Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 1 hora 9 min

MANIFEST 26-O

Dc, 26/10/2016 - 20:15
El 26-O Escola Valenciana ha tornat a dir #NoAlaLOMCE, #SíAlaPública, #Norevàlides, #RevertirRetallades, #Noal3més2 amb la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic. Ha arribat l'hora del canvi educatiu. No podem permetre més agressions a l'educació. Un dels serveis públics que més ha patit les retallades i les reformes normatives neoliberals del govern de l’estat. Són fets inqüestionables que:

“Eres important. Fes-te voluntària lingüística”, nova campanya d’Escola Valenciana

Dm, 25/10/2016 - 12:57
L’entitat cívica ha presentat davant de la Biblioteca Pública de València la nova imatge del projecte ‘Voluntariat pel Valencià’, amb el doble objectiu de fer valdre la tasca dels voluntaris i voluntàries i, alhora, engrescar d’altres a sumar-se al programa. La confecció d’aquesta campanya s’ha desenvolupat amb fotografies reals de voluntaris: «buscàvem identitat, volem que qualsevol ciutadà se senta reflectit i s’identifique amb les persones que hi apareixen, perquè tots els valencianoparlants podem ajudar a altres a parlar valencià», ha expressat el responsable del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

Escola Valenciana presenta l’onzena campanya del Voluntariat pel Valencià

Dll, 24/10/2016 - 11:22
L’entitat cívica dóna a conéixer en roda de premsa la nova campanya del Voluntariat pel Valencià el proper dimarts 25 d’octubre a les 11 hores davant de la Biblioteca Pública de València. Hi intervindrà el coordinador del programa, Vicent Font; el secretari de la Junta de Govern de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo; les tècniques Laia Maurí i Dariana Groza, i dos voluntaris.

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida rebrà el guardó Extraordinari d’Escola Valenciana en la XIVa Nit

Dv, 21/10/2016 - 11:34
Avui, l’entitat cívica ha anunciat un dels premis que atorgarà el proper 5 de novembre a les 19 hores al Teatre Echegaray d’Ontinyent durant la vetllada de la ‘Nit a Cau d’Orella’. L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida –IEVA– recollirà el Guardó Extraordinari, que s'atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la cultura.

La sisena concentració d’Escola Valenciana #DretsLingüístics compara l’actual administració amb la trilingüe Cancelleria Reial

Dj, 20/10/2016 - 19:30
Després d’haver passat uns dies des de la commemoració de la Diada del País Valencià, Escola Valenciana ha pres de referència l’organisme de govern dels reis de la Corona d’Aragó creat a mitjan segle XIII pel rei Jaume I, la Cancelleria Reial, amb l’objectiu d’establir una analogia entre la competència lingüística dels actuals treballadors de les administracions públiques i els antics funcionaris, anomenats cancellers, que dominaven tres llengües. L’entitat cívica ha expressat, una vegada més davant del Palau de la Generalitat, la necessitat d’implantar el requisit lingüístic en la funció pública i arribar a un funcionariat tan capacitat en valencià com ho fou segles enrere.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca manifestació contra les revàlides el proper 26 d’octubre

Dc, 19/10/2016 - 10:32
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, convoca manifestació en les tres capitals de província, Castelló, València i Alacant el proper 26 d’octubre contra les retallades, les revàlides i la LOMCE.

Els instituts podran incriure’s en la Lliga de Debat fins al 18 de novembre

Dc, 19/10/2016 - 10:06
Els animals tenen drets? És el tema que ha triat l’organització de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat per a fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’haurà de defensar una posició a favor o en contra. El jurat de la competició valorarà capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal.

Escola Valenciana convoca la ciutadania davant del Palau de la Generalitat pels nostres #DretsLingüístics #RequisitJa

Dm, 18/10/2016 - 11:39
L’entitat cívica convida la ciutadania, organitzacions i sindicats a assistir el proper dijous 20 d’octubre a les 19 hores a la concentració #DretsLingüístics #RequisitJa. En aquesta ocasió, l’acte tindrà lloc davant del Palau de la Generalitat Valenciana (plaça Manises).

Escola Valenciana es reuneix amb diferents associacions del sud del país per concretar activitats de cohesió territorial

Dll, 17/10/2016 - 11:51
El dissabte 15 d’octubre Escola Valenciana va convocar a la Casa de Cultura de Santa Pola la trobada entre associacions que treballen per la normalització de la llengua a les comarques del sud del país. La Gola de Guardamar, L’Antina de Santa Pola, El Raig de Crevillent, La Cívica – Escola Valenciana, La Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó i El Tempir d’Elx, entitats federades a Escola Valenciana, van posar en comú propostes a desenvolupar amb l’objectiu d’afavorir-hi la presència del valencià.

Ontinyent serà l’escenari del lliurament de guardons de la XIVa Nit d’Escola Valenciana

Dll, 10/10/2016 - 10:37
Els premis anuals d’Escola Valenciana se celebraran el 5 de novembre al Teatre Echegaray d’Ontinyent en el marc de la XIVa Nit. Aquest municipi de la Vall d’Albaida serà el centre d’una de les activitats més emblemàtiques de l’entitat cívica: l’homenatge a persones i col·lectius que treballen per assolir la normalització lingüística. A més, aquesta vetllada, organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent, és el context en el qual es presenta la imatge i el lema que acompanyarà les Trobades 2017.

Laura Font: «L’èxit del cinema en valencià confirma la idoneïtat d’incloure’l a les sales comercials»

Dv, 07/10/2016 - 14:36
L’èxit d’assistència en la projecció de la pel·lícula d’animació ‘El Petit Príncep’, que Escola Valenciana presentà ahir als cinemes Ocine de València, la responsable de l’activitat, Laura Font, s’ha afermat: «el cinema en valencià té les qualitats necessàries per estar present de forma habitual en la programació dels circuits comercials perquè compleix amb l’objectiu pedagògic que tot mestre, pare i mare, exigeix i, a més, té una gran acollida entre el públic.»

Baixa al carrer amb Escola Valenciana i participa en la manifestació del 9 d’Octubre

Dv, 07/10/2016 - 10:29
Escola Valenciana – Federació d’associacions per la llengua s’adreça a tu per celebrar junts l’entrada de Jaume I a València el 9 d’Octubre de 1238, que marca, simbòlicament, el nostre naixement com a poble. A més, des de l’entitat cívica t’encoratgem a continuar endavant en la transformació social fins a assolir una societat igualitària, justa, respectuosa i solidària, gràcies a les idees i als valors que l’escola transmet a l’alumnat.

Més organitzacions i sindicats se sumen a les propostes d’esmena d’Escola Valenciana, STEPV i CCOO per millorar l’esborrany del nou Decret

Dj, 06/10/2016 - 13:34
La setmana passada STEPV, CCOO-PV i Escola Valenciana van trobar una tretzena de punts en comú per millorar l’esborrany de Decret de Plurilingüisme i, a hores d’ara, també els comparteixen Intersindical Valenciana, FAPA-València, FAPA-Penyagolosa, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i la Plataforma pel Dret a Decidir.

La manifestació del 9 d'Octubre reclama un finançament just per als valencians

Dc, 05/10/2016 - 13:50
La Comissió 9 d’Octubre, de la qual forma part Escola Valenciana, avui ha fet públic la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el proper diumenge 9 d’octubre a les 18 hores a València, i que eixirà de la plaça de sant Agustí.

Escola Valenciana acosta el cinema de qualitat als centres educatius

Dc, 05/10/2016 - 10:03
La 13a edició del programa ‘Cinema a l’Escola’ proposa títols tan atractius com Home, Atlantis. L’imperi perdut i Quatretondeta. Amb aquest nou catàleg, Escola Valenciana ofereix una desena de pel·lícules adaptades als diferents nivells educatius, que vindran acompanyades de guies didàctiques per treballar els continguts audiovisuals a l’aula. En l’edició 2015 – 2016 van participar més de 70.000 alumnes de 50 poblacions valencianes, un augment de més de 5.000 teleespectadors i 12 municipis respecte de 2014 – 2015. Enguany, l’entitat cívica espera superar aquest èxit arribant a més escoles i als ajuntaments que vulguen contribuir a la normalització de la llengua amb la introducció de cinema en valencià en les agendes culturals.

Declaració d’Elx

Dm, 04/10/2016 - 09:32
La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua, formada per col·lectius de tota l’àrea lingüística catalana, reunida en sessió plenària l’1 d’octubre de 2016, a la Calaforra d’Elx, amb l’objectiu de lluitar “Per la plena garantia dels nostres drets lingüístics” i per analitzar la situació específica de la llengua al País Valencià i especialment a les comarques del Sud, aprova la següent Resolució:

Més de 230 inscrits al programa ‘Voluntariat pel Valencià’ d’Escola Valenciana a l’Ajuntament de València

Dll, 03/10/2016 - 17:50
Aquesta és la primera vegada que la corporació municipal del cap i casal acull el voluntariat lingüístic d’Escola Valenciana, onze anys després de la seua creació, l’any 2005. Amb aquesta iniciativa, l’equip de govern té la intenció de potenciar el valencià dins l’administració i, d’aquesta manera, oferir un millor servei a la ciutadania, perquè puga comunicar-se en les dues llengües cooficials.

Escola Valenciana, CCOO-PV i STEPV troben punts de confluència per millorar l’esborrany del Decret de Plurilingüisme

Dv, 30/09/2016 - 15:00
Entitats i sindicats han definit una sèrie de propostes per millorar l’esborrany de Decret de Plurilingüisme Dinàmic i, d’aquesta manera, garantir que tot l’alumnat del País Valencià siga veritablement plurilingüe, amb idèntica competència en valencià i en castellà, i tinga un domini acceptable d’anglés.

La màgia d’El Petit Príncep impregnarà els Ocine a València

Dj, 29/09/2016 - 12:03
Les 'persones grans' i les 'persones menudes' de la ciutat de València tenen una trobada amb el seté art. Escola Valenciana projectarà la pel·lícula d’animació ‘El Petit Príncep’, el proper dijous 6 d’octubre a les 19’30 hores als cinemes Ocine del Centre comercial Aqua. Les entrades ja estan disponibles a la botiga dels Ocine i tenen un preu especial de 6€. Un any més, l’entitat cívica ha volgut comptar amb un audiovisual que «destaca tant pel missatge que s’amaga darrere de la trama com per l’original estètica de l’audiovisual, la tendresa de les relacions humanes que s’estableixen, així com el món filosòfic que hi planteja», en paraules de la coordinadora del programa ‘Cinema d’Escola Valenciana’, Laura Font. Escola Valenciana obsequiarà amb un llibre tots els assistents.

Escola Valenciana concreta propostes d’esmena a l’esborrany del Decret de Plurilingüisme

Dc, 28/09/2016 - 17:28
L’entitat cívica ha definit una sèrie de millores per enriquir l’esborrany de Decret de Plurilingüisme Dinàmic i, d’aquesta manera, garantir que tot l’alumnat del País Valencià siga veritablement plurilingüe, amb idèntica competència en valencià i en castellà, i tinga un domini acceptable d’anglés. Entre les mesures més remarcables es troba la supressió dels dos nivells bàsics que planteja Conselleria d’Educació, l’aplicació d’un calendari més àgil, que en el curs 2017 – 2018 situe els actuals programes plurilingües d’ensenyament en castellà –PPEC– en el nivell Intermedi 2, tant en l’educació pública com en la concertada.

Pàgines