La zona d'acampada en la Font Roja, en perill d'extinció

COMUNICAT DE PREMSA

La zona d'acampada en la Font Roja, en perill d'extinció

La zona d'acampada que actualment encara poden ocupar els excursionistes i amants de la natura que acudeixen a la Font Roja té els seus dies comptats si es construeix un hotel en la Font Roja.

En efecte, si es porta endavant el projecte del Govern Municipal d'Alcoi i de la Diputació d'Alacant (els dos en poder del Partit Popular), de construir un hotel de tres plantes en el paratge de la Font Roja, tota l'àrea que actualment poden ocupar les persones i els grups que acampen de forma lliure i gratuïta serà destinada a aparcament de vehicles.

La notícia es va conéixer definitivament el passat 22 d'octubre en l'acte de presentació del projecte d'hotel per part de la Diputació d'Alacant, que va tindre lloc en el saló de plens de l'Ajuntament d'Alcoi. Allí vam poder escoltar de boca de Fernando Modrego, gerent de l'empresa Proaguas (de la Diputació) i antic conseller de Medi Ambient, unes lamentables declaracions en les quals qualificava de "espacios no operativos" o d'"área recreativa de poco uso" la zona on està l'actual zona d'acampada, on han pogut plantar les seues tendes al llarg dels anys milers de persones.

Aquestes declaracions demagògiques contrasten amb la realitat, ja que la utilització de la zona d'acampada és freqüent. Sense anar més lluny, el passat cap de setmana (dies 21 i 22 de novembre) la zona era plena de tendes de campanya i de joves entre set i setze anys, que han pogut passar dos dies en les seus tendes, en contacte directe amb la natura, sense provocar cap impacte. Es tracta d'un servei públic, lliure, regulat i gratuït.

Doncs bé, aquest servei es perdrà si es construeix l'hotel, i el Parc Natural de la Font Roja i Alcoi deixaran de tindre l'única zona d'acampada amb què es compta en la actualitat.

Sens dubte, per a alguns polítics tot val, quan del que es tracta es de poder justificar una autèntica cabuderia política com la de construir un hotel en el cor del paratge de la Font Roja, explotant aquest bé públic d'incalculabe valor per a un benefici privat.

Si no ho impedim, les primeres conseqüències ja les tenim a la vista: la privatització d'un espai públic i l'extinció d'un ús social i gratuït: l'acampada.

enllaç a la ciberacció en defensa de la Font Roja i als nous fullets editats

Assemblea de la Campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural"
http://fontrojadetots.blogspot.com/
Correu electrònic: fontrojadetots@gmail.com
Adreça postal: Apartat de Correus 252 - 03800 Alcoi

Reenviat per:
Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció
Apartat de Correus 252
03800 Alcoi (l'Alcoià)
Correu-e: alcoi@ecologistesenaccio.org
http://www.xarxaneta.org/~carrasca

temes_noticies: