Pau Vinyes, Quim Gibert i Patrícia Gabancho al Casal d'Elx

Dijous, 10 de juny 20:00 h al Casal Jaume I d'Elx

Presentació del llibre Visca la República! Joaquim Ventalló (periodista, polític, poeta i traductor)

Semblança de Joaquim Ventalló a càrrec de Pau Vinyes i Roig, l'autor.

En acabar s'oferirà un petit refrigeri als assistents.

Joaquim Ventalló i Vergés (Terrassa, 1899 - Barcelona, 1996) va ser director dels diaris L'Opinió i La Rambla, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (abril 1931 - gener 1934), poeta i traductor de les aventures de Tintín al català.

Podeu trobar més informació al bloc: http://www.ventallo.blogspot.com/

Divendres,11 de juny a les 20:00 h al Casal Jaume I d'Elx

Presentació del llibre: "Removent consciències. Transgressió cívica i fet nacional” (Editorial Afers)

A càrrec dels coaotors Quim Gibert i Patrícia Gabancho.

Modera i Presenta: Joan-Carles Martí i Casanova (Vicepresident de l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir d'Elx)

Organitza: Casal Jaume I d'Elx-Acció Cultural del País Valencià, Associació Cívica per la Llengua El Tempir d'Elx. L'Associació per la Llengua El Raig de Crevillent

Novetat editorial:

Removent consciències. Transgressió cívica i fet nacional inclou les ponències de les jornades sobre transgressió cívica realitzades a Fraga (Baix Cinca, Franja de Ponent) el febrer de 2008 i de 2009 a càrrec de Patrícia Gabancho, Alfons López Tena, Quim Gibert, Hèctor López Bofill i Francesc Torralba.

Removent consciències arrodoneix la feina feta amb Elogi de la transgressió. Identitat nacional i desraó d'estat (La Busca edicions, Barcelona 2007), l'anterior llibre, de denúncia de les noves formes discriminació institucional. Amb aquest nou llibre abordem la transgressió des de diferents enfocaments: el creatiu, el jurídic, l'emocional, el literari, l'ètic.

No és la primera vegada que en el camí a Damasc un fet inesperat ha marcat un abans i un després d'una trajectòria vital. De fet, sempre som a temps de repensar, vincular-nos sanament, construir... i avançar vers itineraris que ens acostin cap als reptes que ens proposem. I, és clar, la dèria d'un col·lectiu minoritzat i vulnerable és la de poder tornar a ser normal i corrent. Això explica el desig de viure en la nostra llengua en uns Països Catalans plenament sobirans. En rigor, tenim voluntat d'anar més enllà, de «travessar el foc» que diu Lou Reed. No és gens fàcil, però ens consta que les persones disposem d'eines i habilitats que ens capaciten per transitar de l'angúnia al benestar, per convertir el dolor en bellesa. Un altre món serà possible en la mesura que confiem en el propi esforç, descobrim el gust per l'acció i tinguem l'ambició suficient per superar les dificultats. És al nostre abast.