Acte en defensa de la llengua gallega

Acte en defensa de la llengua gallega

Concentració diumenge 17 de maig 12:00 h. La Rambla 35-37
http://defensemlallenguagallega.blogspot.com

Proposta d’adhesió

Els gallecs i gallegues residents als Països Catalans volem manifestar el nostre desacord amb l’anunci del nou govern gallec del PP de desmantellar els punts bàsics de la oficialitat del gallec.

També volem denunciar que durant els últims mesos s’ha anat repetint des de diversos grups de poder la fal·làcia que hi ha un procés d’imposició del gallec, cosa que presenta, cínicament, el món a l’inrevés.

Tots els estudis que hi ha fets sobre aquest tema desmunten aquesta mentida. El mateix Consell d’Europa va advertir en un informe contundent que a Galiza no es compleixen els tractats internacionals sobre drets lingüístics i que no hi ha garanties mínimes per a aquest idioma en sectors tan importants com l’ensenyament, els serveis públics, la justícia o els mitjans de comunicació.

Així mateix, la Real Academia Galega acaba de publicar un estudi que assenyala que en dotze anys s’ha reduït a la meitat el nombre de persones que fan servir el gallec com a llengua habitual.

Per tot això, ens agradaria contar amb el vostre recolzament adherint-vos al manifest que us adjuntem i demanant-vos que doneu suport a la concentració que tindrà lloc el proper diumenge 17 de maig a Barcelona a les 12h a les Rambles número 35-37, davant del Centre Gallec de Barcelona.

AdjuntMida
PDF icon Manifest-manifesto.pdf46.23 KB
temes_noticies: