El Tempir d'Elx crea un mapa amb tots els centres educatius amb línia del País Valencià

El Tempir d’Elx crea un mapa amb tots els centres educatius amb línia del País Valencià

En l’actualitat, si una mare o un pare vol matricular el seu fill o la seua filla en una escola o institut al País Valencià, trobarà complicat obtindre una llista amb els centres educatius que ofereixen estudiar en valencià.

La Guia de Centres Docents que hi ha al web de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana permet consultar les dades de centres, i així les pot filtrar per comarca i per província. També permet uns altres filtres per criteris molt diversos, com ara nivell del centre, règim especial, centres concertats i privats, escoles rurals, amb internat, etc.

Fins i tot ens permet saber quins centres segueixen un sistema estranger, com ara britànic, alemany, francés o noruec. Ara bé, i encara que semble increïble, no és possible trobar en aquesta completa guia una llista dels centres educatius que ofereixen estudiar en la nostra llengua en una localitat o comarca donada.

D’excursió pel web de Conselleria

Una persona del carrer que necessite aquesta llista de centres en valencià, necessitarà fer una espècie de cursa d’obstacles per a trobar el que volia.

Haurà de saber que ha d’entrar al web de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, deduir que el que vol està a la Direcció General d’Ordenació i Centres Docents, i una vegada allà entrar a Ensenyaments en Valencià, triar Programes d’Educació Bilingüe i Plurilingüe en la Comunitat Valenciana i, si no t’has perdut ja pel camí, trobar la relació de centres que apliquen PEV i PIL. I per descomptat, tindre instal·lat l’Adobe Acrobat per a llegir els arixus PDF en què proporcionen, finalment, la informació.

Una eina pràctica i visual

Des d’El Tempir d’Elx ens vam plantejar que calia resoldre aquest greuge, hem creat una sèrie de mapes geogràfics on s’han ubicat els quasi mil centres educatius que ofereixen estudiar en valencià al llarg i ample del País Valencià.

Aquests mapes, que han estat desenvolupats sobre Google Maps, conformen una eina pràctica que ajudarà les mares i els pares en el moment en què vulguen escolaritzar els seus fills en la nostra llengua.

Com funciona?

El funcionament de l’eina en aquesta la seua primera versió és ben senzill. Només caldrà triar “la nostra comarca” i “la nostra localitat”, i us mostrarem un mapa amb tots els centres disponibles. De manera visual podreu saber quina escola us agafa més prop de casa vostra, i també les seues dades bàsiques, com ara la seua adreça postal, web, telèfon i adreça electrònica.

No cal dir que si trobeu cap incorrecció a les dades, o si voleu afegir cap informació a la fitxa bàsica que mostrem de cada centre, estarem a la vostra disposició per a fer entre tots i totes una eina viva i pràctica que anirem desenvolupant al llarg d’aquest any.

Guia de Centres d’El Tempir

(Fonts de les Dades: ACL El Tempir d’Elx)

temes_noticies: