Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 1 hora 13 min

Amb tu, fem escola, fem poble i fem país

Dv, 29/07/2016 - 16:33
Us presentem el vídeo de les 19 Trobades d'Escoles en Valencià que s’han desenvolupat de nord a sud del País Valencià durant els mesos d’abril, maig i juny. Gràcies a totes les persones que comparteixen amb Escola Valenciana la convicció que el programa d’ensenyament en valencià és el programa òptim. ‘Un país d’escoles’ ha reunit més de 214.000 persones i ha posat en joc 353 pobles. Amb les Trobades fem escola, fem poble i fem país.

Escola Valenciana destaca el paper del Tribunal de les Aigües per mantindre viu el valencià en els judicis des de l’Edat Mitjana

Dj, 28/07/2016 - 15:15
El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; el director general de Responsabilitat Social, Foment de l’Autogovern i Transparència, Josep Ochoa, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, han visitat la Casa Vestidor on es reuneixen els magistrats del Tribunal de les Aigües de València abans de desenvolupar els judicis davant de la Porta dels Apòstols de la plaça de la mare de Déu de València. Posteriorment, tots tres han presenciat un dels processos orals que tenen lloc l’últim dijous de cada mes. El Tribunal arbitra sobre els possibles conflictes que poden sorgir per l’ús incorrecte de l’aigua de reg entre els llauradors de les comunitats de regants de les vuit séquies de l’Horta de València sobre les quals té jurisdicció aquest òrgan col·legiat.

La Coordinadora de l’Alcoià-Comtat presenta els actes del VIIIé Encontre d’Ensenyants

Dc, 27/07/2016 - 14:32
Els dies 23 i 24 de setembre la Biblioteca Municipal de Muro acollirà el VIIIé Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat, organitzat per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat i Escola Valenciana. Lia Gutiérrez, Joan Portell, Francesc Gisbert, Anna Ballester i Dolors Insa són els ponents que tractaran des de diferents perspectives temes com la intel·ligència emocional, la relació entre la família i l’hàbit lector, els tipus de lectura que triem, la literatura i la poesia, així com estratègies per animar les biblioteques.

Ferran Puchades: «És bàsic que la nova regulació de la Funció Pública incloga la competència lingüística dels empleats públics»

Dj, 21/07/2016 - 01:39
«Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en valencià. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense», va dir l’Ovidi en al·lusió a les cotilles que censuren la llibertat d’expressió. Aquesta frase pren rellevància aquests dies perquè bé podria haver-se formulat ara per defensar els valors democràtics i els drets humans arran de les últimes declaracions del diputat del PP Javier Beresaluce contra la llibertat de parlar valencià. Amb l’objectiu de corregir la desigualtat social de no saber valencià i potenciar la llengua dins de les administracions públiques, els mitjans de comunicació, el comerç, la indústria, l’economia... Escola Valenciana va desenvolupar a l’Aula Magna de la Nau - Universitat de València una jornada de debat amb cinc experts de diferents àmbits.

Escola Valenciana convida la ciutadania, entitats i sindicats a la taula redona ‘Parlem de drets lingüístics’

Dm, 19/07/2016 - 15:27
En el marc de la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics’, Escola Valenciana ha organitzat el col·loqui ‘Parlem de drets lingüístics. L’ús social del valencià a l’administració pública’, que tindrà lloc el proper dijous 21 de juliol a les 19’45 hores a l’Aula Magna de la Nau (c/ de la Universitat, 2. València). Prèviament, l’entitat cívica ha previst la concentració mensual davant de les Corts per demanar al Consell la implantació del requisit lingüístic en la funció pública. #DretsLingüístics #SíAlValencià

Escola Valenciana fa una valoració de tot el curs i perfila les bases del proper durant les jornades d’estiu

Dll, 18/07/2016 - 13:31
Les aules buides anuncien la fi del curs acadèmic i marquen l’inici de les vacances d’estiu. Per a Escola Valenciana és el moment de repassar les accions de tot l’any i autoavaluar-les per definir les noves estratègies que desenvoluparà a partir de setembre.

Escola Valenciana organitza una taula redona amb Ferran Puchades, Vicent Pitarch, Karlos Bernabé, Rafa Xambó i Anselm Bodoque, com a ponents

Dj, 14/07/2016 - 12:46
“Parlem dels nostres drets lingüístics. L’ús del valencià a l’administració pública” és el col·loqui que ha organitzat Escola Valenciana el proper dijous 21 de juliol a les 19’45 hores a l’Aula Magna de la Nau, Universitat de València (c/ de la Universitat, 2), amb la periodista Reis Juan com a moderadora.

Entitats demanen al Consell que prioritze la política lingüística per assolir una veritable igualtat lingüística

Dj, 14/07/2016 - 08:59
Diverses entitats, entre les quals es trobaven la Plataforma de Professorat de Valencià del Baix Segura, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, STEPV, Associació Cívica per la Llengua El Tempir, Intersindical Valenciana i Enllaçats per la Llengua, s’han reunit amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

Escola Valenciana dóna suport al regidor oriolà per defensar la importància de saber valencià al Baix Segura

Dm, 12/07/2016 - 16:03
L'entitat cívica recomana el visionat de la intervenció del regidor oriolà Karlos Bernabé Martínez durant el plenari de l’Ajuntament del 30 de juny, en el qual ha defensat la introducció del valencià en l'escola i en totes les administracions del País Valencià per dret, justícia, riquesa cultural, bé patrimonial, respecte cap a la diversitat...

La Gira agraeix el ferm compromís de tots els grups de música en valencià que han fet possible els seus 11 anys de bagatge

Dj, 07/07/2016 - 10:27
La Gira d’Escola Valenciana supera la primera dècada amb la satisfacció d’haver creat una agenda de més de 300 concerts i la trobada musical d’uns 600 grups que han posat en el mapa sonor les manifestacions culturals amb el segell de qualitat del País Valencià. Escola Valenciana fa valdre la tasca de tots i cadascun dels conjunts que durant aquest període han entonat les seues veus i han afinat els seus instruments, per cantar cançons que clamen la dignitat del poble valencià. Als creadors de cultura, a totes elles i a tots ells, felicitats, per créixer i celebrar amb La Gira d’Escola Valenciana 11 anys d’ebullició musical que no han fet més que començar.

El Voluntariat pel Valencià clou l’edició més participativa i anuncia que tornarà en setembre amb més propostes atractives

Dj, 30/06/2016 - 14:28
Tot comença amb la paraula; el llenguatge comença amb el verb. El projecte d’Escola Valenciana Voluntariat pel Valencià potencia una de les competències bàsiques de l’aprenentatge de llengües: la parla. Així, l’entitat cívica, a través d’aquest programa, acosta el valencià als aprenents i en fomenta l’ús social posant en joc voluntaris i aprenents. El Voluntariat pel Valencià, que ha creat més de 12.000 parlants de la llengua en els deu primers anys, va celebrar ahir l’acte de cloenda al Teatre el Micalet amb la participació de la coral infantil Antonio Claverol de L’Artesana de Catarroja, Ca Revolta, els membres fundadors de la ràdio del Voluntariat pel Valencià, el Grup de Teatre de Joanvi, el grup MuVeUm-FemTeatre i la Societat Coral el Micalet.

Escola Valenciana inicia la petició “Pels nostres drets lingüístics” a la plataforma ‘Change.org’

Dv, 24/06/2016 - 14:49
Els resultats alarmants de l’enquesta ‘Ús social i coneixement de valencià 2015’ han esperonat l’entitat cívica a desenvolupar accions contundents per potenciar els usos de la llengua en tots els àmbits. Així, dins la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics’, Escola Valenciana ha previst emetre una petició en ‘Change.org’, la major plataforma de signatures del món, per demanar al Govern valencià la implantació de la plena competència lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública.

Més de 70.000 espectadors gaudeixen del cinema en valencià d’Escola Valenciana

Dj, 23/06/2016 - 10:31
Un total de 50 pobles han programat a les agendes culturals cinema en valencià d’Escola Valenciana durant els últims deu mesos. «Durant les Trobades hem fet visible que ‘Un país d’escoles’ reivindica la necessitat del poble de viure en valencià i, és clar, per a aconseguir-ho, resulta fonamental oferir cinema en la nostra llengua a la ciutadania, així com altres creacions culturals en valencià» ha comentat la responsable del projecte ‘Cinema en valencià’, Laura Font.

Escola Valenciana: «les dades de l’ús social del valencià són alarmants»

Dm, 21/06/2016 - 13:57
«Terribles» ha sigut l’adjectiu que ha fet servir l’entitat cívica per qualificar les dades que es deriven de l’enquesta 2015 de la Generalitat Valenciana Coneixement i ús social del valencià. «Cada vegada hi ha més gent capaç de parlar valencià, però, paradoxalment, cada vegada hi ha menys gent que l’utilitze en la seua vida quotidiana», ha manifestat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, que ha esperonat el Consell a «analitzar de forma exhaustiva les causes d’aquests inquietants resultats», tot i que ha apuntat que «les antipolítiques lingüístiques de l’anterior govern han devastat i han fet minvar el prestigi del valencià», per la qual cosa, «l’actual Administració té la responsabilitat de recuperar el nostre patrimoni: la dignitat de la nostra llengua.»

Escola Valenciana col·labora en l’11a campanya de la Fundació Bromera «Llegir en valencià»

Dv, 17/06/2016 - 12:38
La Fundació Bromera presentà el dimecres la campanya d’animació lectora «Llegir en valencià, les nostres cançons» a la Sala Rex Natura d’Alzira i va comptar amb l’assistència de les entitats patrocinadores, col·laboradores i adherides, com Escola Valenciana, Levante-EMV, lnformación, la Fundació Bancaixa, Caixa Popular, Consum, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat d’Alacant i el Consell Valencià de Cultura. Institucions que han deixat constància del suport social sòlid amb què es posa novament en marxa aquesta iniciativa de la Fundació Bromera.

El nou cas de discriminació lingüística patida per un opositor centra la concentració d’Escola Valenciana davant de les Corts

Dj, 16/06/2016 - 19:31
La tercera concentració de l’entitat cívica davant de les Corts Valencianes per demanar l’acreditació de la competència lingüística als funcionaris ha pres de referència el recent cas de discriminació que ha patit un aspirant a auxiliar administratiu en el transcurs d’unes oposicions convocades per l’Ajuntament de Godella.

Escola Valenciana convoca la ciutadania, entitats i sindicats a la concentració davant de les Corts pel requisit lingüístic

Dc, 15/06/2016 - 11:04
L’entitat cívica convida la ciutadania, organitzacions i sindicats a assistir el proper dijous 16 de juny a les 19 hores a la concentració davant de les Corts Valencianes (plaça de Sant Llorens, 4), per demanar al Consell la implantació del requisit lingüístic en valencià als treballadors de la funció pública. #DretsLingüístics #RequisitJa

Escola Valenciana defensa la implantació d’una xarxa d’escoles públiques, de qualitat i en valencià per garantir drets fonamentals

Ds, 11/06/2016 - 08:39
El present és el resultat del passat. Cal fer una retrospectiva per comprendre la situació actual de l’escola. Les idees renovadores de Freinet, Ferrer i Guàrdia, Rosa Sensat –i tants altres pedagogs de l’Escola Moderna i la Institució Lliure d’Ensenyament–, basades en la llibertat, la justícia social, el treball, la solidaritat humana i el respecte, van trobar ressò entre els mestres de la Segona República que van desenvolupar la funció social d’educar i alfabetitzar la ciutadania. L’impacte d’aquesta concepció progressista de l’escola vingué acompanyada d’una inversió potent del Govern per millorar les infraestructures escolars o construir-les de noves amb sòlids fonaments. En el poc temps que durà aquest període, escassament cinc anys, es va avançar moltíssim en qualitat i innovació educativa. L’any 1936 esclatà la guerra civil i després es va imposar la dictadura franquista amb la conseqüent neteja ideològica per esporgar tot vestigi republicà. Franco reprengué el Concordat interromput durant la República amb la Santa Seu. L’educació quedà en mans de l’Església catòlica, que alhora que alfabetitzava adoctrinava en l’obediència de la moral cristiana i la submissió al règim franquista.

“SÍ A LA PÚBLICA, NO A LA LOMCE”

Dv, 10/06/2016 - 15:38
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola valenciana, s’ha concentrat davant de la Delegació de Govern per manifestar, una vegada més, el seu rebuig contra l’antidemocràtica llei Wert. Sota el lema “Sí a la pública, no a la LOMCE” ha fet visible la necessitat de derogar una normativa que discrimina i posa en perill l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic dirà demà #NoAlaLOMCE davant la Delegació de Govern

Dj, 09/06/2016 - 13:35
Sota el lema SÍ A LA PÚBLICA, NO A LA LOMCE, la Plataforma convoca la ciutadania a participar en la concentració per manifestar, una vegada més, el rebuig a la LOMCE i a les retallades en educació. L’acte tindrà lloc el proper divendres 10 de juny a les 11 hores a les portes de Delegació de Govern a València per a mostrar.

Pàgines