Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 1 hora 35 min

Escola Valenciana celebrarà a Xàtiva la II Jornada de RadioEscola

fa 2 hores 42 min
El dissabte 25 de febrer a les 9’30 hores la Casa de Cultura de Xàtiva acollirà el segon intercanvi d’experiències entre escoles que desenvolupen programes radiofònics. Amb aquesta iniciativa, Escola Valenciana pretén un doble objectiu: d’una banda, acostar les possibilitats pedagògiques que ofereix aquest mitjà per millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat i, d’altra banda, tracta d’impulsar la xarxa de ràdios escolars.

DE LA PRIMAVERA VALENCIANA A LA LLEI MORDASSA

Dg, 19/02/2017 - 11:07
Aquest febrer del 2017, commemorem el cinqué aniversari de la Primavera Valenciana, un fenomen social per les llibertats, de transcendència internacional, que va sorgir en febrer de 2012, com a resposta a la repressió a l'alumnat de l'institut Lluís Vives de València, que protestava en contra de les retallades econòmiques en educació de la Generalitat Valenciana en mans del PP. Una brutalitat no vista (almenys públicament) des de temps de la dictadura.

L’IES Sivera Font i el Col·legi Parroquial Sant Josep representaran la UV i la UPV en la final absoluta de la #Lligadedebat a Barcelona

Ds, 18/02/2017 - 19:23
El Centre cultural la Nau i el Paranimf de la Universitat Politècnica de València han acollit avui l’última jornada de la fase local de la Lliga de Debat a València, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives. Aquesta fase final eliminatòria s’ha disputat entre 40 alumnes de vuit centres docents adscrits a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de València, els quals s’havien classificat en les tres jornades anteriors de la competició.

Els instituts Florida i la Masia es classifiquen per a la final local de la #Lligadedebat a la UV

Dv, 17/02/2017 - 15:15
El Centre cultural la Nau ha acollit la tercera jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives, corresponent a la demarcació de la Universitat de València. El debat d’avui s’ha desenvolupat entre 15 alumnes de tres centres.

L’IES Abastos i el Col·legi María Auxiliadora passen a la fase final de la #Lligadedebat del dissabte a València

Dj, 16/02/2017 - 16:53
La segona jornada local eliminatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat celebrada al Centre cultural la Nau ha reunit quatre equips competidors formats per 20 estudiants i estudiantes. El dissabte 18 de febrer els grups classificats es disputaran la final i l’equip guanyador representarà a la Universitat de València en la final absoluta, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra els dies 28, 29 i 30 d’abril.

L’IES les Porçons i el Col·legi Parroquial Sant Josep concorren a la fase final de la #Lligadedebat a València

Dc, 15/02/2017 - 16:18
La primera jornada dialèctica de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives, i que correspon a la demarcació de la Universitat de València, s’ha celebrat avui al Centre cultural la Nau entre quatre equips formats per una vintena d’alumnes.

Arranca la Lliga de Debat a València

Dc, 15/02/2017 - 10:11
Durant quatre dies, 85 alumnes procedents de 18 centres educatius adscrits a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de València participaran en la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives. El dimecres 15 de febrer s’inicia aquesta competició dialèctica entorn del tema d’actualitat Els animals tenen drets?

Escola Valenciana promou a les escoles la implantació de l’itinerari Avançat perquè «assegura un alumnat plurilingüe»

Dm, 14/02/2017 - 08:59
L’entitat cívica ha iniciat la campanya L’Avançat és qualitat per fomentar als centres educatius la implantació de l’itinerari Avançat, l’únic que assegura un alumnat plurilingüe. Així, l’entitat cívica ha animat els pares, les mares i l’equip de mestres a demanar sempre qualitat i que trien el programa més pròxim al model educatiu d’Escola Valenciana: l’Avançat 1.

L’IES Pare Vitòria II i l’IES Nou Derramador I guanyen la fase local de la #Lligadedebat

Ds, 11/02/2017 - 18:16
Avui, el Club Diario Información i l’Edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández han sigut els escenaris de l’última jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de les universitats d’Alacant i Elx. Aquesta fase final s’ha desenvolupat entre 50 alumnes que conformen els deu equips adscrits a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández, que s’havien classificat en les dos jornades prèvies.

La segona jornada de la #Lligadedebat a Alacant i Elx es clou amb la classificació de sis instituts més per a la final local

Dv, 10/02/2017 - 17:26
La segona jornada dialèctica de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, celebrada de forma simultània a la Seu Universitària d’Alacant i a l’edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández, ha finalitzat amb la classificació dels instituts Pare Vitòria I, Serra de Mariola I, Sant Vicent II i l’Allusser II, pel que fa a la competició d’Alacant, i la fase local desenvolupada a Elx ha tingut com a guanyadors l’IES Almadrava II i l’IES Nou Derramador II. Demà dissabte 11 de febrer, aquests equips disputaran la fase final de la Lliga per representar a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández a la final absoluta, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2017, a la Universitat Pompeu Fabra. Avui, la competició ha comptat amb la participació de 12 equips compostos per 60 participants.

Sis nous instituts es classifiquen en la segona jornada de la #Lligadedebat a Alacant i Elx

Dv, 10/02/2017 - 17:26
La segona jornada dialèctica de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, celebrada de forma simultània a la Seu Universitària d’Alacant i a l’edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández, ha finalitzat amb la classificació dels instituts Pare Vitòria I, Serra de Mariola I, Sant Vicent II i l’Allusser II, pel que fa a la competició d’Alacant, i la fase local desenvolupada a Elx ha tingut com a guanyadors l’IES Almadrava II i l’IES Nou Derramador II. Demà dissabte 11 de febrer, aquests equips disputaran la fase final de la Lliga per representar a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández a la final absoluta, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2017, a la Universitat Pompeu Fabra. Avui, la competició ha comptat amb la participació de 12 equips compostos per 60 participants.

Els instituts Jaume II i Xixona, Nou Derramador I i Almadrava, passen a la final de la #Lligadedebat d’Alacant i Elx, respectivament

Dj, 09/02/2017 - 17:51
La Seu Universitària d’Alacant i l’Edifici Innova del campus universitari d’Elx han sigut el centre de la primera jornada dialèctica de la Lliga de debat, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández. Aquesta fase eliminatòria local s’ha disputat entre 45 alumnes de nou centres d’Educació Secundària Obligatòria.

Escola Valenciana ofereix ‘Sufragistes’ a instituts i ajuntaments per commemorar el Dia de les Dones

Dc, 08/02/2017 - 11:05
Sota el títol ‘Bastim la igualtat’, Escola Valenciana ha encetat la col·lecció ‘Coeduquem’, una iniciativa que recollirà produccions audiovisuals amb un marcat caràcter social per sensibilitzar la ciutadania sobre les relacions humanes en condicions d’explotació i la lluita per assolir drets i llibertats.

La UMH participa per primera vegada en la Lliga de Debat

Dm, 07/02/2017 - 14:08
Escola Valenciana i la Xarxa Vives d’Universitats han organitzat una nova edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que arranca el dijous 9 de febrer al País Valencià. Durant tres dies, 21 instituts, adscrits a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández, i més d’un centenar d’alumnes demostraran les seues habilitats comunicatives per debatre al voltant del tema Els animals tenen drets?

Escola Valenciana: «facilitarem a les escoles propostes per adaptar el nou Decret al nostre model d’escola plurilingüe»

Dll, 06/02/2017 - 12:11
«El Decret de Plurilingüisme Dinàmic –DPD– no és el nostre model d’escola, tanmateix, és un document important per treballar el multilingüisme i oferirem als centres educatius propostes per dissenyar el Pla lingüístic de centre, amb l’objectiu d’acostar-lo al nostre model d’escola», ha exposat l’entitat cívica. En aquest sentit, Escola Valenciana promourà a les escoles la implantació del nivell Avançat, l’únic que assegura un alumnat plurilingüe.

Estem per la democràcia!

Dv, 03/02/2017 - 14:13
Les persones i entitats sotasignants volem fer públic el nostre malestar davant els darrers intents de l’estat espanyol de condicionar la situació política a Catalunya. Rebutgem frontalment els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l’exercici del Dret a Decidir i el Dret d’Autodeterminació entenent que són una agressió vers la democràcia i impropis d’un vertader estat de dret.

Escola Valenciana felicita l’escriptora Rosa Serrano, guardonada per la Fundació Bromera

Dv, 03/02/2017 - 09:42
La Fundació Bromera ha reconegut el bagatge de l’escriptora i editora Rosa Serrano amb el Premi Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, un guardó que es lliurarà el divendres 3 de febrer a les 20’30 hores a l’Hotel Astoria de València. Escola Valenciana ha volgut transmetre la seua satisfacció per aquest premi a Rosa Serrano, una dona que «basteix la cultura des del món editorial, la literatura, la pedagogia i la traducció.»

Escola Valenciana amplia el termini per participar en la campanya solidària ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’

Dm, 31/01/2017 - 10:39
La novena edició de la campanya de sensibilització d’Escola Valenciana se centra en les persones refugiades al País Valencià. El fons recaptat gràcies a les escoles valencianes que vulguen participar-hi es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEA ( R ) PV, amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià. Aquesta campanya solidària, que havia previst finalitzar el 30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, ha ampliat el termini de participació fins al 17 de febrer.

Escola Valenciana col·labora amb Oxfam Intermón per promoure el comerç just amb la confecció de les samarretes de les Trobades

Dv, 27/01/2017 - 08:50
Les Trobades d’Escoles en Valencià 2017 comptaran amb una producció tèxtil basada en els estàndards de qualitat del comerç just que promou Oxfam Intermón a 36 països. Amb aquesta iniciativa, Escola Valenciana pretén crear oportunitats als productors més desafavorits gràcies al compromís d’Oxfam Intermón amb l’ONG banglasdeshiana Aarong Brac.

Escola Valenciana: «El Govern valencià ha d’implantar la plena competència lingüística com a requisit en la nova llei de la funció pública»

Dc, 25/01/2017 - 13:41
Ahir, la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, aturà la presentació del text legal de la nova llei de la funció pública i l’entitat cívica s’hi ha mostrat inquieta: «Escola Valenciana, les universitats, els sindicats –Intersindical Valenciana, CCOO-PV i UGT– i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua –AVL–, estan d’acord amb la introducció de la plena competència lingüística com a requisit per a treballar en la funció pública i, a més, sabem que vora el 70% dels funcionaris tenen algun títol de la Junta Qualificadora; aleshores, cal materialitzar tot aquest consens i tot aquest treball conjunt en la nova llei de la funció pública i, així, compensar les desigualtats que se deriven d’un servei públic excloent», ha expressat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Pàgines