Dimecres 5 de maig
19.30h.Institut del Territori.CIUTAT_010: PARÍS
PARÍS. Les Banlieues
Conferència a càrrec d'Annie Fourcaut, directora del Centre d'Histoire Sociale de la Université Paris-1.
Coordinadors acadèmics:
Fernando Gaja, dr. arquitecte, professor titular d'Universitat (UPV);
Joan Olmos, dr. enginyer de Camins, professor titular d'Universitat (UPV); Josepa Cucó, catedràtica d'Antropologia Social de la Universitat de València.
Dijous 6 de maig
19.30h.On dorm el diner negre?
Conferència a càrrec de Juan Hernández Vigueras, doctor en Dret, especialitzat en la crítica política de la desregulació financera. Membre d'Attac i de Tax Justice Network.
Juan Hernández Vigueras fa anys que investiga l'opacitat del sistema financer i la seua manca de regulació, que permet l'existència de paradisos fiscals o territoris offshore (zona fora dels límits de la legislació financera i fiscal). Assegura que aquestes àrees sense control impedeixen conèixer l'abast de l'actual crisi. En el seu llibre, La Europa opaca de las finanzas, critica la falta d'un organisme regulador amb màximes competències i denuncia la descoordinació que ha evidenciat darrerament el vell continent.
La creació escènica. Altres ambients
Primera sessió de treball
17.00h. Ponències:
"El col·lectiu com a plataforma flexible de creació i gestió", a càrrec de Silvia Sant Funk, membre de Las Santas i codirectora de La Poderosa (Barcelona).
"Il·lusionistes i il·lusos. La incursió de la realitat en el fet teatral", a càrrec de Pau Pons, membre de la companyia El Pont Flotant (València).
"La creació de l'espai, l'espai de la creació", a càrrec d'Aurelio Delgado, director de Carme Teatre (València).
18.30h. Pausa-cafè.
19.00h. Debat. Modera Eva Zapico, directora teatral (València).
20.30h. Performance. "Somnàmbula" de Losquequedan (València).
Divendres 7 de maig
23.00h.Vibra, cicle d'art sonor i música experimental.Thomas Tilly / Tô (FR)
Artista, compositor i músic autodidacta, Thomas Tilly utilitza el micròfon com a instrument principal de treball. El 2001 va crear Tô, el seu projecte en solitari de música concreta centrada en sons ambientals i en la manipulació d'objectes trobats. Des d'aquest punt de vista, la composició d'un material sonor ha de ser considerada com a síntesi sonora d'un lloc en un període determinat. Aquest mètode requereix estar, observar i estudiar els aspectes arquitectònics d'un lloc per a poder formular una interpretació personal. També es val d'aquestes metodologies en instal·lacions sonores que permeten desenvolupar i ampliar informació específica d'aquests espais. Ha publicat els seus treballs a segells com Cesare o la seua pròpia plataforma, Fissür.
20.00h.Cicle de música pop.Southern Arts Society
Andy Jarman és una institució de la música pop contemporània i pocs poden presumir d'una carrera com la seua, iniciada a principis dels 80 amb una sèrie d'EP's que contenen clàssics ocults del post punk londinenc. A mitjan dècada dels 90, va reaparèixer a Sevilla, on va fundar el col·lectiu Karma, d'on sorgirien personatges com el Señor Chinarro, Maga o El Hombre Burbuja. Gairebé deu anys després, tornaria amb el projecte Southern Arts Society, amb un primer disc homònim publicat el 2005 que comptava amb col·laboradors de luxe.
La creació escènica. Altres ambients
Matí (de 10 a 14h)
El laboratori de Germana Civera.
De l'equip del Centre Choréographique National de Montpeller. Directora de la Companyia Inesperada i de l'espai LAIRE de Montpeller.
Vesprada
Segona sessió de treball
17.00h. Ponències:
"La gestió empresarial i els bioritmes creatius", a càrrec de Marta Oliveres, directora del MOM i El Vivero (Barcelona) i membre del Consell Nacional de Cultura i de les Arts de Catalunya.
"TRAM 3, el procés de creació vinculat a l'exhibició", a càrrec de Cristina Martín, membre fundadora d'AREAtangent (Barcelona).
"La propietat de l'artista. Trobar l'espai", a càrrec de Lipi Hernández, directora de Malqueridas i codirectora artística de La Caldera (Barcelona).
18.30h. Pausa-cafè.
19.00h. Debat. Modera Vicent Arlandis, codirector de la companyia Losquequedan (València).
20.30h. Videodansa-instal·lació. "Ruido de fondo, capítulo 2", de Cel-Ras (València).
Dissabte 8 de maig
10.00h.Jornades d'Economia d'EUPV
Jornades d'Economia organitzades per la Fundació Institut d'Estudis Polítics, d'EUPV.
10.00h. Presentació a càrrec de Marga Sanz, coordinadora d'EUPV.
10.30h. La hisenda pública valenciana: progressivitat, equitat i suficiència. El ponent d'aquesta conferència està per confirmar.
11.30h. El mercat de treball al País Valencià: polítiques d'ocupació necessàries, a càrrec de Clemente Hernández, catedràtic d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d'Alacant.
12.30h. Estratègies per a un nou model productiu, a càrrec de Josep Antoni Ybarra Pérez, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat d'Alacant.
21.00h. ESPECTACLE MUSICAL DE CABARET: Estima'm una mica (encara que sigui mentida)
Espectacle musical de cabaret de la companyia La Clota dirigit per Pitus Fernández, interpretat per Queralt Albinyana i Jaume Gomila. Els acompanya Pere Pelegrí al piano.
Musical de petit format, el fil conductor del qual és el cicle vital d'una relació amorosa articulada sobre les cançons de l'espectacle. Dins del repertori seleccionant, tenen un pes fonamental els temes de Kurt Weill, que es complementen amb peces d'altres autors, com ara Boris Vian o Stephen Sondheim.
La creació escènica. Altres ambients
Dissabte 8 de maig
Matí (de 10 a 14h)
El laboratori de Germana Civera.
Vesprada
Tercera sessió de treball
17.00h. Xerrada amb Narcís Puig: "Introducció de la creació contemporània als grans equipaments públics: l'experiència Radicals Lliure. Barcelona".
18.15h. Pausa-cafè.
18.30h. Taula rodona. Creadors i col·lectius valencians. "Què fem amb el que tenim?" Modera Rocío Pérez, directora de la companyia Cel-Ras (València).
19.00h. Conclusions.
20.30h. Performance. Eva Zapico (València).
21.30h. Copa de comiat.
Diumenge 9 de maig
19.00h.Diumenges de Jazz!.Greg Diamond Quartet
Guitarrista i sideman, Greg Diamond és una estrella en ascens en el firmament jazz de la ciutat de Nova York, amb molt de gust i un gran sentiment. Nascut a Nova York el 1977, fill de jueus i colombians, començà a estudiar piano amb el seu pare als cinc anys. Després es decantaria pel violí fins arribar a la guitarra ja en la seua adolescència. Des que es va graduar, ha actuat a nombroses sales de la ciutat i a festivals internacionals. A partir del llançament del seu Dançando Com Ale (Chasm Records), el seu debut com a líder, Diamond reclama la seua part corresponent en el món del jazz amb composicions i arranjaments que abracen les tradicions tant del nord com del sud d'Amèrica amb un toc marcadament contemporani.
Greg Diamond, guitarra / Javier Vercher, saxòfon
Edward Pérez, contrabaix / Jeff Fajardo, bateria
La creació escènica. Altres ambients
Matí (de 10 a 14h)
El laboratori de Germana Civera.
EXPOSICIÓ
Mirades creuades
Des del 15.04.2010 fins al 31.05.2010
Miquel Martí i Pol deixà empremta amb la seua poesia que remou sentiments i belluga pensaments. Fou un mestre de l'art de la paraula lírica. D'altres, com Antoni Miró, en llegir-la suggereixen imatges, colors, formes, textures: treballen l'art de la imatge, fent-la poesia. De la cruïlla d'artistes només poden sortir dues coses: art i més art.
L'exposició Mirades creuades aplega els quadres que el pintor valencià va crear inspirat per la lectura de Suite de Parlavà, obra del poeta osonenc publicada el 1991. Dos mons artístics pertanyents a dos amics. La seua relació es forjà arran del contacte epistolar intens i sincer, de l'admiració de l'un per l'altre.
Un poeta i un pintor, tots dos inquiets, tots dos interessats per la creació artística en les seues respectives disciplines, que van coincidir un dia en la dècada dels 90 i que van poder creuar la seua obra i una sèrie de converses, orals i escrites, sobre les seues preocupacions vitals i artístiques.
Un punt de connexió fortuït que ens ofereix, més de quinze anys després, una base de reflexió important per a entendre la connexió entre dos llenguatges distants, com la poesia i la pintura.
Organitzada per l'Institut d'Estudis Catalans en col·laboració amb l'Octubre CCC.
Octubre Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran, 12
46001 València
96 315 77 99
www.octubre.cat