23 treballs opten al Premi M. Rodríguez Martínez de Poesia

SOPAR DE LLIURAMENTS del XXIVè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez i dels XIII Premis Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català

Joan Valls i Jordà, 60 anys de La cançó de Mariola

Filà Gusmans (Carrer Casablanca, ALCOI), Dissabte 17 de març 2007, 21.30 h
Reserves: 963345647 / 627756547 (podeu gravar el vostre missatge) i amicsdjoanvalls@ono.com

Un jurat integrat per Jordi Botella, Eduard Marco, Isidre Martínez Marzo, Josep Ribera i Manel Rodríguez-Castelló haurà d’elegir l’obra guanyadora d’aquesta vintiquatrena edició del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez que convoca l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d’Alcoi. El premi, que compta amb una dotació de 1.500 euros, serà editat per l’Editorial Denes, dins la seua col·lecció de poesia Edicions de la Guerra, en virtut d’un recent acord entre els responsables del premi i aquesta editorial valenciana.

En el transcurs d’un sopar que tindrà lloc el dissabte 17 de març a la ciutat d’Alcoi, convocat enguany sota el lema “Joan Valls: 60 anys de La cançó de Mariola”, es lliuraran, amb el premi de poesia, els XIII Premis Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català amb què els organitzadors reconeixen el treball i la trajectòria d’una persona i d’una entitat de les comarques de l’Alcoià i del Comtat a favor de l’ús social de l’idioma.

Recordem que els darrers guardonats van ser el poeta mallorquí Jaume Pomar, pel seu Llibre de l’exili, d’imminent aparició en Brosquil Edicions, i el director de la revista Saó Emili Marín i l’Ateneu el Panical d’Alcoi, premis Joan Valls 2006.

L’homenatge al poeta alcoià Joan Valls i Jordà, a seixanta anys de l’aparició del seu primer llibre en valencià, La cançó de Mariola, es complementarà amb la trobada cívica que Amics de Joan Valls convoca cada any, amb el suport de nombroses entitats i col·lectius alcoians, l’1 de maig a l’emblemàtica Placeta del Fossar.

Edicions de la Guerra, per la seua banda, prepara una novaedició del llibre de Joan Valls, imprès en 1947, a partir de la revisió que en féu l’autor als anys seixantes i que serví per a la seua inclusió en l’Obra poètica, de 1981.

Alcoi, 26 de febrer de 2007

Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà

amicsdjoanvalls@ono.com
http://amicsdejoanvalls.blogspot.com

temes_noticies: