Programació setmana del 22 de març de l'Octubre CCC

Dijous 25 de març
12.00h.'Bellver' de Maria del Mar Bonet

Roda de premsa de presentació de Bellver, disc simfònic de Maria del Mar Bonet amb l'Orquestra Simfònica de Balears "Ciutat de Palma" sota la direcció de Salvador Brotons.

Les cançons més emblemàtiques de Maria del Mar Bonet per primera volta en format simfònic. És el contingut del disc Bellver (Picap, 2010), que la cantant mallorquina acaba de publicar i que presenta a Barcelona, Palma i València. Bonet repassa i revisa les peces més destacades dels més dels seus quaranta anys de carrera, com ara 'La dansa de la primavera', 'La Dama d'Aragó', 'Jota Marinera', 'Les Illes', 'Des de Mallorca a l'Alguer' i 'La Balanguera', i les interpreta amb l'Orquestra Simfònica de les Illes 'Ciutat de Palma'.

19.30h.Presentació Media.cat

El desplegament de la TDT local i l'impacte sobre la llengua als Països Catalans

Presentació de l'informe sobre la TDT local elaborat per l'observatori crític dels mitjans Media.cat. Amb la intervenció de Joan Vila, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, i Laia Altarriba, autora de l'informe.

20.00h.Cicle de música pop.Manolo Tarancón

IMPORTANT: L'hora definitiva del concert és a les 20:00h

Amb 16 anys, Manolo Tarancón va agafar la seua primera guitarra i començà a aprendre, de manera autodidacta, alguns acords bàsics. A finals de 2004 va veure la llum la seua primera maqueta, Sin saber dónde voy. L'any següent publica Desde mi interior (Musice Records). La discogràfica Batiendo Records decidiria remasteritzar-lo coincidint amb la seua primera gira estatal. L'abril de 2007 obri, al costat de Quique González, el Cicle Gandiautor 2007, i el mateix any grava el seu segon treball Más allá de uno mismo, on comptaria amb la col·laboració, fins i tot, de Nacho Vegas. L'octubre de 2009 presenta Imperfectos, disc en el qual introdueix novetats respecte al que, fins aleshores, havia sigut el seu so personal.

Divendres 26 de març

19.30h.Institut del Territori.El sistema agroalimentari al País Valencià: on ha quedat el món rural?

El sistema agroalimentari al País Valencià: on ha quedat el món rural? Debat amb la intervenció de representants dels diversos sectors de la producció agroalimentària. Presenta l'acte: Beatriu Gascó, representant de Food Sovereignity.

En l'acte, s'aprofitarà també per a presentar el llibre Terra. Superar l'era del petroli, cap una nova justícia ambiental, últim treball de l'ecologista índia Vandana Shiva, que ha sigut coeditat per l'Institut del Territori i Edicions Tres i Quatre.

Dissabte 27 de març
19.00h.Nous realitzadors valencians, entre la ficció i el documental.Cinema dins del cinema

Tres peces curtes d'Alfonso Amador, amb la presència del realitzador. El cinema apareix en aquests tres treballs de manera diferent. Todo lo que necesitas para hacer una película és l'únic dels tres que es planteja des de l'inici, conscientment, com una pel·lícula sobre el cine. En les altres dues peces, el cine simplement sobrevé. Apareix pel camí. Separats en el temps i realitzats en circumstàncies i amb objectius molt diferents, no deixa de sorprendre que mantinguen una certa unitat temàtica.

Contemplant-los junts i amb una certa distància, tots tres comparteixen un origen comú: és un instant que es repeteix cada vegada que comença una pel·lícula.

Diumenge 28 de març
19.00h.Diumenges de Jazz!.Jose Estela Jazz Chansongs

Jazz Chansongs és un projecte musical que ret homenatge a cantants francesos que van utilitzar el jazz com a llenguatge musical en algun moment de la seua carrera. També es recreen algunes cançons franceses que el jazz ha fet seues. Es tracta d'un projecte inèdit, exceptuant, òbviament, les aproximacions d'Eva Dénia a Brassens, que busca aproximar aquests temes i els seus intèrprets a l'oient. El repertori recupera l'obra d'artistes com Claude Nougaro, Serge Gainsbourg, Boris Vian, Henri Salvador o Charles Trenet.

Formació: Bertrand Kientz, guitarra; Latino Blanco, saxo i flauta; Alex Cesarini, contrabaix; Pere Munuera, bateria; Jose Estela, veu

EXPOSICIONS

Paisatges d'aigua al Xúquer, cara i creu

Des del 04.03.2010 fins al 30.03.2010

Paisatges d'aigua al Xúquer, cara i creu En els albors del segle XXI, els impactes dels usos intensius de l'aigua i dels ecosistemes aquàtics, agreujats pels efectes del canvi climàtic, es posen de manifest en forma de degradació funcional i paisatgística del territori i comencen a ser perceptibles per la societat: aquesta degradació redueix el nostre benestar, incrementa la nostra vulnerabilitat i és una pèrdua per a tota la societat, que, a més a més, podria ser irreversible. Açò dóna pas a una nova interpretació de la nostra relació amb els ecosistemes fluvials, basada en la seua conservació i en el seu ús sostenible a llarg termini, en lloc de centrar-se en la seua domesticació i en el seu exhauriment per a satisfer rendibilitats econòmiques immediates.

En aquest context, i prenent com a punt d'enfocament la conca fluvial del Xúquer, des de Tragacete fins a Cullera (incloent-hi tots els seus afluents, ullals, fonts, rambles i llacunes), s'ha realitzat aquest concurs de fotografia. Aquesta iniciativa és un intent de mirar o, més aviat, de remirar per veure, per apreciar els valors socials, lúdics, ecològics,
paisatgístics, identitaris, patrimonials o territorials que ens ofereixen els paisatges fluvials dominats pel riu Xúquer. Aquests valors romanen, sovint, amagats per les presses del quefer quotidià i la miopia dels càlculs merament econòmics.

Octubre Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran, 12
46001 València

96 315 77 99

www.octubre.cat