Sobre la notícia publicada a l'ABC

L'edició valenciana de l'ABC es despertava avui amb la següent notícia: Entidades catalanas subvencionadas por el tripartito se manifestarán en el Cabanyal

Com sol ser habitual en aquest altaveu de la dreta espanyola més reaccionària, la peça està plena de falsedats i fal·làcies, més enllà d'una manca de professionalitat del periodista signant, que no es molesta ni en contrastar les informacions que escriu.

L'Espai País Valencià dóna ple suport a la convocatòria de Salvem el Cabanyal en protesta per les agressions irreversibles que l'Ajuntament de València i el Consell volen fer al barri marítim de València, després d'anys de deixadesa inversora i degradació consentida. És un suport per principis, per convicció, perquè entenem que aquesta lluita dels veïns i veïnes del Cabanyal també és nostra, perquè una agressió a un barri o una muntanya del nostre país és una agressió al nostre futur precisament com a país.

Si l'ABC i els seus redactors indocumentats volen trobar en aquest suport una conspiració de no sé quin grup parlamentari amb no sé quin govern contra les institucions valencianes, allà ells. Però les coses són molt més senzilles.

Aquestes insitucions valencianes, l'actual Consell i l'actual Ajuntament de València, són precisament els principals enemics del país que volem els i les membres d'Espai País Valencià: un país socialment just, nacionalment lliure i que respecte i defense la seua història, la seua cultura i el seu territori. I precisament per la manca de suport a les expressions culturals valencianes i en valencià de l'actual Consell, preocupat per l'opulència i lluentor de grans esdeveniments de dubtós benefici econòmic però de molta despesa pública, que ens veiem empesos a promocionar la cultura valenciana dins una part del seu mercat natural, que és Catalunya.

Si l'ABC és la veu del seu amo, les nostres veus sorgeixen de la nostra consciència. A diferència d'alguns mitjans de comunicació no som esclaus de ningú. Totes les mentides i manipulacions no fan més que refermar la nostra convicció de la lluita pel País Valencià que volem.

Pel Cabanyal, pel País Valencià. Diumenge tots i totes al Cabanyal!

temes_noticies: