PALESTRA: JOVENTUT, CIVISME I NACIÓ

S'ha programat un acte molt interessant a Girona. Un d'aquells actes que l'independentisme, el jovent independentista concretament, hauria d'organitzar més sovint (en aquesta ocasió ha estat organitzat per la regidoria de Joventut).

D'aquest acte no se n'ha fet, ni se'n farà, gaire difusió; per la qual cosa, és important que fem córrer aquesta informació entre tots els amics i coneguts que en poden estar interessats, ja que no se'ns presenten gaires oportunitats per a rebre (in)formació sobre aquests temes.

Dissabte 11 de novembre
a les 7 de la tarda
a L’Estació-Espai Jove
(al costat de l'estació de tren de Girona)

Xerrada - col·loqui amb Lluís Duran i Eduard Vallory (Presentarà l'acte el Regidor de Joventut de l'Ajuntament de Girona, Xavier Manyer)

Durant l’acte també es projectarà un vídeo sobre Josep Maria Batista i Roca, i en acabat es “batejarà” una de les aules de l’Estació-Espai Jove, en honor seu.

Josep Maria Batista i Roca (Barcelona 1895 - 1978)

Historiador, etnòleg i polític. Introductor de l’escoltisme a Catalunya, fundà els Guies Excursionistes i els Minyons de Muntanya (1927) i Palestra (1930), organitzacions dedicades al foment del civisme i l’esperit nacionalista entre la joventut. Fou professor universitari a Barcelona, i va haver d'exiliar-se a Cambridge (Gran Bretanya).
Fou secretari del Consell Nacional Català i contribuí molt al coneixement de Catalunya i dels seus problemes en fòrums internacionals. No va abandonar mai el seu ferm compromís amb la lluita d'alliberament nacional de Catalunya.

En el següent enllaç hi trobareu un interessant reportatge publicat al setmanari El Temps, l'abril de 2005, titulat "L'independentisme, de Palestra a avui":
http://www.xtec.es/recursos/socials/eltemps/abril_05.pdf

Us adjuntem un cartell fantàstic: "La nostra pàtria!"

Aquest mateix dissabte, a primera hora de la tarda, està previst que se celebri una reunió de treball sobre la Flama del Canigó i els focs de Sant Joan, al local de l'ADAC de Girona (podeu aprofitar el viatge).

Feu-ho córrer!

AdjuntMida
Image icon Catalunya.jpg33.09 KB
temes_noticies: