Roda la mola. un documental sobre l'escola en valencià

Roda la mola. Un documental sobre l'escola en valencià comença a ser una realitat. Encara no està clar quan es presentarà el documental o quan es faran les primeres projeccions, però de moment ja podeu veure el tràiler.

A més a més, al blog del documental trobareu informació sobre el documental, enllaços, notícies relacionades amb l'escola en valencià i l'agenda de presentacions, entre altres coses.

Ací teniu un poquet més sobre el documental:
“Roda la mola,
Peret se’n va a escola.
Roda el molí,
Peret ja està ací!”

Cançó popular valenciana

Com una mola que gira poc a poc però sense descans, molta gent treballa al País Valencià per construir una escola valenciana i de qualitat. I és que aprendre en valencià no és simplement anar a l’escola. Després de més de vint-i-cinc anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, l’escolarització en la llengua pròpia del país representa només el vint-i-cinc per cent del total. Cada dia més mares i pares volen escolaritzar als seus fills en valencià, però l’oferta de places no està a l’alçada de la demanda. Un fet que mostra la falta de normalització del valencià a l’escola, i a la societat valenciana.

Des de l’escola ha sorgit un moviment cívic característic. Cada any milers de persones ixen al carrer durant les Trobades d’Escoles en Valencià per reivindicar el dret a tindre una educació en valencià i de qualitat. Cada any les diferents Escoles d’Estiu valencianes treballen per una renovació pedagògica. Cada setmana xicotets grups de mestres treballen fora d’hores a les aules per compartir experiències i formació. Després de tants anys i tantes traves, mestres i pares continuen lluitant per la normalització del valencià a l’escola i per prestigiar-lo al carrer.

L’escola en valencià va començar sent una lluita, i hui en dia encara ho és.

Roda la mola vol mostrar aquest món d’il·lusió i lluita que envolta l’escola en valencià de la mà d’aquelles persones que el fan possible.

temes_noticies: