Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 2 hores 5 min

Crevillent acull la presentació de les Trobades d’Escoles en Valencià 2017

Dll, 13/03/2017 - 08:57
El proper dimarts 14 de març a les 13 hores l’Escola Francesc Candela de Crevillent (Baix Vinalopó) serà l’escenari de presentació de les Trobades 2017 sota el lema ‘En valencià, creixem’.

Crevillent acull la presentació de les Trobades d’Escola Valenciana 2017

Dll, 13/03/2017 - 08:57
El proper dimarts 14 de març a les 13 hores l’Escola Francesc Candela de Crevillent (Baix Vinalopó) serà l’escenari de presentació de les Trobades 2017 sota el lema ‘En valencià, creixem’.

La XXII Jornada de Sociolingüística analitza els reptes de la normalització al País Valencià

Dv, 10/03/2017 - 17:13
Una nova Jornada de Sociolingüística se celebrarà al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València els propers 24 i 25 de març, amb la participació d’un grup d’experts com a ponents. La llista està encapçalada pel mateix Conseller d’Educació, Vicent Marzà, que pronunciarà divendres la primera conferència entorn dels “Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià”.

Escola Valenciana agraeix la gran participació de la gent en les mobilitzacions contra la LOMCE del #9M

Dv, 10/03/2017 - 11:37
Més de 20.000 persones han clamat contra la llei Wert i les retallades en educació en les tres manifestacions desenvolupades a Alacant, València i Castelló, que han tingut lloc durant la vesprada del 9 de març. Aquesta assistència massiva se suma a l’èxit de la vaga educativa del matí amb un seguiment per part de l’alumnat de Secundària, ensenyaments no obligatoris i universitat que supera el 90%. Quant a les famílies i l'alumnat de Primària, el percentatge de participació s'ha situat al voltant del 70% i, en el cas del professorat d’ensenyament públic no universitari de tots els nivells, les xifres d’implicació es troben vora el 40%.

L’educació valenciana crida de forma contundent NO A LA LOMCE i NO A LES RETALLADES EDUCATIVES

Dj, 09/03/2017 - 15:25
D’acord amb les primeres dades recollides fins a les 11 del matí i amb gairebé el 20% de centres educatius consultats, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic qualifica d’èxit la vaga educativa contra la LOMCE i les retallades en educació.

Escola Valenciana commemora el Dia Internacional de les Dones amb el lema «Coeduquem»

Dc, 08/03/2017 - 22:34
El 8 de març, Dia de les Dones, és el dia en què la ciutadania protesta contra l’assetjament, la violència masclista, les agressions sexuals, el patriarcat, les diferències salarials entre dones i homes. Avui, Escola Valenciana s’ha sumat a les accions que s’han desenvolupat durant tot el dia per commemorar i dignificar la lluita dels drets de la dona, denunciar el masclisme i fer visible la participació de la dona en l'àmbit laboral i en la societat en general. L’entitat cívica ha aprofitat aquesta efemèride per recordar una dona referent en la lluita dels drets de les dones: la mestra republicana Alejandra Soler.

Més de 200 persones visualitzen ‘Sufragistes’ per commemorar amb Escola Valenciana el Dia de les Dones

Dm, 07/03/2017 - 12:19
L’Aragó Cinema ha acollit la projecció de la pel·lícula de la cineasta Sarah Gavron, ‘Sufragistes’, organitzada amb motiu del Dia de les Dones per la CAPPEPV - Coordinadora d'Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l'Ensenyament Públic en Valencià, la Coordinadora pel Valencià Horta Nord i el Guaix - Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud.

Escola Valenciana anima a secundar la vaga educativa del 9M

Dll, 06/03/2017 - 14:11
Escola Valenciana, organització integrant de la Plataforma per l'Ensenyament Públic del País Valencià, anima a tota la comunitat educativa i a tota la ciutadania a participar en la vaga educativa i en les mobilitzacions #NoAlaLOMCE #Noal3més2 #RevertirRetallades del proper 9 de març, que tindrà lloc a Alacant, València i Castelló.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca vaga i manifestació el pròxim dijous 9 de març

Dll, 06/03/2017 - 13:44
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, convoca vaga educativa i manifestació en les tres capitals valencianes, Castelló, València i Alacant el proper 9 de març contra les retallades, les revàlides i la LOMCE.

SES Cabanes representarà la Universitat Jaume I en la final absoluta de la #Lligadedebat a Barcelona

Ds, 04/03/2017 - 18:00
25 alumnes dels centres educatius IES Joan Baptista Porcar de Castelló, SES Cabanes, IES Ximén d’Urrea de l’Alcora, IES Benigasló de la Vall d’Uixó i IES Almenara, han desenvolupat la fase local de la Lliga de debat de Batxillerat i Secundària a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives i la Universitat Jaume I.

Escola Valenciana anima a secundar la vaga educativa del 9M

Dv, 03/03/2017 - 10:17
Escola Valenciana, organització integrant de la Plataforma per l'Ensenyament Públic del País Valencià, anima a participar en la vaga educativa i en les mobilitzacions #NoAlaLOMCE #Noal3més2 #RevertirRetallades del proper 9 de març, que tindrà lloc a Alacant, València i Castelló.

La UJI celebra el proper dissabte la fase local de la Lliga de Debat a Castelló

Dj, 02/03/2017 - 11:51
El dissabte 4 de març, 25 alumnes procedents de sis centres educatius adscrits a la Universitat Jaume I de Castelló demostraran les seues habilitats comunicatives al voltant del tema Els animals tenen drets?, en la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives. Aquesta jornada dialèctica tancarà les fases locals de la Lliga de Debat al País Valencià.

Arranca el Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana a les Corts

Dc, 01/03/2017 - 16:00
Les Corts Valencianes acullen el programa del Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana. Amb aquesta iniciativa, l’òrgan legislatiu «ha fet un pas endavant en la promoció i ús del valencià dins de l’àmbit de les administracions públiques, alhora que ha incidit en la creació de nous parlants de valencià», en paraules del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno. D’aquesta manera, els diputats, les diputades, treballadors i treballadores de la Cambra oferiran un millor servei a la ciutadania.

Escola Valenciana commemora el Dia de les Dones amb la projecció gratuïta de ‘Sufragistes’ a l’Aragó Cinema de València

Dm, 28/02/2017 - 14:07
La CAPPEPV - Coordinadora d'Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l'Ensenyament Públic en Valencià, la Coordinadora pel Valencià Horta Nord i el Guaix - Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud, conviden a la ciutadania al visionat de ‘Sufragistes’, el proper dimarts 6 de març a les 19’30 hores a l’Aragó Cinema. L’entrada és gratuïta, però es recomana reservar al telèfon 96 347 27 83 o bé al correu cinema@fev.org, perquè l’aforament està limitat a la capacitat de la sala.

Escola Valenciana: «El coneixement del valencià és el camí per assolir la igualtat lingüística»

Dll, 27/02/2017 - 13:02
Arran de les últimes intervencions del PP contra el requisit lingüístic, l’entitat cívica ha volgut remarcar que «la proclamació d'Escola Valenciana del 2017 com l’any per la igualtat lingüística naix amb tres objectius fonamentals: servir d’eix per al retrobament entre dues llengües, crear ponts de convivència i esborrar els prejudicis que s’han cultivat des de la intoxicació política.»

Escola Valenciana presenta la campanya del Voluntariat pel Valencià a les Corts

Dll, 27/02/2017 - 12:25
L’entitat cívica introdueix la campanya del Voluntariat pel Valencià a les Corts Valencianes el proper dimecres 1 de març a les 13 hores. L’acte de presentació tindrà lloc a l’Andana del Palau dels Borja, seu de les Corts Valencians, i comptarà amb la intervenció del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; la cap de servei de publicacions de les Corts Valencianes, Mònica Fernández, i la tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza.

Vicent Moreno: «La RadioEscola fomenta l’accés al coneixement amb un somriure»

Ds, 25/02/2017 - 17:08
La RadioEscola estableix un pont d‘unió amb escoles de tot el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, que permet un espai de comunicació entre alumnes més enllà de la frontera física de l’aula. Aquest intercanvi d’experiències és un viatge a través de la veu, que convida els xiquets i les xiquetes a conéixer altres llocs i a gaudir mentre aprenen, juguen i s’enriqueixen culturalment.

Escola Valenciana opina que el requisit lingüístic hauria d’estar en la nova llei de la funció pública i no en un reglament

Dc, 22/02/2017 - 16:51
Amb aquesta llei de l’executiu de Ximo Puig, Escola Valenciana troba que «s’avança cap a la normalització del valencià en l’àmbit públic i, per la qual cosa, és una mesura cabdal per al desenvolupament i la dignificació de la nostra llengua, en tant que tots els empleats de les administracions públiques hauran d’acreditar coneixements de valencià d’acord amb la funció que realitzen.»

Escola Valenciana presentarà el disc de la Gira 2017 al Teatre el Micalet

Dc, 22/02/2017 - 11:27
El 22 de març a les 20 hores arrancarà el Festival itinerant de música d’Escola Valenciana al Teatre el Micalet (València), amb l’actuació d’Arthur Caravan i Herba Negra, dos dels 22 grups inclosos al Volum XI del Disc de la Música en Valencià. En aquest acte, l’entitat cívica presentarà la nova compilació i l’agenda musical que tindrà lloc al llarg i ample del País Valencià durant les Trobades d’Escoles en Valencià. De fet, l’acte del Micalet figura en el calendari d’Escola com el concert de la CAPPEPV, la Coordinadora d'Alumnes, Pares i Professors per l'Ensenyament Públic en Valencià de la ciutat de València.

Escola Valenciana celebrarà a Xàtiva la II Jornada de RadioEscola

Dm, 21/02/2017 - 17:03
El dissabte 25 de febrer a les 9’30 hores la Casa de Cultura de Xàtiva acollirà el segon intercanvi d’experiències entre escoles que desenvolupen programes radiofònics. Amb aquesta iniciativa, Escola Valenciana pretén un doble objectiu: d’una banda, acostar les possibilitats pedagògiques que ofereix aquest mitjà per millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat i, d’altra banda, tracta d’impulsar la xarxa de ràdios escolars.

Pàgines