Escola Valenciana presenta a Gata El Llibre Verd del Territori Valencià

Escola Valenciana presenta a Gata El Llibre Verd del Territori Valencià

El casal de Gata d'Acció Cultural del País Valencià ha organitzat per al proper divendres 9 de març la presentació d 'El Llibre Verd del Territori Valencià d'Escola Valenciana- Federació d'Associacions per la Llengua. L'acte, que anirà a càrrec de l'escriptora i membre de la federació Carme Miquel, se celebrarà a les 20 hores a la biblioteca municipal de Gata.
El casal d'ACPV de Gata, amb aquesta presentació, vol cridar l'atenció sobre aquest Diagnòstic mediambiental del País Valencià fet des del compromís amb el territori en un moment clau per al futur del medi ambient i del nostre model urbanístic, ja que, com apunten des d'Escola Valenciana, el 2006 ha estat marcat per les denúncies d'agressió mediambiental. Així, la corrupció política, denúncies de la UE al Consell, destrucció del litoral, consum d'aigua, entre d'altres, han estat els temes que han centrat l'actualitat valenciana.
En aquest context, segons la federació, era necessari elaborar una anàlisi que recollira els darrers estudis de la situació del nostre medi ambient alhora que aportara noves dades sobre la situació. Amb aquest objectiu, Escola Valenciana va editar dins els actes del IV Congrés Escola Valenciana i Societat Sostenible el LLIBRE VERD del territori valencià-Diagnòstic mediambiental del País Valencià, encarregat a 17 especialistes en diferents camps del nostre territori.
En aquest treball acadèmic, que aporta proves indiscutibles de l'alarmant situació valenciana, i que situa el País Valencià com a paradigma de la societat insostenible del segle XXI, segons la federació, diferents experts tracten aspectes com "La societat valenciana i el seu medi ambient","La problemàtica de l'aigua al País Valencià", "La degradació del sòl i els processos de desertificació","Economia i ecoeficiència energètica al País Valencià", "L'agricultura valenciana. La remor inaudible de la crisi" o "Turisme i territori. Realitats i reptes per a una nova etapa".
Finalment, des del casal de Gata d'ACPV esperem que aquesta presentació i el contingut del treball siga també un punt d'inici per a la reflexió dels conciutadans i dels polítics locals i que suscite un debat més obert sobre la gestió del territori que s'està fent a la comarca i al poble particularment.
Us esperem divendres, a les 8, a la Biblioteca Pública Municipal!

temes_noticies: