moviments.cat

[1. Universitat realment pública vs universitat SA: la lluita continua]

En l'àrea de Barcelona, almenys 9 facultats es mantenen amb ocupacions o tancades indefinides a data d'avui amb activitats diaries que podeu trobar als blogs de cada assemblea. A l'UAB serien 5: Polítiques i sociologia, Lletres, Psicologia i logopedia, Comunicació i Educació. A la UB serien 4: La central, Pedagogia, Física i química, i Biologia i Ciencies Ambientals. També podeu trobar més informació de totes les accions als blocs de la Caf i ocupemlesaules de la UAB i Assemblea facultats de la UB-Raval

Avui comença una tancada provisionalment de 2 dies a Ciències de la UAB i també s'han rebut comunicats de suport de l'assemblea de facultats de la UPF. A Internet hi ha una recollida de signatures a favor de les mobilitzacions.

Els professors i professores de les universitats públiques també s'han organitzat i han fet un manifest en suport a les mobilitzacions estudiantils que ja inclou un bon nombre d'adhesions i en cerquen de noves.

Fins ara els rectors i els responsables polítics es mantenen en les mateixes i volen fer-nos creure que no hi ha més opcions que imposar un pla que obligarà als i les estudiants de familia treballadora a endeutar-se per accedir a un títol que tingui algun valor en el mon laboral capitalista.

A L'universitat, a més del pla Bolonya, també s'està patint la repressió: A finals de la setmana passada es va saber la proposta d'un total de 83,5 anys d'expulsió per parts dels instructors dels 31 estudiants expedientats de la UAB, en les mobilitzacions del passat mes de març. Cas per cas les expulsions són d'entre 1 i 11 anys. A més, 15 estudiants s'enfronten a denúncia penal. El passat diumenge 2 estudiants de València, van ser detinguts. I el passat dilluns van jutjar l'estudiant de Reus que va ser detingut en la mani del 20N, durant la càrrega policial . El jove és ara a l'espera de sentència.

Més info: especialbolonya ocupemlesaulesuab barcelona.indymedia.org kaosenlared.net

[2. Contra la constitució espanyola, en el seu 30é aniversari]

Dissabte es compliran 30 anys de la signatura de la constitució que és la base del sistema polític, econòmic i judicial, de l'estat espanyol.

Diferents organitzacions realitzaran actes en contra. Ja divendres 5 de desembre a les 19.30 hi ha una manifestació contra la monarquia a Gràcia amb el títol: "A Gràcia continuem ultratjant Espanya" El Mateix dia al vespre a Mallorca hi ha un Concert anticonstitucional, a partir de les 22h

El dia 6, a Girona amb el títol "Enderroquem la constitució espanyola", es rebatejarà la Plaça de la constitució, per Plaça Ovidi Montllor, amb una concentració que serà a la 1 del migdia, després dinar popular i Corrandes (Música improvisada).

Per la seva banda la coordinació Republicana i Memorialista de Catalunya convoca el dia 5 a les 23h a Terrassa a qui vulgui venir a Madrid en una manifestació estatal contra la constitució i per la tercera república.

A Molins, el dia 11, hi haurà un sopar debat amb el títol "30 anys més lligats de peus i mans". A més d'aquests actes, el col·lectiu Negres Tempestes ha publicat un manifest per l'ocasió.

Més info: kaosenlared.net i barcelona.indymedia.org

[3. Els actes i xerrades sobre la crisi es multipliquen]

Lògicament aquest tema està concentrant l'atenció de cada vegada més col·lectius i moviments socials. Actes que hem trobat per als propers dies són:

Al Casal Panxampla de Tortosa, El dia 4D hi ha una xerrada amb el títol "La crisi del petroli" i el 12D amb el títol "Crisi econòmica, crisi financera o productiva...Es pot refundar el capitalisme?" Per la seva banda, La Fed. local de Bcn de la CGT organitza 4 conferències en 2 dies: el 10D sobre la natura en crisi i la precarietat en l'habitatge. El 17D sobre la precarietat laboral i la crii econòmica. També el 10D a Reus, l'assemblea de ciutadans i ciutadanes organitza una xerrada de formació amb el títol "la crisi, causes i perspectives futures". L '11D al Sc el Micalet de València hi ha una xerrada amb el títol: De quina crisi parlem? I qui la pagarà?” En el marc de les X Jornades llibertàries.

[4. II Trobada Europea en Solidaritat amb els pobles zapatistes y la Otra Campaña]

Els dies 5, 6, i 7 hi haurà a la Masia de la Guineueta, una trobada europea de col·lectius que donen suport als pobles i comunitats zapatistes,
així com a La otra campanya que segueix endavant a Mèxic. Durant la trobada hi haurà els següents actes públics. El dissabte 6 de desembre
12h Acte públic: Terra i Territori. Noves formes de fer política. 18h Presentació i debat del video: “Autonomía zapatista. Otro mundo es posible”.
I tota la jornada una Exposició: “La Comuna de Oaxaca” i passi de videos. El programa complet aquí

Més info: chiapas.pangea.org/

[5. 14D Bicicletada contra Repsol al Gaià]

Fa 30 anys un pantà escura l´aigua del riu Gaià a l´altura del Catllar per alimentar la petroquímica. Fa anys que el teixit social de la comarca lluita per garantir el cabal del riu.
Aquesta bicicletada vol visibilitzar un conflicte ambiental de Repsol a ca nostra. L´exemple d´un riu Gaià mutilat per una presa de Repsol YPF és un clar exemple del que són els conflictes ambientals silenciats que arrossega la companyia. Des del col.lectiu Repsol Mata, ens conviden a participar en aquesta bicicletada-dominguera per visibilitzar els danys d´un pantà construït fa 3 dècades per vampiritzar els recursos naturals de la comarca per la petroquímica de Repsol.

Convocatòria: Diumenge 14 Desempbre, 12H. Estació de Tren d´Altafulla 14.30H. Dinar al pantà del Catllar (porta bicicleta, dinar i postres)

Més info: repsolmata.ourproject.org

[6. 11D: Canvi climàtic i crisi energètica: solucions comunes]

Aquest dia a les 18.30 a l'Ateneu Barcelonés. es presentaran les conclusions del cicle de conferències i publicació Canvi climàtic i crisi energètica: solucions comunes, a càrrec de l'Observatori de la Crisi Energètica i les Alternatives de Sostenibiltiat (OCEAS) i del CADS. A continuació, dues conferències tractaran els aspectes del canvi climàtic, la crisi energètica i la crisis financera, a càrrec de Juan Martínez, professor de la Càtedra de Sostenibilitat de la UPC i de Marcel Coderch. expert en la crisis energetica i contra l'energia nuclear.

La publicació, recull el procés i les ponències presentades durant la realització de les primeres jornades: Canvi Climàtic i Crisi Energètica, solucions comunes?. Aquesta publicació pretén esdevenir un dels primers documents que planteja i posa en debat el repte conjunt de canvi climàtic i la crisi energètica i servir de punt de partida per a continuar aprofundint el discurs i incitant a plantejar nous dubtes i noves possibilitats i/o alternatives, així com ajudar en la recerca conjunta de quins són els reptes més urgents del present. Alhora, espera servir d'eina en el procés d'afinar i madurar el debat sobre les energies renovables, l'eficiència energètica, la disminució absoluta dels consums, etc. en diferents àmbits i sectors.

Més info: oceas.org

[7. Notícies breus]

[8. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org, http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net

temes_noticies: