Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 2 hores 1 minut

Escola Valenciana: «el valencià necessita la plena capacitació lingüística a les administracions per guarir-se d’anteriors polítiques devastadores»

fa 10 hores 44 min
El #4D, Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià, ha servit a l’entitat cívica per fer balanç de l’últim any en matèria de respecte dels drets lingüístics individuals i col•lectius de tots els valencians i les valencianes. Al llarg de l’any 2016 Escola Valenciana ha llançat diverses iniciatives per conscienciar la ciutadania sobre la discriminació i, alhora, esperonar el Govern valencià a prendre mesures tan importants com una llei d’igualtat lingüística i la implantació de la plena competència lingüística com a requisit per a l’accés a la funció pública.

Escola Valenciana participarà en la manifestació contra la LOMCE el 13D

Dc, 07/12/2016 - 12:00
El proper dimarts Escola Valenciana tornarà al carrer per dir una vegada més #NoALaLOMCE #SíAlaPública #RevertirRetallades

La Plataforma pels Drets Lingüístics exposa el seu ideari per acabar amb la discriminació lingüística

Dv, 02/12/2016 - 12:02
La Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià, formada per prop d’una trentena d’entitats, sindicats i partits polítics, han acudit a les Corts Valencianes per commemorar el Dia dels Drets Lingüístics i palesar la discriminació quotidiana que sovint pateix la ciutadania quan parla valencià, malgrat estar a l’empara de la llei vigent. Durant l’acte, la Plataforma ha fet públic el seu ideari a través del Manifest Pels Nostres Drets Lingüístics i ha demanat a l’Administració autonòmica mesures estructurals i legislatives que posen fi a la marginació per raó de llengua.

La Plataforma pels Drets Lingüístics llegirà el seu Manifest davant de les Corts per commemorar el #4D

Dj, 01/12/2016 - 09:48
Representants de les entitats i sindicats que formen part de la Plataforma pels Drets Lingüístics del País Valencià donen a conéixer el Manifest 'Pels Nostres Drets Lingüístics' i l’informe anual de vulneracions d’aquest dret al president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i al director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, el proper divendres 2 de desembre de 2016 a les 11 hores a les Corts Valencianes.

La campanya d’Escola Valenciana ‘Un euro, llavor de solidaritat’ recaptarà un fons d’ajuda per als refugiats al País Valencià

Dm, 29/11/2016 - 13:58
Sota el títol ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, Escola Valenciana llança la novena edició de la campanya escolar de sensibilització. El fons recaptat gràcies a les escoles valencianes que vulguen participar-hi es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEAR PV, amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià. Els centres educatius interessats a participar poden escriure a escola.v@fev.org o bé telefonar al 96 347 27 83.

La campanya d’Escola Valenciana ‘Un euro, llavor de solidaritat’ recaptarà un fons d’ajuda per als refugiats del País Valencià

Dm, 29/11/2016 - 12:35
Sota el títol ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, Escola Valenciana llança la novena edició de la campanya escolar de sensibilització. El fons recaptat gràcies a les escoles valencianes que vulguen participar-hi es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEA ( R ) PV, amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià. Els centres educatius interessats a participar poden escriure a escola.v@fev.org o bé telefonar al 96 347 27 83.

Més de 3.000 infants gaudeixen del cinema d’Escola Valenciana a València i a Ontinyent

Dv, 25/11/2016 - 10:06
La tretzena edició del projecte d’Escola Valenciana ‘Cinema a l’escola’ ha tingut un gran èxit de participació a València i a Ontinyent. Durant tres dies els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Vall d’Albaida i València han tingut l’oportunitat de visualitzar tres pel·lícules en valencià gràcies a la iniciativa de la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià a la Vall d’Albaida i la Coordinadora d’Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l’Ensenyament Públic i en Valencià.

