Les irregularitats del Pla Eòlic Valencià seran presentades demà a Benissa davant la delegació del Parlament Europeu

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat (www.zona14.org), al costat de la pràctica totalitat de les plataformes d'afectats pel Pla Eòlic Valencià de les tres províncies del País Valencià, lliuraran a les 19 hores de demà dijous un ampli dossier que recull les principals irregularitats del Pla Eòlic, en la Seu Universitària de Benissa, on acudiran els parlamentaris europeus.

veieu notícia

Davant la Delegació del Comitè de Peticions del Parlament Europeu, exposaran els repetits incompliments de les Directives Europees d'Hàbitats i d'Aus, així com de la normativa europea sobre Impacte Ambiental i sobre el Dret dels Ciutadans a accedir a la informació mediambiental.

La Coordinadora assenyala que el Pla Eòlic Valencià afecta a 15 espais declarats Llocs d'Interès Comunitari (inclosos en la Xarxa Natura 2000) i a 7 espais declarats Àrees d'Importància Internacional per a les Aus (IBA), que estan proposats per a entrar a formar part, així mateix, de la Xarxa Natura 2000.

L'Informe anirà signat per representants de gairebé totes les zones afectades i per la Societat Valenciana d’Ornitologia. Totes les zones eòliques de la província d'Alacant (zona 14 i zona 15), la 9 de València i la 3 de Castelló ja han signat l'informe i per a les pròximes hores s'espera l'adhesió de la resta dels afectats d'altres zones.

La Coordinadora posa l'accent en que aquesta és la primera ocasió que es fa una queixa conjunta de diverses zones afectades i que esperen que quan finalitzen les seues investigacions la Comissió de Peticions determine la il·legalitat del Pla Eòlic tal com està projectat.

Un problema afegit és que 4 de les 15 zones del Pla Eòlic ja estan executades (totes elles en la província de Castelló) i això representarà un problema de difícil solució al que s'haurà d'enfrontar el Govern Valencià.

La Coordinadora recalca que si s'hagueren complert les Directives Europees des del principi, no ens trobaríem en aquesta situació i que acudeixen a la Comissió de Peticions després de dur tres anys presentant queixes davant les Autoritats autonòmiques sense que aquestes queixes hagen estat escoltades i sense que s'hagen tingut en compte tampoc les successives Resolucions del Síndic de Greuges a favor de les tesis de les diferents Coordinadores.

Sobre la polèmica de si aquesta visita d’europarlamentaris a territori valencià suposa una possible deterioració de la imatge del País Valencià, aquesta Coordinadora entén que el que de debò deteriora la imatge del País és que el seu Govern permeta la construcció de macroprojectes urbanístics o energètics menyspreant la legislació europea i on els beneficiats sempre són els mateixos. La visita d'aquesta Delegació demostra que les coses aquí no s'estan fent bé, ni en el Pla Eòlic ni en els projectes urbanístics.

Ben cordialment:
El Comtat, 28 de febrer de 2007
Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat
Web: www.zona14.org
Email: zona14@benillup.com
Telèfon: 676 60 50 50

temes_noticies: