20 añadas Rolde Aragonés

El Rolde Aragonés de Barzelona, compleix aquest 2009 vint anys des de la seva fundació a Sant Boi per un grup de persones interessades en la cultura aragonesa. L’objectiu principal ha estat especialment la recuperació i la dignificació de la fabla aragonesa.

Un grup d’aragonesos, hereus dels moviments aragonesistes, que van sorgir entre la emigració de principis del segle XX, i dels posteriors anys setanta amb la reivindicació autonòmica, i que en aquests temps donem un pas més, i apostem per a que el poble aragonès, prengui possessió del seu present i del seu futur, darrere anys de conformisme i sumissió.

La celebració d’aquests vint anys, és alguna cosa més que una excusa per fer festa, és hora de fer balanç. Vint anys d’un projecte són suficients per a saber si l’objectiu que ens vam plantejar s’ha complit. Estem satisfets de haver difós la cultura y la llengua aragonesa entre la població barcelonesa a nivell local. La considerable agenda cultural que hem oferit ha tingut bona resposta, especialment destacable en projectes com els festivals que organitzem darrerament, l’Ararock i el Despertafolk.

També és hora de recaure en allò que no s’ha fet bé, en millorar i mirar de endreçar el que sembla el mal que pateixen totes les entitats culturals. La falta de gent implicada en el projecte, el treball diari d’organització o l’esforç personal que ha suposat hauria de fer-nos cercar solucions com la de unir esforços, de confrontar idees i il.lusionar en nous projectes.

Per a celebrar aquest número rodó, igual que quan vam complir diez añadas, hem programat activitats a diversos llocs de Sant Boi. A Cal Ninyo, a l’Ateneu Santboià i a una nova entitat que s’està creant, el Casal Cultural Popular El Baluard. Esperem que alguna de les activitats siguin del vostre gust i us esperem per passar dos bons dies de festa i música.

20añadas Rolde Aragonés de Barzelona

Sant Boi de Llobregat, Octubre 2009

DIVENDRES 2

Inauguració Exposició “El Tebeo Aragonés”
Asociación Cultural MALAVIDA, Amigos del Tebeo
Fins el 15 d’octubre
Lloc: Cal Ninyo, 20h.

Concert “Juako Malavirgen”
Presentant el seu treball “Lengua, luenga”
+ Kike Ubieto (Autocantor)
Lloc: Cal Ninyo, 22h. (Preu: 5€)
C/ Joan Bardina, 46 (accés teatre)- C/ Major 43, (accés bar)

DISSABTE 3

Jornada Cultura Aragonesa

Taller de Còmic
A càrrec de “Carlos Azagra”
Lloc: Casal Popular “El Baluard”, 12h. (Gratuït)
C/ Víctor Balaguer, 21

Menjar Popular “Migas de Pastor”
Lloc: Ateneu Santboià, 14h. (Preu: 5€)

Mural Commemoratiu “20 añadas”
A càrrec d’artistes convidats
Lloc: Ateneu Santboià, 18h.

Concert “ARAROCK’09”

Chundarata! (Folk/Aragó)
Estakazo (Punk-Rock/Barcelona)
Prau! (Rock/Saragossa)
Furkas (Punk-Rock/Sant Boi)

Lloc: Ateneu Santboià, 22h. (Gratuït)
Av/ Marià Girona, 2

temes_noticies: 

Comentaris

Un grup d’aragonesos, hereus dels moviments aragonesistes, que van sorgir entre la emigració de principis del segle XX, i dels posteriors anys setanta amb la reivindicació autonòmica, i que en aquests temps donem un pas més, i apostem per a que el poble aragonès, prengui possessió del seu present i del seu futur, darrere anys de conformisme i sumissió.william from best web hosting company.