Escola Valenciana: «El 33 aniversari de la LUEV és un bon moment per redefinir-la i millorar-la»

Dc, 23/11/2016 - 09:27
La Llei d’ús i ensenyament del valencià –LUEV– es promulgà el 23 de novembre de 1983 pel Govern de la Generalitat Valenciana. Partia de zero, fins a aquell moment no hi havia cap reglament aprovat que regulara el dret de la ciutadania a fer servir el valencià amb normalitat i l’obligació de les administracions perquè aquest dret fóra efectiu. Escola Valenciana fa balanç de situació lingüística: «la LUEV és una llei imperfecta, va nàixer amb grans mancances, i no ha servit per promoure l’ús social del valencià més enllà de l’àmbit educatiu, com tampoc ha establit sancions a les vulneracions dels drets de tots els valencians i valencianes», ha expressat el portaveu d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

València i Ontinyent participen en el programa ‘Cinema a l’escola’ d’Escola Valenciana

Dm, 22/11/2016 - 11:54
Els dies 23 i 24 de novembre la Coordinadora per l’Ensenyament Públic i en Valencià i la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià a la Vall d’Albaida han llançat cinc propostes audiovisuals als centres educatius en horari escolar.

Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant signen un conveni per promoure l’ús del valencià

Ds, 19/11/2016 - 17:34
L’Ajuntament d’Alacant i La Cívica-Escola Valenciana han signat un conveni de col·laboració per a l’assessorament i elaboració de projectes i materials de promoció i ús social del valencià.

Escola Valenciana defensa una nova RTVV pública completament en valencià davant del Palau de la Generalitat

Dj, 17/11/2016 - 18:00
La setena concentració d’Escola Valenciana #DretsLingüístics ha vingut acompanyada de la reivindicació d’un servei públic de radiodifusió i televisió amb continguts de qualitat desenvolupats en la seua totalitat en valencià. A més, els comunicadors de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació hauran d’estar acreditats amb la capacitació lingüística adequada com a condició indispensable per portar a terme la tasca. Extreballadors de Ràdio 9 i Canal 9 han donat suport a aquestes demandes de l’entitat cívica per afavorir la implantació de la plena competència lingüística en valencià com a requisit per a accedir a la funció pública.

Escola Valenciana, l'Ajuntament d’Alacant i la UA organitzen la Plaça del Llibre per promoure el gaudi de la lectura en valencià

Dc, 16/11/2016 - 15:49
Escola Valenciana, l'Ajuntament d'Alacant i la Universitat d'Alacant –UA– han organitzat aquest divendres 18 i dissabte 19 de novembre la primera Plaça del Llibre d'Alacant, una iniciativa lúdica i cultural de promoció del llibre en valencià i del foment de la lectura per a totes les edats. La programació inclou representacions de teatre i música, jocs, contacontes, una exposició, presentacions i signatures de llibres.

Revista Xiulit: « El còmic és una eina idònia per a introduir la lectura entre els més menuts»

Dc, 16/11/2016 - 09:37
XIULIT és una revista de periodicitat mensual publicada en valencià, adreçada a un públic d’entre 7 i 14 anys, i que té el còmic com a element fonamental per a fomentar l’hàbit lector.

La concentració mensual d’Escola Valenciana #DretsLingüístics comptarà amb extreballadors de RTVV

Dm, 15/11/2016 - 14:13
L’entitat cívica convida la ciutadania, organitzacions i sindicats a assistir el proper dijous 17 de novembre a les 19 hores a la setena concentració #DretsLingüístics. L’acte tindrà lloc davant del Palau de la Generalitat Valenciana (plaça de Manises) i, en aquesta ocasió, hi assistiran extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana per denunciar el tractament del valencià en la nova llei de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Alacant acull la primera edició de la Plaça del Llibre

Dll, 14/11/2016 - 09:23
L'Ajuntament d'Alacant, la Universitat d'Alacant i Escola Valenciana han organitzat la Plaça del Llibre d'Alacant 2016, una iniciativa per a promoure el llibre en valencià i fomentar-ne la lectura. Durant els dies 18 i 19 de novembre la Plaça de l’Ajuntament serà el centre d’un gran ventall d’activitats adreçades als centres educatius i obertes al públic en general. La programació inclou presentacions i signatures de llibres d’escriptores i escriptors com Isabel–ClaraSimó, Carles Cortés, Joan Benesiu, Enric Balaguer, Lliris Picó, Ximo Caturla, Joan Borja, Ximo Espinós i Silvestre Vilaplana.

Carmen Agulló, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, Josep V. Garcia i la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, guardonats en la XIVa Nit

Dll, 07/11/2016 - 10:30
Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua ha celebrat la XIVa edició de la Nit d’Escola Valenciana amb prop de 400 amigues i amics que s’han acostat a la Vall d’Albaida, concretament a Ontinyent, per compartir junts el lliurament anual de guardons a entitats i personalitats que basteixen el país amb memòria, cultura i llengua.

Escola Valenciana atorga el guardó a l’Ús Social del Valencià a la Federació Valenciana de Nanos i Gegants

Dv, 04/11/2016 - 12:14
El tercer guardó de la Nit d’Escola Valenciana a l’Ús Social del Valencià el recollirà la Federació Valenciana de Nanos i Gegants el proper dissabte 5 de novembre a les 19 hores al Teatre Echegaray d’Ontinyent. ‘La Nit a Cau d’Orella’ serà l’escenari on es fa valdre la tasca de persones i entitats que treballen per assolir la normalització de la llengua des de diferents àmbits.

La nova campanya del Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana arriba a Alacant

Dc, 02/11/2016 - 17:42
Avui, l’entitat cívica i l’Ajuntament d’Alacant han donat a conéixer la campanya “Eres important. Fes-te voluntària lingüística”, amb la qual Escola Valenciana tracta d’incrementar el nombre de parlants de valencià gràcies a la participació de voluntaris i aprenents en aquest programa. La nova imatge del Voluntariat pel Valencià fa valdre la tasca dels voluntaris i voluntàries i, alhora, tracta d’engrescar d’altres a sumar-se a la iniciativa. La confecció d’aquesta campanya s’ha desenvolupat amb fotografies reals de voluntaris: «buscàvem identitat, volem que qualsevol ciutadà se senta reflectit i s’identifique amb les persones que hi apareixen, perquè tots els valencianoparlants podem ajudar a altres a parlar valencià», ha expressat el responsable del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

Escola Valenciana presenta la nova campanya del Voluntariat pel Valencià a Castelló

Dll, 31/10/2016 - 16:16
Avui, l’entitat cívica i l’Ajuntament de Castelló han donat a conéixer la campanya “Eres important. Fes-te voluntària lingüística”, amb la qual Escola Valenciana tracta d’incrementar el nombre de parlants de valencià gràcies a la participació de voluntaris i aprenents en aquest programa. La nova imatge del Voluntariat pel Valencià fa valdre la tasca dels voluntaris i voluntàries i, alhora, tracta d’engrescar d’altres a sumar-se a la iniciativa. La confecció d’aquesta campanya s’ha desenvolupat amb fotografies reals de voluntaris: «buscàvem identitat, volem que qualsevol ciutadà se senta reflectit i s’identifique amb les persones que hi apareixen, perquè tots els valencianoparlants podem ajudar a altres a parlar valencià», ha expressat el responsable del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

Escola Valenciana guardona la professora Carmen Agulló amb el Premi a la Trajectòria Individual

Dll, 31/10/2016 - 12:15
Avui, l’entitat cívica ha fet públic el segon dels reconeixements que atorgarà el proper 5 de novembre a les 19 hores al Teatre Echegaray d’Ontinyent durant la vetllada de la ‘Nit a Cau d’Orella’. La professora Carmen Agulló recollirà el Guardó a la Trajectòria Individual, un reconeixement que s'atorga a persones que treballen pel valencià en l'àmbit educatiu.

Pàgines