Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 2 hores 29 min

Gran participació a l'Encontre d'Ensenyants de l'Alcoià-Comtat

Dll, 26/09/2016 - 10:37
La VIIIa edició de l'Encontre d'Esenyants de l'Alcoià-Comtat, les jornades formatives per a docents que organitza Escola Valenciana, es van celebrar a la biblioteca de Muro. 120 inscrits, entre mestres, professors i bibliotecaris, van assistir a unes jornades que enguany, estaven dedicades al Foment de la Lectura.

Escola Valenciana: «El Decret de Plurilingüisme no és el model d’ensenyament que nosaltres proposem»

Dg, 25/09/2016 - 13:37
L’entitat cívica considera que l’esborrany del Decret de Plurilingüisme Dinàmic no respon al model d’Escola Valenciana, atès que estableix nivells que no garanteixen la competència de les dues llengües oficials i el coneixement efectiu d’una llengua estrangera, un dret fonamental per a tot l’alumnat del País Valencià.

El divendres arranca el VIIIé Encontre d’Ensenyants de la Coordinadora de l’Alcoià - Comtat

Dm, 20/09/2016 - 10:54
Els dies 23 i 24 de setembre la Biblioteca Municipal de Muro acollirà el VIIIé Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat, organitzat per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat i Escola Valenciana. Lia Gutiérrez, Joan Portell, Francesc Gisbert, Anna Ballester i Dolors Insa, són els ponents que tractaran des de diferents perspectives temes com la intel·ligència emocional, la relació entre la família i l’hàbit lector, els tipus de lectura que triem, la literatura i la poesia, així com estratègies per animar les biblioteques.

IV Jornades d’Experiències Plurilingües a la Universitat de València

Dv, 16/09/2016 - 17:31
Del dilluns 19 al 21 de setembre la Unitat per l’Educació Multilingüe de la Universitat de València desenvoluparà les IV Jornades d’Experiències Plurilingües 'La integració de llengües i continguts en una escola plurilingüe' a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

IV JORNADES d’Experiències Plurilingües

Dv, 16/09/2016 - 17:31
Del dilluns 19 al 21 de setembre la Unitat per l’Educació Multilingüe desenvoluparà les IV Jornades d’Experiències Plurilingües 'La integració de llengües i continguts en una escola plurilingüe' a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

Escola Valenciana reivindica el dret de ser atesos en valencià en la cinquena concentració pel requisit lingüístic

Dj, 15/09/2016 - 19:30
El recent cas de discriminació lingüística, patit per un grup de joves a l’Hotel ‘Els Bichets’ de Dénia, ha marcat la cinquena concentració d’Escola Valenciana #DretsLingüístics. «Exemples com aquests palesen la necessitat de comptar amb treballadors competents en valencià en el sector públic i en el privat com a sinònim de professionalitat», ha expressat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, al fil de la trobada pel requisit lingüístic.

La Plataforma pels Drets Lingüístics demana una llei d’igualtat lingüística i la regulació de la plena capacitació en valencià

Dm, 13/09/2016 - 14:38
El claustre de la Nau – Universitat de València ha sigut l’escenari de la presentació del document Pels nostres drets lingüístics, elaborat per la Plataforma pels Drets Lingüístics del País Valencià amb la intenció de palesar la necessitat de crear una llei d’igualtat lingüística. En aquesta normativa ha d’estar compresa la regulació de la plena competència lingüística com a requisit per a accedir a qualsevol lloc de treball de la funció pública.

Escola Valenciana es reuneix amb la FAPA Enric Valor per avançar cap a un plurilingüisme eficaç

Dll, 12/09/2016 - 10:46
La reunió de coordinació entre l’entitat cívica i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de la província d’Alacant Enric Valor s’ha desenvolupat el dijous 8 de setembre a la seu de la Cívica – Escola Valenciana, per tractar punts tan importants com l’aprenentatge de llengües a tot el País Valencià.

Escola Valenciana es concentra per cinquena vegada pel requisit lingüístic

Dj, 08/09/2016 - 10:25
L’entitat cívica convida la ciutadania, organitzacions i sindicats a assistir el proper dijous 15 de setembre a les 19 hores a la concentració #DretsLingüístics #RequisitJa. En aquesta ocasió, l’acte tindrà lloc davant del Palau de la Generalitat Valenciana (plaça Manises).

Participació i acció per a una nova política educativa

Dm, 06/09/2016 - 12:59
Ha passat un curs des que el nou govern fruit del pacte del botànic començà a canviar la política educativa en el País Valencià. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic hem valorat molts canvis que han millorat l’accés al dret a l’educació i han iniciat la recuperació d’una escola púbica de qualitat per a tota la vida.

Concentració d’inici de curs #NoAlaLOMCE #SíAlaPública

Dll, 05/09/2016 - 11:40
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola Valenciana, ha convocat una concentració el proper dimarts 6 de setembre a les 11hores davant de la Conselleria d’Educació, per manifestar, una vegada més, el seu rebuig a la LOMCE i la defensa de l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

Carta d'inici de curs d'Escola Valenciana

Dv, 02/09/2016 - 09:34
L'entitat cívica ha llançat un missatge de benvinguda a l'alumnat, els mestres, els pares i les mares dels centres educatius.

Escola Valenciana: «un hotel sense treballadors competents en valencià no ofereix un bon servei als clients»

Dj, 01/09/2016 - 15:09
Escola Valenciana dóna suport a les persones menyspreades per haver exercit el seu dret de parlar valencià a la gerència d'un hotel a Dénia i ofereix la seua Oficina de Drets Lingüístics per denunciar aquest incident (drets@fev.org).

Amb tu, fem escola, fem poble i fem país

Dv, 29/07/2016 - 16:33
Us presentem el vídeo de les 19 Trobades d'Escoles en Valencià que s’han desenvolupat de nord a sud del País Valencià durant els mesos d’abril, maig i juny. Gràcies a totes les persones que comparteixen amb Escola Valenciana la convicció que el programa d’ensenyament en valencià és el programa òptim. ‘Un país d’escoles’ ha reunit més de 214.000 persones i ha posat en joc 353 pobles. Amb les Trobades fem escola, fem poble i fem país.

Escola Valenciana destaca el paper del Tribunal de les Aigües per mantindre viu el valencià en els judicis des de l’Edat Mitjana

Dj, 28/07/2016 - 15:15
El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; el director general de Responsabilitat Social, Foment de l’Autogovern i Transparència, Josep Ochoa, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, han visitat la Casa Vestidor on es reuneixen els magistrats del Tribunal de les Aigües de València abans de desenvolupar els judicis davant de la Porta dels Apòstols de la plaça de la mare de Déu de València. Posteriorment, tots tres han presenciat un dels processos orals que tenen lloc l’últim dijous de cada mes. El Tribunal arbitra sobre els possibles conflictes que poden sorgir per l’ús incorrecte de l’aigua de reg entre els llauradors de les comunitats de regants de les vuit séquies de l’Horta de València sobre les quals té jurisdicció aquest òrgan col·legiat.

La Coordinadora de l’Alcoià-Comtat presenta els actes del VIIIé Encontre d’Ensenyants

Dc, 27/07/2016 - 14:32
Els dies 23 i 24 de setembre la Biblioteca Municipal de Muro acollirà el VIIIé Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat, organitzat per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat i Escola Valenciana. Lia Gutiérrez, Joan Portell, Francesc Gisbert, Anna Ballester i Dolors Insa són els ponents que tractaran des de diferents perspectives temes com la intel·ligència emocional, la relació entre la família i l’hàbit lector, els tipus de lectura que triem, la literatura i la poesia, així com estratègies per animar les biblioteques.

Ferran Puchades: «És bàsic que la nova regulació de la Funció Pública incloga la competència lingüística dels empleats públics»

Dj, 21/07/2016 - 01:39
«Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en valencià. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense», va dir l’Ovidi en al·lusió a les cotilles que censuren la llibertat d’expressió. Aquesta frase pren rellevància aquests dies perquè bé podria haver-se formulat ara per defensar els valors democràtics i els drets humans arran de les últimes declaracions del diputat del PP Javier Beresaluce contra la llibertat de parlar valencià. Amb l’objectiu de corregir la desigualtat social de no saber valencià i potenciar la llengua dins de les administracions públiques, els mitjans de comunicació, el comerç, la indústria, l’economia... Escola Valenciana va desenvolupar a l’Aula Magna de la Nau - Universitat de València una jornada de debat amb cinc experts de diferents àmbits.

Escola Valenciana convida la ciutadania, entitats i sindicats a la taula redona ‘Parlem de drets lingüístics’

Dm, 19/07/2016 - 15:27
En el marc de la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics’, Escola Valenciana ha organitzat el col·loqui ‘Parlem de drets lingüístics. L’ús social del valencià a l’administració pública’, que tindrà lloc el proper dijous 21 de juliol a les 19’45 hores a l’Aula Magna de la Nau (c/ de la Universitat, 2. València). Prèviament, l’entitat cívica ha previst la concentració mensual davant de les Corts per demanar al Consell la implantació del requisit lingüístic en la funció pública. #DretsLingüístics #SíAlValencià

Escola Valenciana fa una valoració de tot el curs i perfila les bases del proper durant les jornades d’estiu

Dll, 18/07/2016 - 13:31
Les aules buides anuncien la fi del curs acadèmic i marquen l’inici de les vacances d’estiu. Per a Escola Valenciana és el moment de repassar les accions de tot l’any i autoavaluar-les per definir les noves estratègies que desenvoluparà a partir de setembre.

Escola Valenciana organitza una taula redona amb Ferran Puchades, Vicent Pitarch, Karlos Bernabé, Rafa Xambó i Anselm Bodoque, com a ponents

Dj, 14/07/2016 - 12:46
“Parlem dels nostres drets lingüístics. L’ús del valencià a l’administració pública” és el col·loqui que ha organitzat Escola Valenciana el proper dijous 21 de juliol a les 19’45 hores a l’Aula Magna de la Nau, Universitat de València (c/ de la Universitat, 2), amb la periodista Reis Juan com a moderadora.

Pàgines