LA POLÈMICA AL VOLTANT DE LA LLEI MUNICIPAL DE CONVIVÈNCIA.

BARCELONA 2006: L'ANY DEL CIVISME.
LA POLÈMICA AL VOLTANT DE LA LLEI MUNICIPAL DE CONVIVÈNCIA.
Un documental de Jordi Oriola i Folch

- DIMECRES 7 DE FEBRER, 19h30 a l'Ateneu La Torna, c/ Sant Pere Màrtir 37 baixos, Gràcia, Barcelona. Després de la projecció, debat amb: Eva Fernández (presidenta de la Favb), Observatori de Barri i Jordi Oriola (autor).

- DIJOUS 15 DE FEBRER, 19h30 al Servei Civil Internacional, c/ del Carme 95 baixos, Raval, Barcelona. Després de la projecció, debat amb:: Una membre de Licit (Línia d'Investigació i Cooperació amb Immigrants Treballadores Sexuals) i Jordi Oriola (autor)

Sinòpsis del documental:
Ara fa un any, el gener del 2006 l'Ajuntament de Barcelona va començar a aplicar una ordenança municipal per garantir la convivència a la ciutat. Aquesta llei municipal havia estat aprovada després d'un intens debat social sobre l'incivisme a la ciutat. Aquest documental
s'endinsa en la polèmica explorant les opinions de la gent al carrer, dels afectats per l'ordenança i dels polítics que la van aprovar. Recull les notícies que apareixien als mitjans de comunicació, les manifestacions contràries a la llei, i també moments estel·lars com el debat directe que es va donar, en una audiència pública a l'Ajuntament, entre defensors i detractors de la llei. Més enllà
d'aquesta llei concreta a Barcelona, el tema que aflora és el debat sobre l'ordenació i la seguretat en les societats actuals, cosa que esdevindrà sense cap mena de dubte un eix per a les polítiques i les lluites del futur.

Bloc de l'autor:
http://www.jordioriola.blogspot.com/

temes_noticies: