ESPAI PAÍS VALENCIÀ: 10 ANYS FENT ESPAI, 10 ANYS FENT PAÍS

EPV 10 anys

Benvolguts amics i amigues

Un any més, i ja en van 10, els valencians i valencianes de l’Espai País Valencià hem organitzat la nostra setmana cultural a Barcelona. Sempre ha tingut un paper clau en la nostra tasca com a col·lectiu, ja que mirem de concentrar-hi algunes coses que ens defineixen: l’estima per la nostra cultura, el compromís social amb els que lluiten per canviar el País Valencià, la voluntat de trencar tòpics i acostar l’altre País Valencià als nostres conciutadans catalans i, també, el bon humor i les ganes de festa i germanor.

Malgrat que de vegades ens semble que no, la veritat és que l’Espai ha anat avançant. La renovació de socis, el trasllat a la Casa de València i la celebració de la desena setmana cultural en són mostres clares. Hem anat conquerint espais i dotant-nos d’instruments de futur per construir una presència digna i sòlida del País Valencià a Barcelona.

Pensen, a més, que el nostre paper de pont entre els nostres dos països és més necessari que mai. Les expectatives de canvi polític i social al País Valencià, que podria obrir noves oportunitats, i el procés que viu Catalunya conformen una conjuntura en què la feina d’enllaç entre els nostres territoris és crucial. Aspirem a contribuir a la progressiva normalització de les relacions entre els nostres territoris, i a treballar perquè passe el que passe, es mantinga la voluntat de comunicació, diàleg i construcció d’un espai compartit.

No és cap sorpresa, ni ens fa recança dir-ho, que la possibilitat d’independència de Catalunya ens pot il·lusionar i, alhora, generar algunes inquietuds per les seves possibles implicacions al País Valencià. No voldríem que de tot aquest procés els nostres països n’eixiren més distanciats encara, i per evitar-ho cal que hi treballem activament. Els que, com els membres de l’Espai, ens trobem en disposició de fer de pont ens hauríem de conjurar per tal que, ara amb més intensitat que mai, ni Catalunya ni el País Valencià es puguen oblidar l’un de l’altre. Compartim llengua, cultura, història i interessos socials i econòmics. I si volem preservar tot això, hauríem de compartir també futur, en peu d’igualtat i amb voluntat sincera de trobar-nos i reconèixer-nos mútuament, amb les coses que compartim i, lògicament, les diferències que ens enriqueixen.

Esperem, doncs, que disfruteu dels actes de la setmana cultural però sobretot que servisquen per estendre la consciència que, ara més que mai, ens necessitem. I ens caldrà molta intel·ligència, mà esquerra i tenacitat per mantenir i reforçar els vincles entre el País Valencià i Catalunya. Nosaltres, des de l’aspra diàspora, hi estem compromesos i voldríem comptar amb tots vosaltres.

ESPAI PAÍS VALENCIÀ

AdjuntMida
Image icon 10 anys fent espai.png110.29 KB
temes_noticies: