Plantada d'arbres a Sant Vicent del Raspeig contra el camp de golf

El projecte, que l'empresa immobiliària dóna per fet, és als tribunals
'United Golf Resorts Valle del Sabinar' és el reclam amb el qual una empresa constructora exposava fins fa poc temps el projecte d'urbanització a la vall del Sabinar, que preveu construir un miler d'habitatges, hotels i un camp de golf, prèvia eliminació de tots els arbres i vegetació de la zona. Tot i que la companyia immobiliària que ha desenvolupar-lo dóna per fet que es construirà, el projecte és als tribunals, malgrat que el consistori de Sant Vicent del Raspeig va aprovar-lo fa sis anys amb l'ajut d'un regidor trànsfuga socialista.

Ecologistes en Acció i Esquerra Unida s'han oposat des del principi a aquest projecte que ja ha estat rebutjat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i que ara és en mans del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. Avui, el moviment ecologista ha organitzat una plantada d'arbres i matolls a la zona per reivindicar-ne la protecció.

El punt de trobada és a dos quarts d'onze del matí al camp de futbol de Sant Vicent. La plantada també s'ha adherit a la campanya internacional 'Plant for the planet' engegada per l'Agència del Medi Ambient de l'ONU i l'activista ambiental Wangari Maathai, Nobel de la Pau el 2004 i fundadora del moviment Green Belt.

UN PROJECTE QUE DESTRUEIX EL TERRITORI

El projecte urbanístic pretén arrasar la zona nord del terme municipal, amb la construcció de 1,6 milions de metres quadrats (superfície superior al nucli urbà de sant Vicent) en els paratges de la Vall del Savinar i les Penyes Roges. La zona la travessa un barranc, que seria ocupat i eliminat per la urbanització. Aquesta zona natural compleix unes funcions protectores contra inundacions, tot regulant els cabals hidrològics dels barrancs que neixen a la zona. Els ecologistes afirmen que, entre altres problemes, la construcció en aquest terreny podria provocar greus inundacions.

VILAWEB

temes_noticies: