Casal Jaume I d'Elx

  • Dimarts, 3 de març a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València:

    Enguany es compleixen 550 anys de la mort d'Ausiàs March, un dels poetes més brillants del Segle d'Or i un dels literats més importants en llengua catalana de tots els temps. Ausiàs March va morir el 3 de març de l'any 1459 a la ciutat de València i fou soterrat a la catedral d'aquesta ciutat, on encara pot veure's la seua llosa sepulcral, prop de la Porta de l'Almoina.

    Programa

    19.30h. Presentació de l'antologia marchiana Per haver d'amor vida. Ausiàs March (Ed. Barcino, Fundació Carulla, 2008), a cura de Francesc J. Gómez i Josep Pujol. Hi intervendran Carles Duarte, director de la Fundació Carulla i tots dos antologistes.

    20.00h. Marc Granell, M. Josep Escrivà i Josep Piera reciten poemes d'Ausiàs March.

    20.15h. Deu cants d'amor. Espectacle poètico-musical a càrrec del poeta alcoià Manel Rodríguez-Castelló (veu) i Àlex Andrés (piano).

    21.00h. Vi d'honor.

    Octubre Centre de Cultura Contemporània
    C/ Sant Ferran, 12
    46001 València
    96 315 77 99

  • Escriure La Guerra Civil

    L’últim vaixell

    Una mirada enrere de la protagonista a la primavera del 39, quan ella era una adolescent i amb la seva àvia volien embarcar-se en un vaixell que les havia de dur a l’exili. Després de la presó, comença un llarg periple on la protagonista viurà moments i situacions difícils fugint de l’horror i la barbàrie, però on també coneix la solidaritat de la gent que, juntament amb l’amor, esdevenen la consigna per sobreviure. La narració està dividida en capítols encapçalats per citacions de coneguts homes i dones del règim franquista, que són un testimoni de l’horror intel·lectual en què basaven la seva ideologia. El text vol ser un homenatge a les dones que van resistir i combatre el menyspreu i l’opressió de la dictadura franquista.

    En el 2009

    Lectura recomanada per a una Biblioteca Escolar d’Educació Secundària Obligatòria pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

    http://www20.gencat.cat/docs/CulturaDepartament/DGCC/Documents/Arxiu/SIS/Ficci%C3%B3,%20lectures%20recomanades%20per%20a%20ESO.pdf

    Inclòs en Il·lustrar i Escriure la Guerra Civil, Guia de Lectura del Servei de Documentació de Literatura infantil i juvenil

    http://w3.bcn.es/fitxers/biblioteques/xbenguerel/sdlijguerracivil.065.pdf

    Llibres de literatura infantil i juvenil i de coneixements que tracten de la Guerra i la Pau del Consorci d’Educació de Barcelona.

    http://blocs.xtec.cat/crpsarriasantgervasi/files/2009/01/literatura_guerra_i_pau.pdf

    més informació... catcultura@gmail.com

temes_noticies: