moviments.cat

[1. Aturem l'empresonament del David de Vilafranca]

El 16 de gener expiren els 10 dies que té en David de la Fornal. per ingressar a presó, després de les gestions que va realitzar el seu advocat el passat dia 6 en ser detingut. Queden 4 dies pel 16-E i la setmana està plena de mobilitzacions: Dimarts 13: 20h assemblea de suport CSA Can Vies (Sants). Dimecres 14 19h Roda de premsa a Pl. Sant Jaume de BCN. 19.30h Concentració a Pl. Sant Jaume de BCN. Dijous 15, Durant tot el dia accions descentralitzades arreu dels Països Catalans (de moment ja s'han confirmat concentracions a: Palma, Manresa, València, Alacant i Berga. Al Vallès Occidental, a les poblacions de Terrassa, Sabadell, Castellar, Barberà i Badia, s'instal·laran punts públics d'informació. Divendres 16: 11h30 concentració als jutjats de Barcelona (Passeig Lluís Companys, junt a la Ciutadella), i roda informativa. Dissabte 17: 12h manifestació a Plaça de Sants. Grup de suport al David de La Fornal de Vilafranca!

La detenció i l'execució d'ingrés a presó es basa en una ordre de recerca i captura dictada el mes de maig del 2008, la qual no havia estat notificada, per una sentència condemnatòria relativa a la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1998. Deu anys han passat en els quals en David ha seguit treballant en diferents àmbits polítics i socials de Vilafranca, o­n la seva militància és àmpliament coneguda per ser una de les persones que regenta la seu social de l'Associació Cultural La Fornal. Malgrat que la seva pròpia legislació estableix que no es pot ingressar a presó amb una pena inferior a dos anys, han rescatat uns antecedents, ja cancel·lats, per insubmissió per tal de poder segrestar el David de La Fornal.

Aquest Diumenge 11 hi hagut un acte de suport a Cotxeres de Sants, on s'ha presentat un manifest signat per 75 entitats i un altre de signat per ex-insubmisos condemnats. Premeu per adherir-vos com a persona o entitat

En David, ha respós a les nombroses mostres de suport amb una carta a les solidàries i solidaris

Més info: daviddevilafranca

[2. Palestina: convertim el suport multitudinari en mesures concretes]

Mentre la masacre continua a Gaza, la manifestació multitudinaria de Barcelona i les desenes de milers de persones que també han sortit al carrer a la resta del país han marcat un punt d'inflexió en la lluita pel reconeixement dels drets humans i del dret a l'autodeterminació del poble palestí".

Més de 300 entitats ja han signat el manifest "Prou complicitat amb la massacre del poble palestí" adreçat als governs català i espanyol 145 professors universitaris i investigadors ja han signat el manifest dirigit al Departament d'Innovació, Universitat i Empresa per què suspengui el foment de relacions comercials i d'investigació entre empreses catalanes i isralianes. Aquesta setmana, s'ha confirmat que el govern Espanyol va augmentar al 2008 la venta d'armes a l'exèrcit d'Israel. Un informe oficial ha admés l'exportació de material bèlic per valor de més de 1.550.000 euros. Ara és feina de tots i totes transformar aquest suport social en conquestes polítiques concretes. Hem de perseverar fins assolir els objectius de la manifestació i de la Campanya Catalana pel Boicot, les Desinversions i les Sancions a Israel. Les properes convocatòries que coneixem són:

Celrà: Dimecres 14 de Gener a les 20h del vespre, davant l'ajuntament. Lleida: Cada dijous a les 19:30H a la Pl. de la Paeria.València: Manifestació el dissabte 17 a les 18h a Pl St. Agustí Palma: Concentracions cada dia a la Pl Espanya. Calafell: dissabte 17 a les 18:30h acte a les dependències municipals Calafell Platja C/St. Pere. Girona: dissabte 17 a les 12.00h Manifestació a la Plaça Catalunya de Girona

Més info: palestina.cat kaosenlared.net

[3. Desallotjar la teixidora, quina vergonya!]

La setmana passada el Csoa la Teixidora del Poblenou, ha rebut l'ordre de desallotjament preventiu per part de la jutgessa del jutjat penal nº 20 ha signat l'ordre, ignorant els recurssos presentats i criminalitzant, un cop més, l'okupació. Per tant a partir d'ara els mossos d'esquadra poden aparèixer en qualsevol moment per fer-los fora. Davant d'això l'assemblea del centre social, ens crida a col·laborar en que la Teixidora no quedi sense vida abans d'hora i convida a totes aquelles persones o col·lectius que vulguin realitzar alguna activitat a la Teixidora que es posin en contacte amb elles i així omplir de resistències i projectes el CSOA. En segon lloc ens demana que estiguem atentes a pròximes noticies i convocatòries, i que les persones que estiguin interessades en la campanya contra el desallotjament els ho facin saber. El proper dissabte 17-G ja hi haurà moltes activitats, consulteu la informació. La teixidora, s'ha caracteritzat pel suport actiu a les lluites del barri i a moviments com el del decreixement i el de l'habitatge digne. Contacte: lateixidora@gmail.com

Aquí teniu l'enllaç al comunicat, i al web on podeu trobar també un video sobre el csoa i un dossier amb informació més extensa sobre la teixidora

Més info i un video: teixidora.squat.net

[4. Dissabte 17-G, Tour la Participació Canta ]

El col·lectiu REpensar Barcelona va presentar fa uns mesos el document "A Barcelona la participàció canta". El treball va ser fruit d’un treball col·lectiu en el qual s’hi van implicar diferents persones, la majoria procedents de les lluites veïnals contra l’especulació. Arrel d'això s'ha creat l'acció: "La participació canta per seguir reforçant aquestes lluites i oposant-les a la degradació dels barris. Els convocants expliquen: ·ens trobarem a les 11.00 hores, davant la nau ivanov ( carrer hondures 28-30 ) un procés participatiu obert de deriva, visualització i mobilització per entendre cap ón va la nostra ciutat i construir xarxa amb les iniciatives i propostes veïnals de base.la cultura urbana significa el joc que juguem junts a la ciutat i nosaltres com que el joc proposat no ens satisfà, qüestionem les regles imposades per definir-ne de noves de manera que puguem encaixar i dominar la nova partida que se'ns proposa. Hem escollit jugar d'una altra manera i així­ ho fem saber. Entre tots volem passar una estona jugant / recorrent el barri / reivindicant...i llançant la idea del que per a nosaltres és participar, en la construcció del barri i en el poder d'autogestió de les nostres vides quotidianes". S'hi pot anar en bici o a peu com explica el cartell i es passarà per llocs importants per la participació als barris de la Sagrera, Sant Andreu i Bon Pastor, a on acabarà amb una xocolata a les 18.00 h

Cartell i més info: straddle3.net

[5. El Col·lectiu Nova Energia torna a aturar la MAT]

El col·lectiu Nova Energia hem impedit, per tercera vegada en set mesos, la construcció de la torre 38 de molt alta tensió a Sant Martí de Centelles, al costat del Mas Blanc. Cap a dos quarts de dotze, el grup ha barrat el pas del camió que venia carregat amb les vigues per aixecar la torre, fent una cadena humana al camí. Durant mitja hora els participants a l'acció noviolenta hem estat identificats pels Mossos d'Esquadra, que han escoltat els arguments que ens mouen, entre ells, l'exigència d'un debat públic sobre la necessitat de la línia i la il·legalitat del projecte mentre no hagin sortit les sentències, que hi ha interposades, contra la línia, al Tribunal Suprem. Poc després de les 12h els operaris han anunciat que el camió es retirava i s'han endut de nou la grua i els materials.

El col·lectiu ha manifestat: "Hem sentit una vegada més com la força de la raó és superior a la raó de la força, com la decisió d'unes persones amb arguments i constància pot aconseguir coses impensables. Com cadascú si fa el que creu té de forma noviolenta una força desconeguda"

Més info: Novaenergia

[6. 3 joves feministes agredides, detingudes i denunciades]

Dimecres 7 de gener al matí, el col·lectiu feminista revolucionari Cau de Llunes de Tarragona, va realitzar una performance a la porta de diferents establiments comercials per denunciar la pressió estètica que fomenten, així com la relació d'aquesta amb la violència de gènere. Quan la trentena de persones que participaven a l'acció es trobaven davant la botiga Bershka, on llegien un manifest, van aparèixer tres guàrdies urbanes que van voler identificar la persona que llegia. Aquesta ha mostrat el DNI, però un agent li ha pres aquest i el megàfon, les tres joves han estat acusades de desordres públics i de desobediència a l'autoritat, motiu pel qual hauran de ser objecte d'un procés judicial. A part de les tres detingudes, els media han informat que dos persones més que participaren en l'acció també estan acusades d'aquests delictes. Les tres detingudes han denunciat que l'Ajuntament està criminalitzant-les, així com les diferents agressions rebudes per parts dels agents de la Guàrdia Urbana, el que ha motivat que hagin presentat denúncies contra els agents per agressions.

Més info: pobleviu.cat

[7. Mes destrucció a Collserola, ara Sant Feliu]

Sant Feliu de Llobregat està promovent una modificació de planejament urbanístic a gran escala dins i a l'entorn del parc de Collserola. El projecte abasta de Molins de Rei als límits del Mas Lluí santjustenc. Hi ha una notable pèrdua de sòl forestal i un increment de sòl industrial, nou viari d'accés a la cimentera, equipaments, habitatges i jardins.En definitiva, un altre despropòsit a Collserola abans de la declaració del Parc Natural que no arriba mai i que servirà de poc...aquesta modificació de PGM afecta un total de 1.825.855m2. Col·lectius ecologistes i en defensa de Collserola, preparen mobilitzacions.

Més info: http://www.pangea.org/alnus

[8. Notícies breus]

  • 15-G Esmorzar solidari amb el dessallotjament del Carrer Amor al barri de la clota a Horta (Bcn)
  • 17-G Presentació de l'Agenda de la dona 2009 a Vilanova i la Geltrú
  • 18-G Mercat d'intercanvi de Sant Antoni (bcn), de 10.30 a 14. 30 Avda mistral / calabria
  • Neix l'Assemblea de Joves del Camp de Morvedre (València). ajmorvedre@googlegroups.com
  • Contrapublicitat: Decathlon: Sempre en forma per la impossibilitat d'aconseguir una baixa laboral. Sempre en forma per la sobreexplotació en el lloc de treball.

[8. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, www.myspace.com/collectiualestrinxeres, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.lahaine.org, http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat
*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.

temes_noticies: