R de Renegà, defensem la Serra de la Renegà

La Serra de la Renegà es una zona costera d'uns 2.500 metres de longitud, que pertany al municipi d'Orpesa, limitada les torres vigies: al sur la Torre Bellver i al nord la Torre Colomera. Avui aquest parc verge està en alerta màxima, i el perill és inminent si no fem res.

La destrucció de la Serra de la Renegà començà fa uns anys amb la LRAU i encara avui en dia s'ha aconseguit millorar res amb l'actual llei valenciana d'urbanisme (LUV). Chalets, carreteres, grans urbanitzacions de l'autopista fins al tren.. i el ciment no s'atura.

R de Renegà som una plataforma de persones preocupades per la salut de la Serra de la Renegà, el territori que tenim entre Benicàssim i Orpesa. La Renegà és un espai de llibertat, de natura i de plaer. Ens els darrers anys està canviat la situació i aquest territori està sent amenaçat per la codícia d'uns i la desídia d'uns altres, els plans urbanístics no s'aturen, els projectes pseudo-verds són un risc medioambiental molt gran que a curt termini signifiquen grans despeses econòmiques i a llarg termini signifiquen l'explotació totals d'uns espais verges, nets i públics. R de Renegà ens hem decidit a obrir al públic aquesta plana web informativa, trobar grups ecologistes d'afinitat, unir esforços i mostrar la situació de risc de la Serra de la Renegà que fruit dels canvis que estan succeint entre la platja nudista de Torre Bellver i els diferents camins que hi han per la Serra, especialment a la part marítima

Més informació: http://r-de-renega.mooo.com

Forums: