Dc. 7 d'octubre: Estrena del documental "Un mapa en moviment, descobrint un país en construcció".

"Un mapa en moviment: descobrint un país en construcció" és un documental centrat en la construcció nacional dels Països Catalans i és una iniciativa de l'entitat Som Països Catalans. Al llarg de més de dos mil quilòmetres el film en descobreix més de vint iniciatives, projectes i persones que contribueixen a la vertebració del nostre país.

La presentació començarà a les 19'30 amb una picaeta, a la qual seguirà l'estrena del documental a les 20'00 i en acabar, prop de les 21'30, hi haurà un debat amb la participació de Jordi Muñoz, d'Espai País Valencià, Carles Riera, president del CIEMEN i Anna Gabriel, diputada de les CUP i militant d'Endavant.

L'acte es celebrarà a Casa València a Barcelona (c. Còrsega 335 principal) i està organitzat conjuntament per les entitats del barri de Gràcia: Endavant, Arran, CUP, La Torna, la Barraqueta i l'Espai País Valencià.
Aquest projecte vol centrar la seua mirada, i posar el focus d'atenció en diferents iniciatives, fonamentalment de tipus social, cultural i política que els últims anys han treballat i actualment continuen contribuint en favor de la vertebració nacional, i que a més ho estan fent des d'àmbits i realitats polítiques i geogràfiques molt diverses.

Al documental també s'hi arrepleguen les opinions de persones que s'han destacat en la defensa del marc nacional respecte a la construcció nacional i a la situació per la qual travessa el país. En total vint-i-quatre entrevistes en un recorregut de més de dos mil quilòmetres que ens durà des de Sueca a Algemesí passant per ciutats i poblacions de tota la geografia dels Països Catalans.

El fil conductor s'estructura a partir d'una trama argumental senzilla. Una persona fa un viatge on recorre els Països Catalans en moto. Passant per diferents poblacions, el nostre protagonista entrarà en contacte amb diferents persones, col·lectius i iniciatives que li explicaran les seues reflexions, projectes i les lluites que duen endavant.

Es tracta, doncs, d'un recorregut que permeta veure com, malgrat les divisions administratives, els impediments polítics i els intents de confrontació; això que anomenem els Països Catalans són un projecte realitzable des del dia a dia.

temes_noticies: