Nota de premsa: Plataforma Salvem la Plaça del Llaurador

Nota de premsa

La Plataforma “Salvem la Plaça del Llaurador” ix al pas de les acusacions del regidor del PP de Callosa Óskar García

A la web de l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià s'ha publicat una informació on el regidor Óskar García afirma que hi ha malestar en el Consistori davant l'aparició d'adhesius de "Salvem la Plaça del Llaurador" i responsabilitza a aquest col·lectiu ciutadà.

La Plataforma manifesta què està d'acord amb el regidor en què enganxar adhesius en el mobiliari urbà no és un acte cívic. Aquest col·lectiu ha distribuït adhesius, fullets informatius i banderoles entre els veïns del poble per a que puguen mostrar públicament el seu rebuig a la destrucció de la Plaça del Llaurador prevista pel govern municipal del PP, que pretén convertir aquesta zona verda en un aparcament privat.

L'objectiu de la Plataforma és que aquesta informació circule entre els veïns i veïnes, penjant les banderoles als seus balcons, enganxant els adhesius als seus cotxes i les seues façanes, o a llocs privats, però no poden fer-se responsables dels actes incívics de qui utilitza espais públics. Des del col·lectiu ciutadà instem a tots els veïns i veïnes a tindre cura dels béns del poble i a respectar el mobiliari urbà, donant exemple de civisme. Així mateix, demanem al govern municipal que no exagere unes accions realitzades per ciutadans particulars, acusant a tot un grup de persones deslligat de qualsevol ideologia política, i que no faça partidisme amb el tema del pàrquing. Hi ha altres fets (gossos, fem, pintades, etc.) que també embruten el nostre poble i no es fa tremendisme al respecte.

La creació d'aquesta Plataforma sorgeix com reacció a l'aprovació d'un estudi, per part del govern de l'Ajuntament de Callosa, del Projecte de construcció d'un pàrquing privat en sòl públic on està ubicat el Parc de la Plaça del Llaurador. Es tracta de la zona verda més important del poble que, a més a més, té un marcat caràcter patrimonial, emblemàtic per als callosins, donat que en la seua construcció participaren llauradors del municipi, que varen demostrar el seu ofici artesà en la construcció de marges, sent reconeguts en tota la comarca. En l'actualitat és un lloc de trobada imprescindible per als xiquets, joves i majors.

La Plataforma Salvem la Plaça del Llaurador exigeix a l'Ajuntament la retirada immediata del Projecte previst i la cerca d’alternatives que no siguen impactants per al municipi, el medi ambient i els ciutadans.

La Plataforma seguirà treballant per a que la Plaça del Llaurador continue sent un espai públic, verd, del poble i per al poble.

Callosa d’en Sarrià

Plataforma ciutadana Salvem la Plaça del llaurador
email: salvemelllaurador@gmail.com

temes_noticies: