017 - 11:44
El proper dissabte 14 de gener l’entitat cívica oferirà material informatiu als assistents a la II Jornada de Participació i Intercanvi d’Experiències de la Comunitat Educativa, organitzada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i que es desenvoluparà a l’Auditori de la Diputació d’Alacant.

Escola Valenciana s’ofereix a traduir del català al valencià l’escrit que el jutge alacantí no entén amb un simple copia i enganxa

Dc, 11/01/2017 - 13:00
Ja ho deia Joan Fuster: «La ignorància no és cap argument.» Desconéixer que el valencià és una varietat del català que es parla al País Valencià i defensar un argument basat en un prejudici lingüístic és un símptoma de la urgència de crear una llei d’igualtat lingüística.

2017: any per la igualtat lingüística

Dv, 30/12/2016 - 11:55
Escola Valenciana ha proclamat el “2017: any per la igualtat lingüística” durant la reunió extraordinària de valoració i organització de nous projectes. L’acord subscrit pels membres de la Junta estableix la creació d’iniciatives de diversa naturalesa i pren la protecció de l’estatus legal del valencià com a eix central. Amb tot, Escola Valenciana pretén conscienciar la ciutadania sobre la implantació d’una llei que iguale els drets lingüístics dels valencianoparlants als dels castellanoparlants.

Escola Valenciana felicita Intersindical Valenciana, CC.OO.PV i UGT per l’acord «històric» en benefici de la igualtat lingüística

Dm, 27/12/2016 - 17:42
L’entitat cívica ha donat suport a les nou bases que conformen el consens entre els tres sindicats sobre la competència lingüística que ha d’acreditar el personal al servei de les administracions públiques valencianes. Escola Valenciana ha comparat aquest pacte sindical amb el «cabdal compromís que es va assolir l’any 1932 a Castelló per fixar el sistema ortogràfic comú a tot el País Valencià.»

Vora 1500 alumnes participen en el ‘Cinema de Nadal’ a Alacant

Dv, 23/12/2016 - 08:00
‘Charlie Brown i Snoopy’ i ‘Hotel Transsilvània2’ han sigut els títols que la Cívica ha programat per a la nova edició del ‘Cinema de Nadal’ als cinemes del centre comercial Puerta Alicante. Aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de cinc centres educatius de la comarca de l’Alacantí.

PequeRadio emetrà els podcasts especials de Nadal d’Escola Valenciana

Dj, 22/12/2016 - 10:41
Nou escoles que formen part de la xarxa de ràdios escolars d’Escola Valenciana tindran un espai radiofònic en PequeRadio, la primera i única emissora desenvolupada per xiquets en freqüència modulada.

La primera edició del Voluntariat pel Valencià a l’Ajuntament de València es clou amb 259 participants

Dc, 21/12/2016 - 19:09
El saló de plens de l’Ajuntament de València ha acollit la cloenda del projecte d’Escola Valenciana que promou la creació de nous parlants de valencià gràcies l’altruisme dels voluntaris i la implicació dels aprenents. Aquest acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Ribó; el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo; la presidenta de la Coordinadora d’Alumnes, Professorat, Pares i Mares d’Alumnes per l’Ensenyament Públic en Valencià, Laura Font; el coordinador del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font, i el poeta Vicent Camps.

Escola Valenciana estrena ‘Trolls’ en valencià als cinemes comercials Ocine de València

Dm, 20/12/2016 - 14:22
Del 24 de desembre al 5 de gener l’entitat cívica possibilita el visionat d’una pel·lícula familiar i en valencià, 'Trolls', del creadors de la divertida obra d’animació 'Shreck', Mike Mitchell. Les projeccions tindran lloc en sessió matinal, a les 12 hores, als cinemes Ocine del Centre comercial Aqua de València a un preu de 5 euros.

Escola Valenciana et desitja Bon Nadal i Bon Any 2017

Dll, 19/12/2016 - 16:54
En Escola Valenciana pensem que El valencià és un regal, així que t’oferim aquesta promoció de Nadal perquè pugues sorprendre els que més t’estimes amb detalls en la nostra llengua. Entre la varietat de productes que pots trobar a la nostra botiga, t’hem volgut destacar quatre elements que pots compartir amb la família i, així, omplir la llar de cinema, literatura, memòria i amistat. La millor manera de celebrar el Nadal és regalar valencià.

Enllaçats fa una crida per fomentar la unitat i l’ús social de la llengua

Dll, 19/12/2016 - 12:59
Enllaçats per la Llengua -ExLL-, plataforma de la qual forma part Escola Valenciana, ha desenvolupat la trobada anual a Castelló de la Plana, on s’ha fet balanç dels objectius plantejats, les accions engegades i les fites assolides d’aquest 2016.

Escola Valenciana remarca la importància de normalitzar el valencià per a accedir a la funció pública en l’aniversari de les Normes de Castelló

Ds, 17/12/2016 - 17:21
L’any 1932 entitats i personalitats del món de la cultura i la política varen acordar el sistema ortogràfic comú a tot el País Valencià. Aquest conveni es va materialitzar en l’adopció de les Normes de Castelló. Avui és el cinqué any que Castelló per la llengua, plataforma de la qual forma part Escola Valenciana – Col·lectius de Castelló, ha organitzat una sèrie d’actes al llarg dels mesos de novembre i desembre, que han culminat avui dissabte en una jornada festiva i reivindicativa.

Escola Valenciana participarà en els actes commemoratius del 84 aniversari de les Normes de Castelló

Dv, 16/12/2016 - 09:07
Castelló per la Llengua, plataforma de la qual forma part Escola Valenciana — Col·lectius de Castelló, ha organitzat per cinqué any una programació atractiva per celebrar els 84 anys de les regles d’ortografia unitàries del País Valencià. Les activitats tindran lloc demà 17 de desembre a la Pèrgola de Castelló (Passeig Rialta) a partir de les 11 hores.

Escola Valenciana: «només demanem al Consell que capacite el funcionariat siga bilingüe»

Dj, 15/12/2016 - 19:52
La vuitena concentració d’Escola Valenciana davant del Palau de la Generalitat Valenciana #DretsLingüístics #RequisitJa ha deixat constància de la necessitat que els aspirants a funcionaris dominen tant el valencià com el castellà gràcies a la implantació del requisit lingüístic i una llei que equipare els drets lingüístics dels valencianoparlants als dels castellanoparlants.

Escola Valenciana es concentra per vuitena vegada pels #DretsLingüístics

Dj, 15/12/2016 - 08:49
L’entitat cívica convida la ciutadania, organitzacions i sindicats a assistir el proper dijous 15 de desembre a les 19 hores a la vuitena concentració #DretsLingüístics #RequisitJa. L’acte tindrà lloc davant del Palau de la Generalitat Valenciana (plaça de Manises). El cantaire David Reig interpretarà la cançó més emblemàtica de la substitució lingüística: 'Tio Canya' del conjunt Al Tall.

Escola Valenciana atorga el premi de la modalitat de ràdio en el Festival Tirant Avant Escolars 2016

Dc, 14/12/2016 - 10:22
L’entitat cívica ha participat en l’XIa edició dels premis a les produccions audiovisuals realitzades per escolars, que organitza l’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual —AIFFA—. Aquesta iniciativa té per objectiu dinamitzar i fer confluir les diferents manifestacions creades per l’alumnat de tots els cicles educatius. L’actor i director de doblatge, Francesc Fenollosa, ha conduït la vetllada.

Escola Valenciana: «No volem que una llei corcada regule la formació de l’alumnat»

Dc, 14/12/2016 - 09:43
Alacant, València i Castelló han sigut els escenaris de les tres mobilitzacions que s’han desenvolupat al País Valencià per mostrar rebuig a la LOMCE i insistir en el millor model d’escola: pública, de qualitat i en valencià. La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola Valenciana, ha reunit un gran nombre de representants de la comunitat educativa, organitzacions i sindicats, sota els lemes #SIalaPública, #NOalaLOMCE, #Norevàlides, #RevertirRetallades, #NOal3més2.

Escola Valenciana et desitja Bon Nadal i Bon Any 2017

Dm, 13/12/2016 - 12:08
Des d’Escola Valenciana pensem que El valencià és un regal, així que t’oferim aquesta promoció de Nadal perquè pugues sorprendre els que més t’estimes amb detalls en la nostra llengua. Entre la varietat de productes que pots trobar a la nostra botiga, t’hem volgut destacar quatre elements que pots compartir amb la família i, així, omplir la llar de cinema, literatura, memòria i amistat. La millor manera de celebrar el Nadal és regalar valencià.

Pàgines