Escola Valenciana

Subscribe to Escola Valenciana feed
Sindicació de continguts del web de l'Escola Valenciana
Actualitzat: fa 12 min 47 seg

Escola Valenciana inicia la petició “Pels nostres drets lingüístics” a la plataforma ‘Change.org’

Dv, 24/06/2016 - 14:49
Els resultats alarmants de l’enquesta ‘Ús social i coneixement de valencià 2015’ han esperonat l’entitat cívica a desenvolupar accions contundents per potenciar els usos de la llengua en tots els àmbits. Així, dins la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics’, Escola Valenciana ha previst emetre una petició en ‘Change.org’, la major plataforma de signatures del món, per demanar al Govern valencià la implantació de la plena competència lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública.

Més de 70.000 espectadors gaudeixen del cinema en valencià d’Escola Valenciana

Dj, 23/06/2016 - 10:31
Un total de 50 pobles han programat a les agendes culturals cinema en valencià d’Escola Valenciana durant els últims deu mesos. «Durant les Trobades hem fet visible que ‘Un país d’escoles’ reivindica la necessitat del poble de viure en valencià i, és clar, per a aconseguir-ho, resulta fonamental oferir cinema en la nostra llengua a la ciutadania, així com altres creacions culturals en valencià» ha comentat la responsable del projecte ‘Cinema en valencià’, Laura Font.

Escola Valenciana: «les dades de l’ús social del valencià són alarmants»

Dm, 21/06/2016 - 13:57
«Terribles» ha sigut l’adjectiu que ha fet servir l’entitat cívica per qualificar les dades que es deriven de l’enquesta 2015 de la Generalitat Valenciana Coneixement i ús social del valencià. «Cada vegada hi ha més gent capaç de parlar valencià, però, paradoxalment, cada vegada hi ha menys gent que l’utilitze en la seua vida quotidiana», ha manifestat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, que ha esperonat el Consell a «analitzar de forma exhaustiva les causes d’aquests inquietants resultats», tot i que ha apuntat que «les antipolítiques lingüístiques de l’anterior govern han devastat i han fet minvar el prestigi del valencià», per la qual cosa, «l’actual Administració té la responsabilitat de recuperar el nostre patrimoni: la dignitat de la nostra llengua.»

Escola Valenciana col·labora en l’11a campanya de la Fundació Bromera «Llegir en valencià»

Dv, 17/06/2016 - 12:38
La Fundació Bromera presentà el dimecres la campanya d’animació lectora «Llegir en valencià, les nostres cançons» a la Sala Rex Natura d’Alzira i va comptar amb l’assistència de les entitats patrocinadores, col·laboradores i adherides, com Escola Valenciana, Levante-EMV, lnformación, la Fundació Bancaixa, Caixa Popular, Consum, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat d’Alacant i el Consell Valencià de Cultura. Institucions que han deixat constància del suport social sòlid amb què es posa novament en marxa aquesta iniciativa de la Fundació Bromera.

El nou cas de discriminació lingüística patida per un opositor centra la concentració d’Escola Valenciana davant de les Corts

Dj, 16/06/2016 - 19:31
La tercera concentració de l’entitat cívica davant de les Corts Valencianes per demanar l’acreditació de la competència lingüística als funcionaris ha pres de referència el recent cas de discriminació que ha patit un aspirant a auxiliar administratiu en el transcurs d’unes oposicions convocades per l’Ajuntament de Godella.

Escola Valenciana convoca la ciutadania, entitats i sindicats a la concentració davant de les Corts pel requisit lingüístic

Dc, 15/06/2016 - 11:04
L’entitat cívica convida la ciutadania, organitzacions i sindicats a assistir el proper dijous 16 de juny a les 19 hores a la concentració davant de les Corts Valencianes (plaça de Sant Llorens, 4), per demanar al Consell la implantació del requisit lingüístic en valencià als treballadors de la funció pública. #DretsLingüístics #RequisitJa

Escola Valenciana defensa la implantació d’una xarxa d’escoles públiques, de qualitat i en valencià per garantir drets fonamentals

Ds, 11/06/2016 - 08:39
El present és el resultat del passat. Cal fer una retrospectiva per comprendre la situació actual de l’escola. Les idees renovadores de Freinet, Ferrer i Guàrdia, Rosa Sensat –i tants altres pedagogs de l’Escola Moderna i la Institució Lliure d’Ensenyament–, basades en la llibertat, la justícia social, el treball, la solidaritat humana i el respecte, van trobar ressò entre els mestres de la Segona República que van desenvolupar la funció social d’educar i alfabetitzar la ciutadania. L’impacte d’aquesta concepció progressista de l’escola vingué acompanyada d’una inversió potent del Govern per millorar les infraestructures escolars o construir-les de noves amb sòlids fonaments. En el poc temps que durà aquest període, escassament cinc anys, es va avançar moltíssim en qualitat i innovació educativa. L’any 1936 esclatà la guerra civil i després es va imposar la dictadura franquista amb la conseqüent neteja ideològica per esporgar tot vestigi republicà. Franco reprengué el Concordat interromput durant la República amb la Santa Seu. L’educació quedà en mans de l’Església catòlica, que alhora que alfabetitzava adoctrinava en l’obediència de la moral cristiana i la submissió al règim franquista.

“SÍ A LA PÚBLICA, NO A LA LOMCE”

Dv, 10/06/2016 - 15:38
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola valenciana, s’ha concentrat davant de la Delegació de Govern per manifestar, una vegada més, el seu rebuig contra l’antidemocràtica llei Wert. Sota el lema “Sí a la pública, no a la LOMCE” ha fet visible la necessitat de derogar una normativa que discrimina i posa en perill l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic dirà demà #NoAlaLOMCE davant la Delegació de Govern

Dj, 09/06/2016 - 13:35
Sota el lema SÍ A LA PÚBLICA, NO A LA LOMCE, la Plataforma convoca la ciutadania a participar en la concentració per manifestar, una vegada més, el rebuig a la LOMCE i a les retallades en educació. L’acte tindrà lloc el proper divendres 10 de juny a les 11 hores a les portes de Delegació de Govern a València per a mostrar.

Benassal clou el cicle de Trobades amb més de 3.000 assistents

Dg, 05/06/2016 - 13:58
El Maestrat i els Ports han tancat el calendari festiu de les Trobades 2016. Vora 3.000 participants procedents de 25 pobles han celebrat pels carrers de Benassal la llengua i la cultura que els uneix. Les 19 Trobades d’Escoles en Valencià han recorregut durant tres mesos el País Valencià amb unes xifres de participació en constant creixement, gràcies a totes les persones que comparteixen amb Escola Valenciana la convicció que el programa d’ensenyament en valencià és el programa òptim. ‘Un país d’escoles’ ha reunit més de 214.000 persones i ha posat en joc 353 pobles. Amb les Trobades fem escola, fem poble i fem país.

La IIa festa per la llengua de l’Alt Palància i l’Alt Millars mostra la riquesa cultural de parlar valencià

Dv, 03/06/2016 - 15:03
Escola Valenciana i les coordinadores comarcals han compartit amb més de 211.000 persones l’estima col·lectiva pel valencià en les 18 Trobades celebrades, que han comptat amb la implicació de 328 pobles. Viver ha sigut l’escenari de la festa popular que ha acostat el valencià a l’Alt Palància i l’Alt Millars amb la participació d’un miler assistents procedents de 16 pobles.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca una concentració contra la LOMCE el 10 de juny

Dv, 03/06/2016 - 14:28
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Front d’Estudiants PV, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, baix el lema SÍ A LA PÚBLICA, NO A LA LOMCE ha definit una sèrie d’accions per continuar defensant i reivindicant l’escola pública, de qualitat i en valencià.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyment Públic convoca una concentració contra la LOMCE l’11 de juny

Dv, 03/06/2016 - 14:28
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Front d’Estudiants PV, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, baix el lema SÍ A LA PÚBLICA, NO A LA LOMCE ha definit una sèrie d’accions per continuar defensant i reivindicant l’escola pública, de qualitat i en valencià.

Enllaçats per la unitat de la llengua al País Valencià

Dj, 02/06/2016 - 12:15
La plataforma d'Enllaçats per la Llengua, formada per una xarxa d'entitats d'arreu del domini lingüístic en la qual s’insereix Escola Valenciana, considera desafortunat el comunicat conjunt signat entre l'Acadèmia Valenciana de la llengua i l'entitat secessionista de la RACV (Reial Acadèmia de Cultura Valenciana).

Viver i Benassal tanquen el calendari festiu de les Trobades d’Escoles en Valencià

Dc, 01/06/2016 - 14:59
Les festes per la llengua que s’han desenvolupat al llarg i ample del país arriben a la fi el proper 5 de juny. La Trobada al Maestrat tancarà el teló de les 19 cites que des del mes d’abril han commemorat la llengua, la cultura i l’escola en valencià, alhora que han servit d’escenari per compartir amb els més de 210.000 assistents l’ideari d’Escola Valenciana ‘L’escola que volem’, en el qual els experts en matèria educativa palesen l’ensenyament en valencià com al programa òptim i les millores pedagògiques que s’haurien d’incloure a l’actual sistema educatiu per assolir el ple coneixement de les dues llengües cooficials.

Escola Valenciana anima a participar en la Jornada d’Ensenyament i Ús del Valencià que se celebrarà a la Universitat d’Alacant

Dc, 25/05/2016 - 11:50
El saló d’actes de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant acull el proper 2 de juny la Jornada d'Ensenyament i Ús del Valencià als centres educatius. Les activitats se centraran en els debats “Els reptes de l’educació plurilingüe” i “Lectors plurilingües”, així com un conjunt d’intercanvi d’experiències docents a càrrec de mestres i professos de totes les etapes d’ensenyament de diferents centres educatius de les comarques alacantines. Aquestes comunicacions s’organitzaran en tres espais: educació infantil, primària i, el tercer, que comprendrà l’educació secundària, batxillerat i la formació de persones adultes. Els interessants podran inscriure’s en la pàgina: http://web.ua.es/iifv/formulari_UEM8-1.html

La PDEP valora que l’arranjament escolar d’aquest any garanteix el dret a l’educació a tot l’alumnat

Dll, 23/05/2016 - 11:16
Els procediments d’admissió d’alumnat i d’arranjament escolar per al curs 2016-17 han suposat un avanç en drets educatius en la línia que la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament públic ha vingut defensant els darrers anys. La Plataforma està formada per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica.

Més de 15.000 participants comparteixen l’estima per la llengua en la XXXIa Trobada de la Marina Alta

Ds, 21/05/2016 - 18:40
L’escola del segle XXI forma els futurs ciutadans. L’escola fa poble i el poble fa país. Les Trobades d’Escoles en Valencià, d’una banda, evidencien que el programa òptim és l’ensenyament en valencià i, d’altra banda, enforteixen la cultura, dignifiquen la llengua i creen una potent xarxa cívica. Més de 210.000 persones de 312 pobles s’han unit per celebrar les festes pel valencià en les 17 Trobades desenvolupades fins la data. Escola Valenciana sap que la llengua es fa poble a poble.

Ondara celebra la XXXIa Trobada de la Marina Alta

Dv, 20/05/2016 - 08:23
El dissabte 21 de maig Ondara serà el poble amfitrió de la XXXIa Trobada de la Marina Alta. Més d’una trentena de pobles assistiran a les manifestacions de la cultura popular valenciana amb una agenda nodrida d’activitats, que fa visible la cohesió entre pobles. Entre els actes festius que tindran lloc durant tota la jornada, destaquen la cercavila ‘Un país d’escoles’, els més de 50 tallers escolars, l’exposició de fotografies antigues, els jocs esportius, els contacontes, les danses populars, el concert de música de la Gira d’Escola Valenciana, el teatre, els jocs tradicionals, les exposicions, etc.

Escola Valenciana demana davant les Corts la implantació del requisit lingüístic en la funció pública

Dj, 19/05/2016 - 19:30
L’entitat cívica, acompanyada per un bon nombre de representants de diferents organitzacions i sindicats, s’ha concentrat per segona vegada davant les Corts Valencianes per demanar al Consell la implantació del requisit lingüístic en valencià als treballadors de la funció pública. Durant l’acte, Escola Valenciana ha repartit material informatiu als assistents amb la intenció d’exposar les raons fonamentals per a introduir la capacitació lingüística en totes les administracions i, d’aquesta manera, afavorir el procés de normalització de la llengua. Representants d’Intersindical Valenciana, CCOO-PV, FAPA-València, ACICOM, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de llibrers i la Fundació pel Llibre i la Lectura –FULL–, han donat suport a aquesta iniciativa. El cantaire David Reig ha interpretat la cançó més emblemàtica de la substitució lingüística: Tio canya, del conjunt Al Tall. La campanya “Pels drets lingüístics. Requisit ja”, que inicià el mes passat Escola Valenciana, preveu noves accions periòdiques. La propera concentració tindrà lloc el 16 de juny a les 19 hores davant les Corts.

Pàgines