NOTA DE PREMSA: I Setmana per la Llengua als Països Catalans

I Setmana per la Llengua als Països Catalans

Una quarantena d’activitats formen part de la I Setmana per la Llengua als Països Catalans organitzada per la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC)

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) ha organitzat aquest any, per primera vegada, la I Setmana per la Llengua als Països Catalans.

L’objectiu d’aquesta Setmana és dur a terme activitats entorn la llengua i la cultura catalana a través de les organitzacions que formen part de la FOLC. La setmana escollida és la de Sant Jordi (del 17 al 27 d’abril) per l'evident connotació que té al nostre país.

Les activitats tindran lloc arreu dels Països Catalans i, entre els actes previstos, podem destacar: el concert de la Gira d’Escola Valenciana a Barcelona; el debat “El català, llengua d’ara, llengua de demà”, organitzat pel setmanari digital El Demà; el cicle Música per a l’exili de l’Obra Cultural Balear; la Jornada de cultura popular organitzada per l’Espai País Valencià; la inauguració de la nova seu d’Òmnium Cultural del Baix Camp; la XX Nit de Sant Jordi, organitzada per Òmnium Cultural de la Catalunya del Nord; la presentació de la revista BeCeroLes, del Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels Països Catalans; l’enquesta sobre la missatgeria instantània i el català feta per Fes-Ho-Cat, WICCAC i la FOLC; la presentació de la Campanya de Matriculació en Valencià d’Escola Valenciana; la manifestació ” El jovent en defensa del català” organitzada per Joves de Mallorca per la Llengua; la VIII edició dels Premis Joan Coromines de la CAL; el 4a Sant Jordi Jove dels Angelets de la Terra de Perpinyà; la inauguració del “Rebost dels videojocs en català” dut a terme per Softcatalà i la FOLC; les activitats incloses dins el cicle “Riu, identitat i cultura” de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, o la presentació de l Premi Ce trencada de narrativa breu organitzat per l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana (AJELC), El Demà i la FOLC, entre d’altres activitats.

Durant la I Setmana per la Llengua també es podrà visitar l’exposició de la FOLC “Realitat i vitalitat de la llengua catalana” a l’Espai Jove de Gràcia de Barcelona (c. Gran de Gràcia núm. 190-192).

Les activitats estaran penjades al bloc http://blocs.mesvilaweb.cat/folc, de manera que es poden consultar fàcilment, fer el seguiment dels actes i opinar sobre cada un d’ells.

Bon Sant Jordi i bona Setmana per la Llengua!

Més informació:
Mireia Grangé (625 170 535) info@folc.cat

temes_noticies: