Col·loqui i presentació del llibre "Adeu RTVV"

ADÉU RTVV. CRÒNICA DEL PENÚLTIM FRACÀS DE LA SOCIETAT VALENCIANA

Data i hora: Divendres 28 de març a les 19:30 h
Lloc: Espai Vilaweb (C/Ferlandina nº43, Barcelona)

Llibre ADEU RTVV

Hi assistiran els editors del volum i dos de les autores, la periodista de Ràdio 9 Amàlia Garrigós i la periodista de TVV Adelaida Ferre. A més es projectarà el curt Vergonya, d'Alícia Puig, i el videoclip Com quan érem veu i so, del grup Mugroman. L’acte està organitzat per l’Espai País Valencià i el moderarà el politòleg de la UAB i col•laborador del diari Ara Jordi Muñoz.

"Adeu RTVV": Es tracta d’un recull d’articles periodístics i d’opinió que descriuen detalladament el que ha passat dins de la radiotelevisió pública valenciana durant els darrers anys, una compilació de més de setanta textos escrits per una vintena de professionals directament vinculats a RTVV.

El llibre es va publicar al juliol de 2013, justament mentre s’executava el primer expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha patit la radiotelevisió valenciana i que va afectar més de 1.000 treballadors. Els articles expliquen les sensacions dels treballadors durant aquells dies i denuncien totes les circumstàncies que han portat l’ens públic a la desfeta actual. Casos de corrupció com ara Gürtel i altres no tan coneguts, el sistema de manipulació i censura, els casos d’assetjament sexual que encara estan als tribunals o el finançament dels equips de futbol del País Valencià amb diners públics són alguns dels aspectes que s’analitzen al llibre.

Publicacions de la Universitat de València ha publicat un volum que inclou textos del periodista Julià Álvaro, la periodista i escriptora Esperança Camps, el periodista i escriptor Antoni Gómez o la periodista i crítica de televisió Mariola Cubells, entre d’altres. El llibre també inclou documents d’interés com ara diversos comunicats que el Comité d’Empresa de RTVV ha difós durant els darrers anys. Tots els textos han sigut recopilats i editats pel documentalista de RTVV Vicent Climent i el periodista de RTVV Borja Flors.

AdjuntMida
Image icon Adeu RTVV.png171.74 KB
Data i hora esdeveniment: 
Dv, 28/03/2014 - 19:30 to 21:30