Punt i final al Correllengua a Perpinyà

El Correllengua acaba la marxa d'enguany. I, com ja és tradicional, l'acaba a la Catalunya Nord, concretament a Perpinyà, amb una jornada festivo-reivindicativa. Des de migdia es faran activitats adreçades als menuts a la plaça de Catalunya de la ciutat. A la tarda, pels volts de les quatre, començarà l'acció més reivindicativa de la jornada: una gran manifestació que recorrerà el centre de Perpinyà, fins al Castellet, on es faran els parlaments dels organitzadors.

El lema de la marxa serà 'Una llengua viva. Un poble en marxa'. En acabat, els participants podran assistir al festival Rellamp!, al Palau d'Exposicions, en què hi actuaran Lluís Llach (que farà l'últim concert a Catalunya Nord abans de plegar), Dúmbala Canala (una formació que barreja influències musicals vàries) i la Gossa Sorda (del País Valencià, amb lletres compromeses).

La CAL, que organitza el Correllengua amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià, ha compromès uns quants autocars perquè tothom qui vulgui pugui assistir al final de l'acte de reivindicació lingüística més important del país. Els autocars sortiran de Cardedeu, Girona, Sabadell, Tarragona, Vic, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i més llocs. La comitiva del Correllengua, amb les quatre columnes que recorren el territori, ha passat per uns quatre cents municipis i ha generat uns sis cents actes.

FONT: Vilaweb

temes_noticies: