AGENDA CASAL D'ELX -FEBRER 2009

 • Dijous, 5 de febrer a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  Xarrada-Col·loqui amb l'escriptor Carles Cortés. El Casal Jaume I d’Elx (ACPV) amb la col·laboració de l’Associació cultural, juvenil i esportiva Xino-Xano de La Vallverda, es complauen a convidar-vos a la presentació del 3r llibre de Carles Cortés (ELS SILENCIS DE MARIA). Presenta l’acte Lluís Tarí, president de Xino-Xano i professor de l’IES Victoria Kent d’Elx.

  Carles Cortés és doctor en Filologia Catalana i professor de la Universitat d’Alacant, i membre d’importants associacions literàries internacionals. Ha investigat i treballat sobre l’obra d’escriptores en la nostra llengua com Mercè Rodoreda, Isabel-Clara Simó, Carme Riera...
  La seua primera novel·la és Veu de dona, (1r premi vila de Benissa, 2000). Marta dibuixa ponts és la segona (1r premi Ciutat de Sagunt, 2003). Les dues novel·les van per la 3a edició.
  Els silencis de Maria és la 3a novel·la on apareix una veu polièdrica en la qual aprofundirà en els sentiments de la dona en un món que l’oprimeix. Una nova veu narrativa que s’adreça als personatges i que no revela la seua identitat fins al desenllaç de la novel·la. Una història per a ser llegida sense pausa.

 • Divendres, 6 de febrer a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  Presentació del Llibre “MACROURBANISME I AGRESSIONS AL PAISATGE MEDITERRANI” EL MEDI AMBIENT I LA SOCIETAT VALENCIANA. A càrrec del seu autor Roger Cremades Rodeja.

  Aquest llibre aborda la problemàtica territorial del País Valencià, explicant les causes i els efectes de la multiplicació del creixement urbanístic i la degradació paisatgística, fenòmens que són comuns arreu del territori valencià.
  SINOPSI: Moltes vegades, per tenir certesa dels fets hem d'observar el nostre voltant. Si tornem als llocs on jugàvem quan érem infants constatarem que aquests han canviat. Els bancals de taronger per on passejàvem es troben ara sota l'asfalt, els camins de terra són carreteres, i les séquies han desaparegut. Sobre tots aquests canvis ens podem arribar a fer moltes preguntes que d'entrada no són fàcils de respondre. I més encara si tenim en compte que ens trobem en un temps profundament marcat per la proliferació urbanística.
  Aquest llibre ens endinsa en el procés irreversible de transformació territorial i paisatgística que afecta el territori valencià. I alhora ens mostra com l'horta i la muntanya valenciana van quedant soterrades sota l'urbanisme. Un urbanisme banal que homogenitza l'aspecte de paratges tan diversos com distants, i fa que els territoris perden la seua identitat.

 • Dijous, 12 de febrer a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  LECTURA DEL LLIBRET DE VERSOS “ESTELLESIANA” a càrrec del seu autor Gaspar Jaen i Urban.

  Estellesiana és una elegia, un intens homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés dut a terme per Gaspar Jaén (poemes) i Rafael López-Monné (fotografies). Gaspar Jaén, que va conèixer personalment el poeta de Burjassot, evoca l’Estellés poeta i home i el seu univers vital i poètic, i ho fa a través del recorregut pels escenaris del poeta, amb el paisatge de l’horta i els carrers de Burjassot de fons: “Si València fos una ciutat distinta / més noble i assenyada, si hagués tingut més cor, / t’hauria estimat tant! Pels carrers, amb follia, / com la dama que es lliura al súbdit més altiu, / a l’altíssim poeta, el tendre fill de l’Horta.” És aquest escenari estellesià de tarongers, carrers i places el que també ressegueix Rafael López-Monné a través de les seves fotografies.

 • Dijous, 19 de febrer a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  CONCERT-REMIGI PALMERO” Presenta el seu nou disc “SENSE COMENTARIS”. ARTISTA CONVIDAT AMANIDA PEIOT.

  Després de quasi quaranta anys al món de la música Remigi Palmero, un dels màxims exponents d’allò que es va anomenar, a finals del setanta, rock mediterrani, encara té noves històries per contar-nos. Actualment està presentant “Sol acústic”, un espectacle que barreja noves composicions d’ambients intencionadament sensuals i poètics amb les clàssiques cançons de sempre. O siga, nous temes com ara “A l’encontre” o “Em llances la mar”, s’entremesclen amb “L’habitació desmuntable” o “Temps de pluja”. Ah, i alguna que altra versió, que no esmentarem per no trencar el joc màgic de l’espectacle.

 • Dijous, 26 de febrer a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:

  “MOSTRA PARTICIPATIVA DE DANSES TRADICIONALS VALENCIANES” de la mà del grup de Balls tracionals CALENDURA D'ELX, podràs aprendre de forma gratuita les nostres danses tradicionals que les ballarem, amb tu, si t'abelleix venir-hi, el dijous 26 de febrer. Gràcies de bestreta per la vostra atenció. Rondalla de balls tradicionals CALENDURA D'ELX.
  http://www.eselx.com/ficha.aspx?canal=cultura&id=15376

temes_noticies: