Curs al juliol per aprendre a Interpretar el Patrimoni

Us animem a inscriure-us al Curs d’Interpretació del Patrimoni i Disseny de Recursos que farem del 6 al 10 de juliol a Seròs (Segrià). Un curs fonamental pels guies de natura, oficines de turisme, gestors d’espais naturals i, en general, per tot aquell que vol aprendre com mostrar el nostre patrimoni.

Altres cursos: www.ucenatura.cat

INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI: DISSENY DE RECURSOS

Dates: Del 6 al 10 de juliol

Localitat: Seròs

Coordinació: Araceli Serantes Pazos (Universitat de la Corunya - Centre d’Extensió Universitària i Divulgació Ambiental de Galícia)

Equip docent: Araceli Serantes Pazos (Universitat de la Corunya - CEIDA)

Resum del curs: El curs té com a objectiu general donar a conèixer les bases teoricopràctiques de la tècnica de comunicació estratègica anomenada interpretació del patrimoni. La IP va sorgir com a resposta al problema que se’ls plantejava als guardes forestals dels espais naturals protegits nord-americans: havien d’atendre milers de visitants que volien conèixer uns espais on no existien plans d’acollida i informació, és a dir, plans d’ús públic. En l’actualitat, però, és una tècnica àmpliament desenvolupada per tècnics d’e spais naturals i guies de natura, tècnics i departaments educatius de museus, guies i planificadors turístics, formadors i divulgadors, arqueòlegs i guies de jaciments, responsables de gestió i conservació d’espais, etc.

Al llarg del curs es donaran a conèixer els principis i la filosofia d’aquesta disciplina, les estratègies de comunicació i l’elaboració de missatges interpretatius, que són els recursos més emprats per a la interpretació (guiada i autoguiada) del patrimoni. El curs està adreçat a estudiants i professionals de turisme, educació, medi ambient i patrimoni, ja que la IP pot ser una eina útil per a la gestió d’espais, llocs d’interès o grups de persones.

Nombre d’hores lectives: 20

Espai: IES de Seròs

Preu: 40 €

Límit de places: 20

Programa:

Dilluns 6

Araceli Serantes
09.00-09.30 h Presentació del curs
09.30-13.30 h Introducció a la disciplina: aspectes bàsics, fonaments teòrics i principis per a la interpretació del patrimoni

Dimarts 7

Araceli Serantes
09.00-11.00 h Disseny de missatges interpretatius
11.30-13.30 h Disseny d’itineraris interpretatius I

Dimecres 8

Araceli Serantes
09.00-11.00 h Disseny d’itineraris interpretatius II
11.30-13.30 h Disseny d’itineraris interpretatius III

Dijous 9

Araceli Serantes
09.00-11.00 h Els centres de visitants: característiques i disseny
11.30-13.30 h Característiques de les exposicions interpretatives

Divendres 10

Araceli Serantes
09.00-11.00 h Altres recursos per a la interpretació del patrimoni: exhibicions, mitjans audiovisuals, visites teatralitzades, etc.
11.30-13.30 h Avaluació en interpretació del patrimoni

temes_noticies: