CIRCULAR Abril, maig i juny de 2009 SOCIETAT VALENCIANA D’ORNITOLOGIA (SVO)

CIRCULAR, Abril, maig i juny de 2009, SOCIETAT VALENCIANA D’ORNITOLOGIA (SVO)

Aquesta primavera assistirem al pas prenupcial que segur ens oferirà noves sorpreses que no escaparen a la cada vegada més àmplia xarxa d'observadors. Estarem atents a les parades nupcials i a les postes que donaran pas a nova generació d'aus.

Per a aquest trimestre us proposem tres noves conferències, dues excursions i activitats conjuntes amb alguns dels nostres parcs naturals. També us convoquem a la nostra Assemblea General. Continuen els censos RAM i el tradicional mostreig de falcons de la reina a Talayuelas. Els grups d’Anellament Científic segueixen treballant i us ofereixen la possibilitat d'endinsar-vos en el coneixement de les nostres aus.

Tota la nostra organització seguirà atenta a les amenaces del nostre castigat entorn posant focus en el pròxim Pla Eòlic marí que ja ha apuntat i marcat al golf de València i al Baix Maestrat. Primer nostres rapinyaires a les serres i ara les aus marines tenen compromès el seu futur per falses energies verdes, en realitat grans negocis dels de sempre a costa del nostre entorn.

 • ASAMBLEA GENERAL DE LA SVO

  Dissabte 9 de maig: “Assemblea General de la Societat Valenciana d’Ornitologia”.

  Al matí realitzarem un eixida pel parc Natural del Turia, després dinarem junts i a les 16:30 en 1ª convocatòria i 17:00 en 2ª convocatòria, al Centre Social de La Canyada, c/ San Vicent Ferrer, 8- La Canyada (Paterna), celebrarem la nostra Assemblea General on repassarem els comptes de l'anterior exercici i la marxa de la nostra Organització.

  Per a més informació, contacteu amb Pedro A. Del Baño: pedroadb1@yahoo.es

 • EXCURSIONS
  1. Dissabte 16 de maig: “La marjal d'Almenara »

   De la mà de Víctor J. Hernández soci de la SVO i autor del llibre “La comunitat d'aus d'un aiguamoll litoral Mediterrani” on arreplega un profund historial de l'evolució d'aquest marjal de 1982 fins als nostres dies, recorrerem algun dels seus millors racons per a descobrir l’interessant avifauna
   que encara és possible observar ací. Quedarem a l'avinguda de Tarongers, en la parada de metro que està pegada a la rotonda de l'avinguda de Catalunya, enfront del Politècnic a les 7 del matí. Eixirem amb els nostres cotxes. Hi ha possibilitat de quedar posteriorment en algun lloc per als quals veniu de les comarques del nord. Per a més informació, horaris i coordinació dels llocs de partida i arribada contacteu amb Rafa Muñoz; svo_secretari@yahoo.es o al 609 633 095.

  2. Dissabte 6 de juny: “El Barranc del Carraixet”

   Rafa Muñoz us guiarà per aquest sorprenent aiguamoll que aprofita els escassos metres finals del barranc del Carraixet i ens permet observar moltes espècies esquives des de la proximitat que donen els elevats camins de servei del tram final d'aquest barranc entre Almàssera i Alboraia. En aquesta època tindrem garantides l'observació de les nombrosos polls que ompliran el fons del barranc. Quedarem a les 7 del matí en l'estació de tramvia d'Alboraia, la següent a Palmaret. Caminant i en un recorregut de 2 escassos quilòmetres arribarem a la desembocadura al costat de Port Saplaya. Regressarem a mig dia a la mateixa estació. Per ampliar detalls i/o realitzar
   l’inscripció contacteu amb Rafa Muñoz, svo_secretari@yahoo.es o al
   609633095.

 • VOLANT PER LA CALDERONA

  VOLANT PER LA CALDERONA es un paquet d’activitats organitzat pel Parc
  Natural de la Serra Calderona , SEO/BirdLife, SVO i Novotel.

  Diumenges 26 d'abril i 17 de maig: “Identificació d'aus pels seus cants”

  Activitat conjunta consistent en un recorregut guiat per experts ornitólegs de SEO/BirdLife i de la Societat Valenciana d’Ornitologia que ens permetrà iniciar-nos en l'apassionant món dels cants de les aus que ens facilitara la seua identificació i localització en l'entorn del Parc Natural de la Serra Calderona.

  Inscripció cridant al telèfon de l'oficina del Parc Natural de la Calderona:
  961681993, 608730406
  o a http://parquesnaturales.gva.es

 • CONFERÈNCIES

  Les conferències organitzades per la Societat Valenciana d’Ornitologia estan Coordinades per Pedro A. Del Baño; pedroadb1@yahoo.es

  1. Divendres 24 d'abril: Conferencia "La recuperació del
   Cranc de riu autòcton (Austropotamobius pallipes) a la Comunitat Valenciana
   ” Impartida per Antonio Pradillo a FUNDAR (c/ Fontcalent, 1- València) a les 19:00h

   Antonio Pradillo pertany a l'equip de seguiment de Fauna Catalogada de VAERSA-GENERALITAT VALENCIANA. Ens explicarà el projecte de recuperació de l'espècie que està portant a terme amb l'Equip de Seguiment de Fauna,
   que pretén que el cranc de riu torne a recuperar aproximadament la seua distribució originària al País Valencià. Coneixerem el perquè de la desaparició i com es realitza la recuperació.

  2. Dijous 21 de maig. “Seguiment via satèl—lit del Falcó de la reinar (Falco eleonorae)” Impartida per Pascual López a FUNDAR (c/ Fontcalent, 1- València) a les 19:00h.

   Pascual López és soci de la SVO i biòleg de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València. Ens mostrarà els últims resultats del projecte de seguiment de falcó de la reina via satèl—lit emprès en l'any 2007 i actualment en ple desenvolupament, així com les rutes migratòries dels exemplars marcats en les colònies de les Illes Balears i de les Illes Columbretes (Castelló) fins a les casernes d'hivernada de l'espècie a Madagascar.

  3. Divendres 29 de maig. “La peculiar avifauna urbana” Impartida per Pepe Greño a FUNDAR (c/ Fontcalent, 1- València) a les 19:00h.

   Pepe Greño, biòleg i soci de la SVO, ha estudiat durant alguns anys les aus que es poden trobar a les ciutats, mitjançant l'observació directa, així com l’anellament científic d'aus que ha realitzat al Jardí Botànic de València. Pepe ens mostrarà els resultats i curiositats obtinguts en el anillamiento en aquest jardí emblemàtic i altres peculiaritats dels ocells urbans en general.

 • CENS DE FALCO DE LA REINA A TALAYUELAS

  Dissabte 27 de juny: “Cens de falcó de la reina a Talayuelas”

  Tradicional mostreig de la presència d'aquest falcónid marí en l'interior Peninsular, a la
  llacuna de Talayuelas, Conca. Coincidint amb la finalització del pas prenupcial i la dràstica reducció de preses en les seues colònies reproductoresa aquesta menuda rapaç viatgera s'endinsa en l'interior per a cercar els recursos trofics que han desaparegut en els seus territoris. Esperaran el començament del pas postnupcial per a traure avant els seus pollets. Açò ens permetrà observar-les en la llacuna al capvespre, gaudirem de les seues llances de caça sobre els insectes que abunden en eixes hores. Quedarem a les 18 h. en la mateixa llacuna de Talayuelas.

  Per a més informació contacteu amb Rafa Muñoz; svo_secretari@yahoo.es o al 609 633 095

 • CENSOS RAM

  Pròxims censos RAM al far de Cullera: 4 abril, gener, 9 de maig i 4 de juny.

  El Cens RAM (Xarxa d'Observació d'Aus i Mamífers Marins) es realitza des del Far de Cullera. La Societat Valenciana d’Ornitologia continua amb els censos RAM en l'horari d'hivern al Mediterrani de 8:30-11.30 h.

  Confirmeu dates i hores definitives al FÒRUM SVO Aus o contacteu amb Luis Aleixos: luisaleixos@hotmail.com. o a http://svomarinas.blogspot.com/

 • GRUP LLEBEIG

  El Grupo d’Anellament LLEBEIG continua amb les seues jornades d’anellament científic en diversos llocs.

  Qualsevol interessat a participar pot posar-se en contacte amb: Toni Polo; 630714292. tonipoloaparisi@hotmail.com

 • GRUP MARJAL DEL MORO

  El Grup d’Anellament Marjal del Moro realitza sessions d’anellament a
  Massamagrell. També realitzen sessions a la Marjal del Moro dintre del projecte PASER (Pla d’Anellament per al Seguiment d'Espècies Reproductores). Eixides molts caps de setmana. Qui vulga assistir a alguna de les sessions es pot posar en contacte amb Ximo Galarza: ximoindi@ono.com o Juan Carlos Ibáñez : jcprayer@hotmail.com

 • GRUP PIT ROIG

  El Grup d’Anellament PIT ROIG realitza sessions d’anellament, entre altres llocs, al Jardí Botànic de València. Qualsevol interessat a col—laborar pot contactar amb: José Luis Greño en: josegre@ono.com http://pitroig.blogspot.es/

 • PÀGINA WEB DE LA S.V.O

  www.svo-valencia.org

 • BLOCS DE LA S.V.O

  Ja tenim 122.400 visites als BLOCS des de la primera pàgina publicada al novembre de 2006. Ací podeu consultar des de les últimes observacions de rareses, quaderns de camp amb les observacions més rellevants, novetats sobres les aus marines, informació del pols diari de la natura en diverses comarques, resultats i
  recuperacions d'aus anellades, informació del Pla Eòlic Valencià i les seues greus afeccions a l'entorn i les últimes novetats en convocatòries de tot tipus relacionades amb la natura del País Valencià.

  S.V.O CONSERVACIÓ I ACTIVITATS: http://www.svoconservacio.blogspot.com/
  S.V.O CUADERN DE CAMP: http://www.svocuadernocampo.blogspot.com/
  S.V.O AUS MARINES: http://svomarinas.blogspot.com/
  S.V.O FLORA: http://svoflora.blogspot.com/
  S.V.O NO AL PLAN EÒLIC VALENCIÀ: http://stopzona9.blogspot.com/
  S.V.O SERRANÍA I CAMP DE TÚRIA: http://svolaserraniacampdelturia.blogspot.com/
  S.V.O UTIEL-REQUENA: http://svorequenautiel.blogspot.com/
  S.V.O GRUPS D’ANELLAMENT: http://anellamentsvo.blogspot.com

 • AUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

  El Comitè Editorial de l’Anuari ha iniciat l’elaboració del següent exemplar. El pròxim volum tractarà dels anys 2003-2004-2005. Podeu enviar totes aquelles observacions d’interès seguint l’apartat de “normes i recomanacions per a l’enviament de col—laboracions” del volum anterior. Les observacions han de ser enviades en format Word o Excel per correu electrònic o correu postal a l’adreça de la SVO. Així mateix, sol—licitem dibuixos i fotografies per acompanyar els
  textos de l’Anuari.

  Qualsevol informació addicional: Toni Polo 630714292 tonipoloaparisi@hotmail.com.

 • EL SERENET

  Tenim oberta l’edició del volum 7 de “EL SERENET”, la revista de la Societat Valenciana d’Ornitologia.

  S'admeten articles, notes breus, fotos i dibuixos. Per a sol—licitar les normes de publicació i per a l'enviament de col—laboracions, posar-se en contacte amb els coordinadors del Comitè Editorial: Pascual López en lopez.pascual@gmail.com, o amb Clara García Ripollés en clara.ripolles@gmail.com

 • SOL—LICITUD DE CIRCULAR DIGITAL

  Ajudeu-nos! Els ocells, els arbres i la nostra economia vos agrairan l’estalvi de paper. Sol—licita l’enviament de totes les comunicacions de la SVO pel correu electrònic. Envia un missatge a svo_secretari@yahoo.es !!!!

 • INTERNET: FÒRUM SVO AUS

  Assabenta’t de tot el que fem, tot el que veiem, les rareses, la fenologia, activitats, discussions i opinions!!!! Tot per mitjà del correu electrònic. Ràpid, envia’ns un missatge a: svo_secretari@yahoo.es

 • BIBLIOTECA SVO

  Engeguem un servei de préstec de llibres de la Biblioteca de la SVO.

  NORMES

  Termini del préstec: 2 mesos.
  Nombre màxim d'exemplars per préstec: 5 exemplars.
  Dates de lliurament i devolució: primer dilluns no festiu de cada mes imparell.
  Ubicació de la biblioteca: Gran Via Marquès del Turia, 28 (al costat d'Impremta Miguel Peris). València. Horari: A les 19 hores.
  Bibliotecari: Víctor París. // Correu electrònic: calonectrisparis@yahoo.és Telèfon: 661832065.
  Retards: Amb l'objectiu de no perdre volums a casa de ningú, el retard no comunicat, es pagarà a 6 € per dia, que es destinaran a la compra de nous volums. Es prega la màxima serietat.

 • FONS FOTOGRÀFIC S.V.O

  El Fons Fotogràfic de la SVO compta ja amb més de 18.400 fotografies. Sol—licitem fotografies digitalitzades de les següents temàtiques; fauna tant
  vertebrada com no vertebrada, flora, espais naturals i problemàtica ambiental. Qualsevol soci podrà disposar lliurement d'elles adjuntan-les en espai ben visible el següent text “SVO. Nom Autor i primer cognom”. Per adreçar-nos fotos, envieu un correu a: svo_secretari@yahoo.es

Societat Valenciana d'Ornitologia
c/ Calvari, 1. 46900 – Torrent.
Telèfon: 675 542 277
www.svo-valencia.org
E-mail: svo_secretari@yahoo.es

temes_noticies: