MANIFEST 9 D’OCTUBRE: Guanyem llibertats, denunciem el feixisme

Aquest 9 d’octubre se celebra com cada any la Diada Nacional del País Valencià. Des de l’Espai País Valencià (EPV) ens sumem a la celebració amb una jornada cultural de danses i música, i amb la lectura i difusió d’aquest manifest en què volem expressar la nostra preocupació per l’augment de les agressions feixistes i la catalanofòbia, i condemnar les intimidacions i atacs al teixit associatiu.

L’any passat, a la ciutat de València, en la tradicional manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre des de fa 30 anys, es van produir agressions contra les persones participants, i intimidacions a col·lectius, representants públics, i partits polítics amb total impunitat, per part de grups ultres.

Aquests grups violents d’extrema dreta s’han fet més visibles en els darrers dos anys, coincidint amb el canvi de govern al País Valencià, i amb el context de repressió i judicialització de la política catalana.

Els grups anticatalanistes d’extrema dreta, amb accions violentes i intimidatòries, i el PP i Ciutadans amb discursos autoritaris i maniqueus estan atiant de nou el fantasma de l’anticatalanisme com a instrument per fer política al País Valencià i estigmatitzar a totes aquelles organitzacions i partits que no combreguen amb la seua visió del món, titllant-los de manera pejorativa de “catalanistes”, per tal d’amagar la seua política antivalencianista i desviar l’atenció de les qüestions rellevants per al país: la defensa dels drets socials i econòmics, polítics, lingüístics, culturals i mediambientals.

Aquests grups violents se senten impunes al País Valencià i en els darrers mesos han boicotejat actes i esdeveniments de col·lectius, han fet pintades amenaçadores en seus de partits polítics i sindicats, i han intimidat o agredit a assistents a actes culturals, polítics o memorialístics.

Des de l’Espai País Valencià condemnem aquests atacs, i celebrem un any més la nostra diada alegres i combatives des de la trinxera de la cultura.

Barcelona, 9 d’octubre 2018

AdjuntMida
PDF icon Manifest 9 Octubre69.01 KB
temes_noticies: