Casal Jaume I d'Elx

 • Dijous, 22 de gener a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  Presentació del II Tren Republicà:

  'EL REPUBLICANISME SOBIRANISTA VALENCIÀ TÉ UNA CITA EL 16 DE MAIG DEL 2009 A CASTELLÓ DE LA PLANA AMB L'ARRIBADA DEL “II TREN REPUBLICÀ'” PROCEDENT D'ORIOLA'

  presentat per Víctor Baeta.

  Crida a tots els sobiranistes valencians

  Per quart any consecutiu la Coordinadora del País Valencià per la República reunida a Alacant el 13 de setembre del 2008 va convocar la manifestació republicana, enguany a Castelló de la Plana el dissabte 16 de maig del 2009 i el 'II Tren republicà' que eixint d'Oriola arribarà a Castelló.

  http://www.republicavalenciana.org/
  http://www.valencianisme.com/forums/viewtopic.php?p=40538#40538%C2%A0

 • Xerrada Fora de Programació: divendres,23 a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx

  Front la crisi i les seues conseqüències... Organitzem-nos!!

  a càrrec de Gonçal Bravo i Reig coordinador general de la COS (Coordinadora Obrera Sindical)

  Davant la situació de crisi del sistema que comença a esdevenir estructural, totes les treballadores i els treballadors de qualsevol poble o barri de les nostres comarques hem d'estar organitzats per a combatre les seues conseqüències:

  la terrible realitat de l'atur, tancament de fàbriques, no arribar a final de mes, veure'ns ofegats per les hipoteques mafioses implantades pels bancs i caixes, els serveis públics que no paren de veure's cada vegada empitjorats... quan no directament desmantellats per una majoria de la classe política (autonòmica o central) que només vol omplir-se les butxaques, i la dels seus amics empresaris, a costa dels nostres drets i dignitat més bàsics.

  dia: Divendres 23 de gener a les 20:00h
  Lloc: Al Casal Jaume I d'Elx (Sant Jordi 2)
  Coordinadora Obrera Sindical del Vinalopó i l'Alacantí

 • TEATRE EN VALENCIÀ: "DESCONTROL" ESTRENA al Teatre Principal d'Alacant el dimecres 28 de gener a les 20:30 h

  Preu: 7’50 € Butaca de Pati

  Aquest preu té un 50% de descompte sobre el preu en taquilla si s’adquireixen a través de la Cívica

  Per a adquirir les entrades posar-se en contacte amb la Cívica al telèfon 607 93 05 65 o per mail lacivica@lacivica.cat

  http://www.lacivica.cat/d3_teatre.asp

  El dissabte 31 de gener, a Cocentaina, representació de l'obra "El naixement de Jaume I" per l'Associació del Tractat d'Almisrà.

  "DESCONTROL"

  Basada en el text de David Rabe “Hurly Burly”
  Adaptació de Diego Braguinsk i direcció Carles Sanjaime
  Amb: Carles Sanjaime, Pep Ricard, Diego Braguinsk, Angel Romo

  Sinopsi:

  Tres individus comparteixen amistat en el tumultuós món de l'espectacle, dos ambiciosos executius i un actor de carrera incerta, tibants com cordes de violí a punt de saltar sota l'efecte de l'estrès i del combinat d'estimulants de diferent graduació, amb el qual s'anivellen.

  Relat enlluernador, el centre de gravetat del qual són els valors: lleialtat, amistat, sinceritat. S'erigeix en el retrat més fosc i inhóspit d'una societat cruel, malalta, que imprimeix en els individus una desasosegant necessitat d'èxit, el més dur dels sindromes
  d'abstinència imaginables.

  CRIDA PEL TEATRE EN VALENCIÀ

  El Teatre és árt, és espectacle, és diversió. Els alacantins, els il·licitans, els
  noveldencs, els petrerencs, els alcoians, valencians tots, també tenim el dret de gaudir-ne en la nostra llengua pròpia, l’idioma que ens singularitza, herència dels nostres avantpassats i garantia de la nostra supervivència com a poble en el futur.

  L’Administració: local, autonòmica i estatal, hauria de vetlar perquè les nostres sales de teatre també acolliren representacions en valencià, potenciar-les i garantir-les en les programacions. Malauradament, encara no és així.

  Dècades després de la mort del dictador, encara imperen els prejudicis contra la llengua pàtria, fins i tot la mala baba. El teatre en valencià, si de cas, només té una presència testimonial, esquifida, diglossitzant. Com a molt un parell d’oportunitats a l’any –el muntatge que siga– i pareu de comptar.

  Com a mostra un botó: de la programació actual de setembre de 2008 a gener de 2009 del Teatre Principal d’Alacant (participat per Ajuntament i Generalitat), de quinze obres teatrals en cartell, només una ha estat programada en valencià; d’igual manera la programació de febrer a juny de 2009, ara amb dèneu muntatges, només un serà en la llengua d’Ausiàs March. L’actitud del Teatre Arniches, gestionat directament per la Generalitat Valenciana, és, potser, fins i tot més sagnant: en la programació de tardor, de nou espectacles teatrals, només un fou en valencià, amb la particularitat que, de dos dies en cartell, el segon fou en castellà. La programació de primavera manté la mateixa tònica: huit espectacles, un en valencià un dia i en castellà l’altre, i un segon en valencià. Les xifres són escandaloses pel que fa a la Mostra de Teatre: de vint-i-huit
  espectacles programats, només dos foren en valencià. Altrament, la ciutat d’Elx no és una excepció, malgrat estar governada per distint color polític que Alacant. Les
  programacions del Gran Teatre i del nou espai L’Escorxador són del tot decebedores.

  El valencià està del tot desaparegut.

  De més a més, a tot això, s’ha d’afegir la hostilitat, potser dissimulada però mai no amagada, d’un medi de comunicació escrit de la ciutat d’Alacant, que presumeix fàtuament de pàtina d’alacantinitat, sempre molt pendent de la quantitat de públic que acudeix a una representació, no importa el tipus que siga, per l’únic fet que siga en valencià.

  Per tot això, per la defensa del valencià, del teatre en la llengua pròpia d’aquesta terra, fem una crida perquè el proper dia 28 de gener, dimecres, a les 20.30 hores, omplim el Teatre Principal d’Alacant, per a assisitir a l’estrena de l’adaptació valenciana de l’obra del dramatrug nord-americà David Rabe, Descontrol (Hurlyburly), que presenta la companyia Ornitorincs. Exigim amb la nostra presència massiva la programació, en condicions d’igualtat amb el castellà, de muntatges en valencià. Perquè...

  EL TEATRE EN VALENCIÀ SÍ TÉ PÚBLIC

  Plataforma per la Defensa del Teatre en Valencià

 • CONFERÈNCIA

  Dissabte 31 de gener del 2009, València
  Octubre Centre de Cultura Contemporània

  Jornada de debat adreçada a socis i sòcies

  Places limitades
  Cal inscripció

  L’EUROPA DEL FUTUR

  -A les 10 h. acreditacions
  -Presentació de la Conferència
  -“Els Països Catalans en l’Europa del segle XXI: centre o perifèria?”, a càrrec de Joan B. Casas

  El segle XXI significa per als Països Catalans un punt de cruïlla, en el sentit que patim tensions de signe contradictori (la construcció econòmica i política d’Europa, el context de globalització, la resistència de l’Estat espanyol a acceptar qualsevol canvi pel que fa al finançament o la seva plurinacionalitat…) que tant es poden resoldre negativament com positiva. I això és particularment cert per a la nostra posició en l’economia europea i, per tant, el futur del nostre benestar social.

  Joan B. Casas és Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Soci-Director de FAURA-CASAS Auditors-Consultors, S.L, autor del llibre “Fonaments econòmics de l’EURAM”, i vice-president de l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga.

  -Pausa-cafè
  - “L’autodeterminació vista des de Brussel·les”, a càrrec d’Albert Royo i Alfons López Tena

  Mentre l’Estat espanyol es resisteix a acceptar el dret de decidir de les nacions que en formen part, a Europa han tingut lloc els darrers anys alguns processos interessants en aquest sentit (el procés de pau irlandès, l’autodeterminació de Montenegro i Kosovo…).

  Albert Royo i Mariné. Nascut a Barcelona el 1977. Llicenciat en Ciències Polítiques i Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, és responsable de relacions amb la premsa i attaché polític a la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Ha estat secretari de Cooperació Exterior i d’Afers Exteriors al Govern de la Generalitat (2004-2007). Ha treballat a la Delegació de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i al Comitè de les Regions de la UE. És vicepresident de l’associació Horitzó Europa.

  Alfons López Tena és nascut a Sagunt el 1957. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, ha estat notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona i vocal del Consell General del Poder Judicial. És membre del Consell Nacional de CDC, de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, de la Fundació Catalunya Oberta, de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics i del Cercle d’Estudis Sobiranistes, entre moltes altres entitats. És autor del llibre “Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia”.

  -Dinar

  - “Bèlgica: un estat binacional europeu”, a càrrec de Nelly Maes

  Bèlgica és un cas molt particular d’estat binacional en el centre de l’Europa occidental, format per les comunitats valona i flamenca. Precisament l’assumpció de la seua plurinacionalitat és un exemple real i concret de model d’estat ben diferent de l’unitarisme espanyol i francès. D’altra banda, l’actual context de debat entre ambdues comunitats amb l’horitzó d’una reforma de l’estat i fins i tot una separació de flamencs i valons pot significar un important precedent jurídic al cor de la Unió Europea.

  Nelly Maes és membre del partit Vlaams Progressieven. Ha estat consellera de la ciutat de Sint-Niklaas (1970–2001), regidora al Consell Executiu de Sint-Niklaas (1989 - 1995), membre del Parlament Federal Belga (1971-81) (1985-95), membre del Parlament Flamenc (1995-98) i m embre del Parlament Europeu (16 Octubre 1998–Juliol 2004). Actualment és presidenta de l’European Free Alliance.

  Notes:

  -La Conferència –adreçada a socis i sòcies- es celebrarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer de Sant Ferran, 12, de València). Les places són limitades (per estricte ordre d’inscripció) i per a l’assistència és obligatòria la inscripció. Més informació a www.acpv.cat i 96 315 77 99.

  -El preu de la matrícula és de 10 € per a menors de 30 anys i de 20 € per a majors de 30 anys (inclou dret a assistència, dinar i material). Cal ingressar-ho en el compte (2100-0700-12-0200294927, titular ACPV) abans del 27 de gener (féu constar el vostre nom en fer l’ingrés)

temes_noticies: