A favor de la RTVV

Barcelona, 6 de novembre de 2013

L'any 1989 els valencians estrenàvem, il·lusionats, televisió pública. Naixia Canal9, un ens al servei de la cultura, la llengua i la identitat valencianes. I així ho declarava als seus estatuts. Eixa era la seua raó de ser: valenciana, en valencià i pels valencians.

És ben cert, però, que durant dècades ha sigut una televisió segrestada i degradada en tots els àmbits, omplerta de continguts frívols i banals per polítics que la van convertir en un mer instrument propagandístic al servei de la seua ideologia, que l’arrossegaven a una decadència indigna que no es mereixia.

La desfeta de la mala gestió ha estat tan exorbitant, que la seua història semblava, tristament, liquidar-se amb un ERO injust que acomiadava vora 1200 treballadors públics. La tristesa de la notícia va ser tan gran com ahir ho va estar l'alegria de conèixer que el TSJPV donava la raó als treballadors i treballadores de RTVV, obligant així al govern valencià a retirar l'Expedient de Regulació d' Ocupació que va aplicar a principi d'any.

La Generalitat Valenciana, però, el mateix dia per la vesprada ja anunciava la decisió de tancar definitivament la que, fins ara, havia sigut la televisió i la ràdio pública valenciana.

Des d'EPV, volem manifestar la nostra indignació amb el govern valencià, al qual fem absolutament responsable de la situació actual en què es troba RTVV. Volem manifestar la nostra solidaritat amb els milers de treballadors acomiadats injustament, a ells i a les seues famílies se’ls arracona, augmentant la xifra d’aturats i obligant-nos a la resta a fer-los una competència fratricida. I, sobretot, volem mostrar la nostra desolació per haver d' afrontar l'aniquilació d'una TV i ràdio públiques; l'únic precedent històric que existeix de la qual és el de Grècia.

Per tot això demanem la dimissió en bloc d'un govern inepte, la política sistemàtica del qual és el desmantellament de tot allò públic, que ens deixa indefensos davant la febre centralitzadora de l’Estat i és incapaç de gestionar econòmica, social i culturalment un territori digne, i en cap cas mereixedor d’uns polítics profundament indecorosos.

Per la recol·locació de tots els treballadors i treballadores, pel pagament de tots els salaris, cap acomiadament sense resposta!

Fora corruptes!

Ara i sempre, VISCA EL PAÍS VALENCIÀ!

temes_noticies: