Octubre CCC, Programació del 15 al 21 de juny

Octubre Centre de Cultura Contemporània

Setmana del 15 al 21 de juny

  • Dimecres 17

    19.30h. PERIFÈRIES
    com pensar-ho? Conferència de Marina Garcés: “entre tu i jo”.
    Galeries d'art:
    Tomás March, Rosa Santos, Valle Ortí, Espai Visor, Luis Adelantado, Cànem, La Nave.

    Crítics d'art: Álvaro de los Ángeles, José Luis Pérez Pont, Johanna Moreno Caplliure, Isabel Tejeda, Javier Marroquí i David Arlandis.

    Col·lectius: La Perrera, ElOtroEspacio, Magatzem d'art.

    Artistes: Aldo Gianotti, AGGTELEK, Mira Bernabeu, Kribi Heral, Yamandú Canosa, Greta Alfaro, Vincent Ganivet, Enrique Marty, Joan Fontcuberta, Alfred Pons, Fermín Jiménez Landa, Rafael Tormo i Cuenca, Mijo Miquel, Noé Bermejo, Romina Rebolledo...

    Institucions/Fundacions/Asociacions/Col.lectius/Empreses:
    Universitat Politècnica de València, Octubre Centre de Cultura Contemporània, Col·legi Major Rector Peset, AVVAC, Institut Français de València.

    Muntatge:
    AO-CREATIUS

  • Dijous 18

    19.00h.Xerrada-debat d'Iniciativa Animalista

    Xerrada-debat de la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA): "El maltractament i l'explotació dels animals en el sistema actual".

    Amb la intervenció de:

    Encarna Canet, presidenta de la PIA.
    Antoni Infante, membre la PIA.

    La Plataforma Iniciativa Animalista naix a València per la unió d'un grup de persones preocupades pels drets dels animals, que durant un temps han participat en diverses organitzacions animalistes: Folgança, Libera!, Defensanimal.org, PACMA...

    A la defensa dels drets humans i dels animals, aquest nou projecte afegeix altres lluites: la lluita per la terra i la llengua, la lluita feminista i la sindical, etc. El seu objectiu és arribar a l'abolició de l'especisme, és a dir, la utilització i explotació de la vida dels animals per al profit humà.

    La PIA vol abraçar no sols els antitaurins o vegetarians, sinó tot aquell que vulga treballar i que d'alguna manera, es puga sentir identificat amb els objectius d'aquesta iniciativa.

    Més informació

    19.30h. Institut del Territori.Jornades Forestals. El bosc valencià avui.

    Taula rodona: “Vies de protecció i restauració dels ecosistemes forestals valencians”. Ponents:

    Patricio García-Fayos, director del CIDE-Centre d'Investigacions sobre la Desertificació.
    Antoni Marzo, biòleg; Vivers Forestals de la Generalitat.
    Josep Nebot, biòleg, membre de l'associació Avinença.

    Modera: Juan Pont, Mas de Noguera i Plataforma Rural del PV.

    Més informació

    20.00h.Cicle de música pop.Mi and L'au

    Com dos personatges imaginats per Paul Auster, el francès Laurent Leclère i la finlandesa Mira Romantschuk es van trobar per pur atzar en una festa de Halloween a París: eren les dues úniques persones que no anaven disfressades. Com que no parlaven el mateix idioma, es comunicaven mitjançant la música i els silencis.

    Es van retirar a una cabanya a Finlàndia i allà va veure la llum Mi and L'au, una deliciosa col·lecció de cançons editada per Young God Records el 2005, que els portaria a una macrogira de vora tres anys pels Estats Units i Europa. Després de recórrer desenes de milers de quilòmetres, recalaren a València, on van enregistrar el seu segon treball Good morning jokers (Borne! Recordings-Acuarela, 2009), una barreja de folk americà i sons europeus.

    Canten en anglès, perquè es deuen als seus fans americans que foren els primers a apostar per ells, però tenen un tema en suec (prometen que per a la pròxima ocasió n'hi haurà més temes en aquesta llengua, que sembla fascinar Leclère quan la sent en els llavis de Romantschuk). Íntim, fràgil i delicat, però amb major abundància d'arranjaments, aquest segon disc compta amb la participació de músics de Castelló, que han participat de manera gratuïta i han aconseguit arrodonir cançons com “Bingo”, amb una part final que protagonitza una orquestra èbria amb un peu als Balcans i l'altre a Nova Orleans.

    Més informació

    PERIFÈRIES

    12.00h. Taller: “nosaltres, l'amor, la resistència”, amb Marina Garcés, Pep Gimeno “Botifarra” i Rafael Tormo i Cuenca.

    18.00h. Taller “nosaltres, l'amor, la resistència”.
    Presentació de grups resistents a València:

    Teatro de los Manantiales. Ens mostraran les seues pràctiques de resistència contemporànies, la seua trajectòria i el seu actual procés de metamofrfosi.

    Compromís pel territori. Projecte de vertebració organitzativa per a estructura respostes enfront de les diferents agressions cap al territori valencià.

    21.30h. Sopar + acció del taller “nosaltres, l'amor, la resistència”.

  • Divendres 19

    PERIFÈRIES

    11.00h. qui, des d'on? Coordinat per Mijo Miquel. Amb els grups de treball art La Xarito, Desdejuni amb vianants i Bostezo.

    19.00h. Presentació de “la so(m)bra de lo real”, de M.A.Hernández-Navarro. Presenta: Concha León.

    23.30 h. Festa cega pels carrers.

  • Diumenge 21

    19.00h.Diumenges de Jazz!.Irene Aranda Quintet

    Nascuda a Jaén el 1980, aquesta jove pianista es va endinsar en el món de la música jazz de manera autodidacta a partir del 1992. El 1998 va passar a formar part de la Big Band del Conservatori Professional de Música de Jaén, on cursava els seus estudis de piano. Una vegada graduada al Conservatori Superior de Música de Granada, Irene Aranda es va traslladar a València, on ara lidera el seu quintet de jazz amb el qual ha editat un primer treball Interfrequency 23 7 (Sedajazz Records).

    Interfrequency 23 7 és un treball molt personal que naix amb la voluntat de transformar l'activitat de l'oïdor, de convertir-se en un mitjà per a suscitar noves experiències. El quintet ha trobat via lliure per a modelar un estil de força estructural, diversitat i contrast, experimentant amb elements de diverses cultures a través d'un repertori completament original. Les composicions que integren aquest àlbum són el vehicle que permet la connexió sonora mitjançant les quals unes músiques penetren en altres.

    Formació:
    Irene Aranda, piano
    Juan Ull, saxo tenor
    Paul Evans, trompeta
    Matt Baker, contrabaix
    André Sumelius, bateria

    Més informació

  • Exposició

    Lluís Companys, polític fins a la mort

    Lluís Companys, fill de família benestant, advocat de formació, ho tenia tot a favor per a gaudir d'una vida plàcida i acomodada. Però en una època marcada per flagrants injustícies i per la manca de llibertats, la seua consciència social el va fer triar la defensa dels més febles, encara que comportara una vida plena de sacrificis i sovint, de la pèrdua de la seua pròpia llibertat.

    Companys és l'únic president d'un país democràtic afusellat pel totalitarisme que s'estenia com una plaga per Europa en els albors de la Segona Guerra Mundial. Per això ha esdevingut un símbol no sols per a Catalunya, per haver defensat a capa i espasa la seua cultura i del dret a l'autodeterminació d'aquest poble, sinó també per a tots aquells que creuen en la llibertat i en la democràcia.

    Durant dècades, el seu vil assassinat perpetrat per la dictadura franquista és recordat puntualment pels catalans a la diàspora, en punts tan allunyats del planeta com Mèxic, París, Montevideo o Perpinyà i, fins i tot, dins de les fronteres de la seua pàtria, hi ha gent que, clandestinament, li ret homenatge reunint-se en l'efemèride d'aquell fatídic dia de 1940 al voltant del seu nínxol al cementeri de Montjuïc.

    El 1985, restablertes la democràcia i la Generalitat, es dignifica la seua tomba amb el trasllat de les despulles al Fossar de la Pedrera de Barcelona. Allà, cada 15 d'octubre es recorda la figura de qui va defensar i honorar la pàtria en vida i més enllà de la mort.

    Aquesta exposició itinerant és un homenatge a l'home d'esquerres, republicà i catalanista. Un homenatge al polític honest i compromés amb el seu poble fins al final.

    Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània
Carrer de Sant Ferran, 12
46001 València
963 157 799
http://www.octubre.cat