Presentació-col·loqui llibre: "MACROURBANISME I AGRESSIONS AL PAISATGE MEDITERRANI"

Dia: 24 d'Abril de 2009
Hora: 19:30 h
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona
Entrada Lliure

Llibre: "MACROURBANISME I AGRESSIONS AL PAISATGE MEDITERRANI"
Autor: Roger Cremades, València 1977
Ed: Riublanc

Aquest llibre aborda la problemàtica territorial del País Valencià, explicant les causes i els efectes de la multiplicació del creixement urbanístic i la degradació paisatgística, fenòmens que són comuns arreu del territori valencià.

"...Si tornem als llocs on jugàvem quan érem infants constatarem que aquests han canviat. Els bancals de taronger per on passejàvem es troben ara sota l'asfalt, els camins de terra són carreteres, i les séquies han desaparegut...".

Aquest llibre ens endinsa en el procés irreversible de transformació territorial i paisatgística que afecta el territori valencià. I alhora ens mostra com l'horta i la muntanya valenciana van quedant soterrades sota l'urbanisme. Un urbanisme banal que homogenitza l'aspecte de paratges tan diversos com distants, i fa que els territoris perden la seua identitat.

ROGER CREMADES RODEJA (Valencia, 1977) ha recorregut els paisatges valencians en busca de les claus del seu present, passat i futur. Enginyer Tècnic Forestal de formació, ben aviat es va especialitzar en temes territorials i paisatgístics. Ha realitzat els indicadors de sostenibilitat i la diagnosi de Gandia, ciutat on viu. D'altra banda escriu articles sobre temes mediambientals a diversos mitjans informatius de la Safor, on és un conegut dinamitzador del moviment ecologista. BLOG: http://blocs.mesvilaweb.cat/rogersafor

Després de la xarrada s'oferirà un Vi d'Honor als assistents.

Més informació de la cinquena Setmana Cultural ací

Taxonomy upgrade extras: