Manifest canal 9

Davant el lamentable fet del tancament de les emissions d’RTVV que ha tingut lloc a les 12:19 hores del 29 de novembre de 2013, després d’una matinada digna del sainet més groller en la que la policia espanyola ha ocupat el centre de producció de programes de Burjassot, Espai País Valencià vol manifestar la seua repulsa envers el Govern de la Generalitat Valenciana, que ha palesat un grau inèdit d’ineptitud. Un govern que, després d’aprofitar, manipular i espoliar la radiotelevisió pública dels valencians, ha vist com els tribunals tombaven el nyap d’ERO que arbitràriament havia dissenyat a la seua mida. Un govern que, com a represàlia i després de perdre el control ferri que hi havia exercit durant gairebé dues dècades, ha decidit liquidar de forma antidemocràtica, contra el clam social i contra el seu propi programa electoral, una eina fonamental de l’autogovern del poble valencià, en una decisió personal del Molt Miserable President Alberto Fabra, un personatge que no ha estat triat pels ciutadans per exercir-ne el càrrec. RTVV, malgrat l’ús que n’han fet els dirigents irresponsables que venim sofrint de de 1995, és propietat del poble, instrument imprescindible per a la vertebració del País Valencià, per a la difusió d’un imaginari col·lectiu, de la llengua i de la cultura pròpies, per a la informació de servei públic imprescindible en una societat democràtica. El PPCV, seguint les directrius del nacionalisme espanyol més castellanista, reaccionari i recentralizador de la Fundació FAES, ha decidit assassinar RTVV, de la mateixa manera que prèviament ha portat a la ruïna, fins regalar-les, totes les institucions financeres del país, ha degradat i subordinat el valencià, el català del País Valencià, i ha conduit la mateixa Generalitat al col·lapse financer, intervinguda i controlada de facto pel Ministeri d’Hisenda espanyol. Vivim uns temps d’urgència històrica davant la destrossa que està perpetrant un Govern que es demostra contrari als interessos de la societat valenciana i submís als interessos del PP espanyol, que ens condemna, a més a més, a un infrafinançament perpetu i devastador, un espoli fiscal sense parió.

Per aquestos motius, Espai País Valencià s’adhereix a la manifestació que tindrà lloc a la ciutat de València el dissabte 30 de novembre a les 18 hores per exigir la dimissió immediata del President Alberto Fabra i del Consell en ple, i reclamar la convocatòria d’eleccions anticipades a Corts Valencianes. La situació econòmica, social, lingüística, cultural i de salut democràtica que sofreix el país, és manifestament dramàtica. Una vegada més, ens posicionem juntament amb tots aquells que lluiten per un canvi inajornable, per un futur més lliure, més pròsper, més democràtic i més valencià.

Així mateix, Espai Valencià reclama la reapertura imminent dels repetidors que fan possible l’emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al País Valencià, davant un panorama televisiu que gairebé no ofereix als ciutadans cap opció televisiva en llengua pròpia. I fem una passa més enllà: constatem l’obligació moral de TV3 de fer un esforç en temps difícils per augmentar de forma considerable la cobertura informativa del País Valencià, si més no fins que la societat valenciana torne a obrir RTVV. Som milers els valencians residents al Principat, i també al sud del Sénia, que estem implicats en el futur d’una Catalunya lliure i pròspera, i ens trobem legitimats per demanar aquest esforç. Com bé explicitava Joan Fuster, o ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble. I ara tenim una oportunitat. Alberto Fabra ha tancat RTVV, entre d’altres motius, perquè ha vist com se li ha rebel·lat, perquè ja no la pot controlar, per evitar, en definitiva, que puga narrar la desfeta que s’albira en 2015, si no abans. La gran paradoxa per al PPCV fóra que TV3 esdevingués el gran altaveu que explique al País Valencià la caiguda d’aquest règim autoritari. Que així siga.

Espai País Valencià

Barcelona, el 29 de novembre de 2013