Diada de Gràcia 2015 - 4 i 5 de setembre

S'apropa la diada de l'11 de setembre, la commemoració de la caiguda de Barcelona el 1714 en mans del règim borbònic, el darrer baluard de la defensa del conjunt de les constitucions i llibertats del que avui entenem per Països Catalans. I, com cada any a Gràcia ens avancem a la que enguany serà altre cop una jornada històrica. Una Diada que esperona el desig de continuar lluitant perquè ens alcem com a persones i com a poble per proclamar que volem una vida digna i en plena llibertat.

Enguany, el lema escollit ha estat: “Ja no ens alimenten molles. Independència per canviar-ho tot”. Per què l'emancipació nacional, la independència, està al servei de la classe treballadora i del conjunt de les classes populars, i de la igualtat entre persones, sense distinció de cap gènere. Perquè només trencant el motlle que tot ho encotilla, en aquest cas els estats espanyol i francès, és possible construir sense els lligams que tot malmeten

Cartell 4S

Cartell 5S

El divendres 4 de setembre, escomençarem els actes amb la projecció del documental "Pep Gimeno El Botifarra. El cant de les arrels" d'Albert Montón. La història del jove xativí que va recòrrer els pobles de les nostres comarques per tal de mantenir viva la cançó tradicional valenciana. L'entrada és lliure i es projectará a les 20:00h a l'Espai País Valencià (C/Córsega 335). La projecció estarà amenitzada amb begudes i pintxos a preus populars.
El dissabte 5 de setembre a la pç de la Virreina tindran lloc els actes centrals de la diada gracienca. S'iniciarà a partir de dos quarts de vuit de la tarda amb una mostra d'expressions culturals com la música, la dansa i la poesia d'en Carles Rebassa. A les nou serà l'hora del sopar popular i, en acabat, En Borja Penalba i en Tomàs de los Santos presentaran el seu espectacle homenatge a l'Ovidi Montllor “Dones, dons i sons”.

Esperem que el programa d'aquesta diada del 2015 us sigui atractiu i que us hi acosteu per gaudir-ne. A més, us animem també a participar del teixit social del barri i del conjunt d'organitzacions, col•lectius i casals per enfortir-los, perquè el poble que s'organitza i lluita té tots els números per vèncer!

Organitza: Comissió de la Diada a Gràcia.
Dóna suport: Endavant Gràcia, Espai País Valencià, Ateneu la Torna, Ateneu la Barraqueta, Assemblea Pensionista de Gràcia, Arran Gràcia, Cup Gràcia

AdjuntMida
Image icon 4 S Cartell 3.jpg492.86 KB
Image icon cartell_diada_gracia_2015.jpg587.35 KB
Data i hora esdeveniment: 
Dv, 04/09/2015 - 20:00 to Ds, 05/09/2015 - 23:59