Presentació llibre XE, AMIC!

El dijous 10 de desembre, a les 20 h., a la taberna valenciana LA TERRETA (Travessia de Sant Antoni, 11. Gràcia. Metro Fontana), presentació de la novel·la “Xe, amic!”, del periodista Siso Mitjanas.

xe+amic+1
xe+amic+2

Va néixer a Gandia (València). Als 19 anys es va traslladar a viure a Barcelona, on va estudiar Fotografia i Periodisme. Ha treballat a la ràdio, premsa diària (Diari de Barcelona, La Vanguardia , Avui) i diverses revistes de premsa tècnica. Està divorciat i té dos fills: Taís, 35 anys, i Eric, 30 anys. A finals del 2005 va patir un infart cerebral, que li va deixar com a seqüela una hemiplegia a la part dreta del cos. I es va posar a escriure com si l’hi anés la vida, durant mes d’un any que va estar de baixa. Fins ara ha escrit tres novel·les i una desena de contes.

SINOPSI

Començament de la dècada dels anys seixanta del segle XX. A través dels ulls de Quico, un xiquet que viu a Gandia, població de la comarca de La Safor (País Valencià), al costat de la Mediterrània, assistim al seu pas de la infància a l’adolescència i la seva descoberta del món que l’envolta i li ha tocat viure: família, amistat, aventures, esport, música, tradicions, amor, sexe, repressió... tot sota la fèrria mirada y control absolut de l’església catòlica i la dictadura franquista. Son els anys dels inicis de la televisió i del turisme com a fenomen nacional, que obrirà una esquerda en el sistema imperant i a poc a poc canviarà els costums dels espanyols, obrint-los els ulls a un altre món més just i possible d'assolir. És el temps del canvi de l’aixada de llaurador per la paleta d’obrer de la construcció, de l’especulació immobiliària com a negoci, del començament de la construcció incontrolada d’apartaments i hotels a les platges de tot el litoral. Personatges i fets, reals i imaginaris, es barregen per mostrar-nos com va ser aquella època que va marcar la generació de la segona meitat del segle passat.

Més informació al tel. 649 147 350

temes_noticies: