Programació setmana del 31 de maig de l'Octubre CCC

Dijous 3 de juny

19.30h.Unió Europea i Amèrica Llatina: crònica del desequilibri

Conferència a càrrec de José Déniz Espinós, professor titular d'Economia Aplicada, Economia Internacional i Desenvolupament de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Complutense de Madrid.

En els darrers 30 anys, ha exercit la docència i la investigació en diversos països d'Amèrica del Sud, sempre amb temes relacionats amb el desenvolupament i l'economia. A més, a Mèxic, va dirigir una Mestria, amb el suport de l'ANUIES, i alguns centres universitaris d'investigació sobre el desenvolupament. Ha realitzat estudis concrets sobre la cooperació comunitària en Amèrica Llatina i també els processos d'integració econòmica en algunes àrees d'Amèrica Llatina, com ara el MERCOSUR o el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord, així com les relacions entre la Unió Europea i Amèrica Llatina.

Presenta l'acte: Fabiola Meco, coordinadora de la Fundació CEPS.

Amb aquesta conferència es tanca el calendari de debats de la Fundació CEPS 2009-2010.

19.30h.Cicle de Música de Cambra: Un quartet de cultures.L'Europa bàltica

L'Europa bàltica. Del romanticisme alemany al nacionalisme noruec

Programa:
Felix Mendelssohn (1809-1847)
Quartet de corda nº6 en Fa menor op.80

Allegro vivace assai
Allegro assai
Adagio
Finale

Edvard Grieg (1843-1907)
Quartet de corda nº1 en Sol menor op.27

Un poco Andante - Allegro molto ed agitato
Romanze (Andantino)
Intermezzo (Allegro molto marcato)
Finale (Lento - Presto al Saltarello)

Divendres 4 de juny

20.00h.Cicle de música pop.Rosvita

Rosvita és el trio madrileny dels mitjons rojos i els cordons desniats. En actiu des de l'any 2000, van autoeditar els seus dos primers Lps: Rosvita (Siete Hermanas, 2003) i Podrida Ser (Famelia / ¡Brama!, 2006). En els últims tres anys, no han parat d'actuar al llarg i ample del vell continent; més de seixanta actuacions en ciutats de França, Bèlgica, Regne Unit, Alemanya, Txèquia, Sèrbia, Portugal... els avalen. El 2009 van formar part del cartell d'alguns festivals importants, com ara el Primavera Sound (Barcelona), La Noche en Blanco (Madrid) o el Monkey Week (Puerto de Santa María). Han sigut teloners de bandes com Acid Mothers Temple, Cansei de Ser Sexy o Devastations. El seu tercer treball Grandes Tormentos (Recordings From the Other Side) va veure la llum el passat mes de març. La seua és una música anàrquica, que barreja pop, rock, punk i fusió, descarada i inclassificable. Rosvita són Nacho (percussió, trompeta i veu), Mane (baix) i Manolo (guitarres, teclats i veu).

Dissabte 5 de juny

19.00h.Dansa de vetlatori

Lectura dramatitzada de l'obra de Manuel Molins a càrrec de Bòbila-Teatre.

Bòbila-Teatre fa una crònica del mal d'Almansa a través del text de Manuel Molins. Per això s'atreveix a subtitular l'obra original Dansa de vetlatori, com a “Crònica del mal d'Almansa”. Es tracta d'una representació llegida, perquè la intenció és que allò que es narra i es comenta, com moltes vegades es diu durant la representació de l'obra de teatre, siga una crònica, com un article de fons periodístic, amb possibilitats d'anàlisi per a l'espectador.

Diumenge 6 de juny

19.00h.Diumenges de Jazz!.The Vibe Creators

The Vibe Creators són una banda que abasta diversos estils de música negra, amb el distintiu so dels 60 i els 70, del soul jazz al funk passant pel rhythm & blues i el boogaloo. El resultat és un so elegant que combina a la perfecció el groove que imprimeix el Hammond amb el toc cool i brillant del vibrafon. A això cal unir una bateria de ritmes explosius i una poderosa veu femenina, que recupera el soul de la vella escola. Componen temes propis, però també fan versions de clàssics i rare grooves de l'era.

Formació:
Laurent Erdös, vibrafonista i percussionista, a més d'arreglista i compositor.
Sergio Albentosa, organista i compositor.
Danilo Argenti, baterista.
Layla Muñoz, cantant i compositora.

Octubre Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran, 12
46001 València

96 315 77 99

www.octubre.cat