Falca del Col·lectiu de Professionals del Doblatge; Retallada de pressupost.

EL PP ES NEGA A AJUDAR EL SECTOR VALENCIÀ DEL DOBLATGE

El Partit Popular ha imposat la seua majoria en la Comissió de control de RTVV i ha rebutjat una Proposició No de Llei, presentada pel grup socialista de les Corts Valencianes, en la qual es demanava una atenció especial a la indústria valenciana del doblatge —i als més de 400 llocs de treball que depenen d'ella— per ser un sector estratègic en la difusió de la llengua. També es reclamava un augment considerable del pressupost assignat pel canal autonòmic i celeritat en el pagament del deute actual amb els estudis de doblatge, que en estos moments és d'uns tres milions d'euros.

El grup Compromís també ha donat suport a la PNL i, fins i tot, el seu portaveu, Enric Morera, ha proposat que s'habilitara una partida extraordinària d'almenys 3 milions d'euros que podria eixir dels 20 milions que l'Administració autonòmica té previst estalviar amb el retall dels sous dels diputats i dels alts càrrecs.

Els grups de l'oposició han fet vore que, si no es prenen decisions encaminades a salvar el sector amb celeritat, el doblatge està abocat a la desaparició amb greus conseqüències per a les 500 famílies valencianes que viuen d'esta activitat.
La portaveu del grup popular, Sagrario Sánchez, ha iniciat la seua resposta dirigint-se als nostres companys Eva Bau i Sergio Capelo, que estaven presents en la comissió com a convidats, per dir-los que el PSPV presentava la proposició només per intentar arrapar uns quants vots entre els professionals del doblatge i s'ha limitat a repetir la nota que divendres passat va fer pública RTVV sobre el que havia invertit en doblatge en els últims tres anys. També ha repetit que Canal 9 no pot ser l'únic client de les empreses de doblatge i que es comprometia a "ayudarles a que cobren lo que se les debe lo antes posible y a diversificar sus empresas y que tengan otros ámbitos de trabajo". A preguntes de la socialista Vicenta Crespo, la portaveu popular s'ha negat a parlar de terminis ni de quina manera pensa ajudar a diversificar la feina, però ha aprofitar l'ocasió per a assegurar que la culpa de la situació del doblatge en la Comunitat Valenciana és de [José Luis Rodríguez] Zapatero, el que ha provocat les rialles de l'oposició i dels convidats.
Morera ha recordat que, només la despesa de la senyalització de la prova de la Fórmula 1 en el port de València, costa 1,5 milions d'euros. Ha criticat la "política d'aparador" del Consell i la falta de voluntat política per posar els diners on han d'estar.
Arribada la votació, la proposició ha decaigut per 7 vots a favor (PSPV-EU-Compromís) i 8 en contra (PP).

temes_noticies: