ACCIÓ CULTURAL US CONVOCA A LES MANIFESTACIONS QUE AVUI TINDRAN LLOC A MORELLA I CASTELLÓ PER TV3

Avui, dilluns 7 de juny, tindran lloc dues concentracions com a resposta ciutadana a l’intent del Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià. Aquest intent, que ja dura des del gener del 2007 i que de moment ha aconseguit el tancament de 3 repetidors (el de la Carrasqueta a l’Alacantí, Llosa de Ranes a la Costera i Alginet a la Ribera Alta), ara amenaça el repetidor municipal de la capital d’Els Ports. En tots els casos el procediment ha estat el mateix: requeriment de tancament sota amenaça de multa.

La primera mobilització serà davant l’Ajuntament de Morella, i la segona a la plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana, totes dues a les 20 h.

Acció Cultural recorda, però, que diversos jutjats han impedit de moment el tancament d’altres repetidors, de manera que la batalla jurídica s’ha perllogat ja 3 anys i mig, malgrat la pretensió del Govern valencià que la legalitat és del seu costat, fet que demostra que això no està tan clar.

D’altra banda, Acció Cultural també recorda que aquest conflicte ja estaria solucionat si el Govern valencià ho vulgués, ja que, primer, el Govern de Catalunya ha mostrat de manera pública la seua disposició a arribar a un acord de reciprocitat i, segon, tècnicament no hi ha cap impediment per fer possible l’intercanvi televisiu perquè el Govern valencià disposa actualment de 2 múltiplexs, el segon dels quals està lliure i, per tant, podria permetre el pas del senyal de TV3 i de la resta de canals (Canal 33, 3/34 i 300) demà mateix si així ho vulgués el president Camps. Per tant, la raó d’aquest intent de censura no està en la dificultat d’arribar a un acord de reciprocitat ni en obstacles tècnics, sinó en la voluntat del Govern valencià de conflictivitzar artificialment un tema que mai no ha estat conflictiu per interessos poc clars i com a cortina de fum en un moment que una part important dels seus màxims representants (començant pel mateix president) està imputada en pressumptes casos de corrupció.

Per tot això, Acció Cultural entén que el Govern valencià no vol trobar una solució, sinó continuar els seus intents de censura, i per això crida als seus socis i simpatitzants a participar en les concentracions d’avui a Morella i Castelló de la Plana, i a recollir les últimes signatures que ens falten per poder presentar el projecte de llei “Televisió sense Fronteres” al Parlament espanyol, que és l’única via possible i real per posar solució a un problema creat per interessos polítics poc transparents.

temes_noticies: