Nota de premsa: La Coordinadora adverteix el Conseller de la il.legalitat de la seua proposta

La Coordinadora adverteix el Conseller de la il·legalitat de la seua proposta de pressionar els alcaldes per agilitzar el Pla Eòlic

Fa un mes el Conseller, Mario Flores va instar el representant del PSOE a què presionara els seus alcaldes per a què deixaren de posar traves i s’agilitzara el pla eòlic. No content amb això va atacar els grups ecologistes que, segons ell, estaven boicotejant el procés. La indignació de la Coordinadora d’Estudis Eòlics és màxima. Com es pot exposar en una comissió de les Corts, i constant en acta, tan flagrant atemptat a la democràcia? La Coordinadora ha encetat una campanya per a divulgar aquestes declaracions i ha començat per escriure-li una carta a ell i continuarà amb cartes al PSPV i als alcaldes de la comarca.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha escrit una carta al Conseller d’Infraestructures i Transport, en Mario Flores, perquè el 17 de novembre, en la Comissió d’Obres Públiques de Les Corts va fer unes declaracions ofensives i antidemocràtiques que han despertat la indignació màxima. L’estratègia de la Coordinadora va a ser donar màxima difusió a eixes declaracions que hagueren quedat sepultades en una acta si no fóra perquè la Coordinadora les ha tretes a la llum. Sembla ser que les intencions del Consell són de posar l’sprint final i acabar el pla eòlic siga com siga i caiga qui caiga, i si per a aquest motiu cal pressionar els alcaldes per a què no posen tantes traves, doncs avant. Es va atrevir a demanar-li-ho al representant del PSPV i va atacar també, quasi directament els membres d’aquesta Coordinadora per no afavorir les energies renovables.

És insultant que un Conseller tinga la cara dura de fer eixes declaracions, a més, segons el context, sembla com si no li semblara una cosa greu. Font a això la Coordinadora li ha escrit una carta advertint-li que no pot menysprear la feina de la Coordinadora, com si no fórem rigorosos i estrictament acatadors de la llei. Fins ara el pla eòlic que hi ha desenvolupat està plagat d’irregularitats i ja ha intervingut Fiscalia (imputant alcaldes i funcionaris de la Conselleria de Medi Ambient), per no parlar de la Comissió Europea i el Síndic de Greuges. Convé recordar a més que, tant en la zona 14, com en la 13 i la 15, els alcaldes no solament del PSPV sinó també del PP s’han oposat al pla eòlic. I esperem que la tècnica de pressionar els alcaldes (per damunt de la llei?) resulte infructuosa, però si arribara a materialitzar-se, la Coordinadora faria recaure el pes de la llei sobre qui corresponguera.

Tan de bo ens concedira una entrevista o es dignara a contestar les nostres cartes.

Adjuntem còpia de la nota de premsa i de la carta enviada al Sr. Conseller

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat
Web: www.zona14.org
Email: zona14@benillup.cat
Telèfon: 676 60 50 50

temes_noticies: