CELEBREM LA SENTÈNCIA: BRINDEM PER LA INDEPENDÈNCIA

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL JA HA EMÈS LA SENTÈNCIA DE L'ESTATUT

AVUI 29 DE JUNY, A LES 20h.

US CONVOQUEM A LA PLAÇA SANT JAUME PER CELEBRAR LA SENTÈNCIA BRINDANT* PER LA INDEPENDÈNCIA,

A partir del moment que el Tribunal Constitucional ha sentenciat l’Estatut, les institucions democràtiques dipositàries a Catalunya de la sobirania popular, queden desautoritzades pel poder de l’estat espanyol. I com a conseqüència el país entra en una situació d’emergència nacional per la total inseguretat jurídica que genera la sentència.

Per això els convocants d’aquest acte:

* Instem al Parlament a ratificar, com únic vàlid, l’estatut del 30 de setembre de 2005 tal com fou aprovar, perquè entri en vigència immediatament per desenvolupar l’autogovern de Catalunya de forma plena i superar el buit legal generat per la sentència del Constitucional. A partir d’aquí, que s’obri un procés de transició que acabi en la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació dins de la propera legislatura. En cas que no conformin una majoria suficient al Parlament per fer aquest mínim acte de sobirania en defensa dels interessos nacionals de Catalunya, instem a la dimissió de l’executiu i a la convocatòria immediata d’eleccions al Parlament a fi d’obrir un període constituent.

* A més, exigim als representants electes de Catalunya a les Corts espanyoles que, per dignitat nacional, es retirin d’unes institucions que no respecten ni l’existència ni la voluntat del poble de Catalunya.

* Finalment, exigim als partits polítics actuals i a les noves candidatures que es presentin a les properes eleccions que en el seu programa es comprometin a tenir com a objectiu prioritari fer una majoria al Parlament per convocar el referèndum per la independència de Catalunya en la propera legislatura. I en cas que l’estat espanyol un cop més no ho respecti, es comprometin a declarar unilateralment la independència des del nostre Parlament i posar-se sota l’empara de Nacions Unides i la Unió Europea.

El Grup Acte de Sobirania es compromet a fer campanya activa a aquelles candidatures que acceptin aquestes demandes. I convidem al poble català en el seu conjunt que també ho faci.

VISCA CATALUNYA LLIURE
UN PAÍS LLIURE, UN PAÍS MILLOR

* El brindis es farà amb una copa del Cava 2014, distribuït per XECNA (Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional), entitat membre del CCN, que participa a l’acte.

temes_noticies: