Crit d'auxili des del Congo oriental

Missatge rebut per la Lliga Noruega d'Esperanto de part d'un amic del Congo oriental, NTAWU-HUBERT, al qual havien enviat uns llibres durant l'any 2007.

Aquest missatge ha estat publicat a la revista digital Libera Folio el 16 de novembre de 2008, on es pot llegir el text original.

Dijous, 13 de novembre de 2008 09:12:20, Ntawu Hubert ha escrit:

Amic meu, salutacions,

Sens dubte et sorprendrà de rebre aquest missatge.

T'havia escrit explicant-te els combats que tenien lloc a la part oriental de la República Democràtica del Congo. Avui t'escric de nou per informar-te que la situació actual ha empitjorat al meu districte, fins al punt que hem assistit a una gran matança a la nostra població.

He aconseguit d'escapar-me, refugiant-me al bosc amb tota la família, però moltes persones han perdut la vida i ara mateix els assassinats continuen mentre els soldats de les Nacions Unides que ens haurien de protegir sembla que col·laboren amb aquells que ens escorxen com a animals; fins i tot els animals valen més que una persona a la meva població.

Diuen que els cascos blaus són soldats de la pau però aquí és el contrari. En comptes de protegir els habitants, assisteixen a les matances de persones sense immutar-se. Quina vergonya per a la comunitat internacional! Quina vergonya per a les Nacions Unides. Crec que de tot el que ha passat a la meva població RUTSHURU, les Nacions Unides n'hauran tingut una gran part de culpa, perquè l'ONU no ha aconseguit protegir uns pacífics ciutadans.

Crec que l'objectiu principal dels cascos blaus és protegir i dur la pau a tot el món. Però què és el que està passant a Rutshuru?

Breument, amic meu, vull dir-te que la situació actual a la meva població és pèssima, resulta impossible viure en aquest ambient. Benvolgut amic meu, ajuda'ns en tot allò que puguis, si et plau.

Personalment, sóc el president d'un grup nombrós d'esperantoparlants que s'anomena Virunga Esperanto Klubo de RUTSHURU. Respon-me aviat a aquesta adreça de correu electrònic.

Cordialment, NTAWU-HUBERT
(font original: http://esperanto.cat/vej/ca/node/106 )

Forums: