L'ONU escull Manises per a instal·lar-hi una nova base militar

La Secretaria General de l'ONU ha seleccionat la ciutat de Manises (València) per a instal·lar la futura base d'operacions per a missions de pau, en considerar-la l'opció geoestratègica més interessant. La candidatura de Manises competia amb la de Finlàndia i Romania. El govern espanyol la va proposar a l'ONU i el PP també l'havia acceptada, però Esquerra Unida s'hi oposa perquè considera que la base convertirà el País Valencià en el centre militar d'Europa.

La base de l'ONU s'instal·larà a l'antiga base aèria de Manises i serà la seu logística del Departament d'Operacions de Manteniment de la Pau. EU ha recordat que a pocs metres d'on s'ubicarà ja hi ha una base de l'OTAN. Els ecosocialistes consideren que, a més de militaritzar el territori, la futura base és desaconsellable des del punt de vista de la seguretat ciutadana.

L'ONU té una base de les mateixes característiques a Brindisi (Itàlia). Les Nacions Unides han valorat la proximitat amb l'Àfrica per a escollir la candidatura de Manises.

FONT: Vilaweb

temes_noticies: