Programa MARÇ-ABRIL Casal d'Elx

 • Dilluns, 9 de març al Casal Jaume I d'Elx a les 20:00 hores: Exposició “SUITE ERÒTICA”

  (A GRÈCIA FA 2500 ANYS). d' Antoni Miró (Alcoi en 1944). Viu i treballa al Mas Sopalmo. En la seua trajectòria professional, Miró ha combinat una gran varietat d'iniciatives, des de les directament artístiques, on manifesta l'eficaç dedicació a cadascun dels procediments característics de les arts plàstiques, fins la seua incansable atenció a la promoció i foment de la nostra cultura.

  Col·lecció composada de 20 aiguaforts originals (100*81cm aproximadament), gravats en planxa de zenc-coure-niquel, estampats manualment amb tòrcul sobre paper Guarro super Alfa. La tirada consta de 50 exemplars numerats i signats per l'autor amb les corresponents proves d'artista. Aquesta exposició romandrà al Casal fins al 27 de març.

 • Dijous, 12 de març a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx: “PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA DE CREVILLENT”

  L'any 2008 l'empresa irlandesa ESBI -una multinacional de l'energia similar a Iberdrola o Endesa, aquí- va presentar un document ambiental al Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí on projectava una Central Tèrmica de 100 MW sobre una parcel·la de la partida del Boch de Crevillent. Algunes associacions, entitats, partits polítics i particulars de Crevillent i comarca han decidit unir-se i crear una plataforma per tal de fer front a aquest projecte que amenaça no només la salut de les persones que vivim a la comarca sinó també el nostre tan estimat Palmerar, Patrimoni de la Humanitat i el Fondo que compartim amb Crevillent i que és refugi de moltes espècies animals, algunes d'elles en perill d'extinció. Si voleu tenir més informació o afegir-vos a la Plataforma, no dubteu en vindre a aquest acte de presentació. A Internet també podeu acudir als blogs de la Plataforma:

  http://termicanoval.blogspot.com/

 • Divendres, 13 de març a les 20.00 hores al Casal Jaume I d'Elx:
  Xarrada debat: “Per què ens cal lluïtar contra la privatització de la sanitat”.

  A càrrec de Manuel Giron (Psiquiatra) membre del Fòrum per a la Defensa i Millora de la Sanitat Pública d'Alacant i Ángela Lorenzo, (Treballadora Social de la Sanitat Pública).
  Organitza: Esquerra Anticapitalista

 • Dijous, 26 de març a les 20 :00 hores al Casal Jaume I d'Elx:
  "ACTE EN MEMÒRIA D'AUSIÀS MARCH"

  20:00 H “DEU CANTS D'AMOR”. Recital poètico-musical a càrrec del Poeta alcoià Manel Rodríguez-Castelló (veu) i Àlex Andrés (piano).
  21:30 H. VI D'HONOR
  http://www.cervantesvirtual.com/bib_autor/manelrodriguez/
  http://www.opera-ales.com/

  Enguany es compleixen 550 anys de la mort d'Ausiàs March, un dels poetes més brillants del Segle d'Or i un dels literats més importants en llengua catalana de tots els temps. Ausiàs March va morir el 3 de març de l'any 1459 a la ciutat de València i fou soterrat a la catedral d'aquesta ciutat, on encara pot veure's la seua llosa sepulcral, prop de la Porta de l'Almoina. Per commemorar aquesta assenyalada data, el Casal Jaume I d'Elx organitza el mateix més de l'efemèride l'acte Una copa per Ausiàs March, per retre homenatge a la figura del poeta, un dels grans personatges de la nostra cultura i un patrimoni que cal preservar i donar a conèixer dins i fora de les nostres fronteres.
  Organitza: Casal Jaume I d'Elx

 • Divendres, 27 de març a les 20:30 hores al Casal Jaume I d'Elx:
  Xarrada a càrrec del pilotari Josep Antoni Martines:
  “Del Campello al món amb la pilota valenciana”.

  El jugador professional Martines ens explicarà la seua trajectòria esportiva, que l'ha portat des dels carrers del seu poble, El Campello, per al qual ha guanyat les set últimes lligues de Llargues, fins a representar la Selecció Valenciana de Pilota, amb la què ha guanyat nombroses competicions europees (a Bèlgica, França, Itàlia, Països Baixos) i mundials (a Argentina). No debades, Martines ha sigut nomenat per la Confédération internationale du Jeu de Balle com el millor banca del món.

 • FORA DE PROGRAMACIÓ: divendres, 3 d'abril a les 20:00 hores:
  “70 Aniversari dels luctuosos successos del Port d'Alacant i primers afusellaments de treballadors al cementeri d'Elx”.

  Organitza: Memòria i Justícia d'Elx i Comarca

 • Dijous, 16 d'abril a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx: Projecció del Documental “Ser Joan Fuster” és el nom del documental que ha realitzat la Universitat de València per popularitzar la figura de Joan Fuster (1922-1992), un dels intel·lectuals més potents que ha donat el nostre país.
 • Dilluns, 20 d'abril a les 20:30 hores al Casal Jaume I d'Elx: INAUGURACIÓ-EXPOSICIÓ I VENDA de ceràmica “Socarrats, Romànics i segle XVIII” a càrrec de les alumnes de l'Escola de Ceràmica del Casal Jaume I d'Elx). Aquesta exposició romandrà al Casal fins al 30 d'abril.
 • Dijous, 23 d'abril a les 20:00 hores al Casal Jaume I d'Elx: Xerrada "El Segrest de les Institucions al País Valencià a mans del Partit Popular", a càrrec de Monica Oltra (Diputada en Corts d'Iniciativa del Poble Valencià i Sindica del Grup Parlamentari Compromís).
temes_noticies: