Correllengua a Gràcia 2015

Un any més participem juntament amb un seguit de col·lectius i entitats del districte de Gràcia de Barcelona, al Correllengua 2015 que organitza la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), com l'espai de defensa i promoció de la llengua al territori, promogut i impulsat pel veïnat.

Enguany, i commemorant el 20è any que Ovidi Montllor és de vacances, el Correllengua gira al voltant de l'artista valencià que, a més, va ser veí del barri de La Salut durant alguns anys. Per primer vegada el Correllengua entra de ple a Casa València, i les entitats gracienques posaran de relleu l'ampli ventall de les trajectòries artístiques i polítiques d'Ovidi Montllor.

Així, l'Espai PV, amb la col·laboració de l'Espai Jove Fontana, impulsem una vegada més el cantautor alcoià, posant de relleu en la seua part de la dimensió actoral i cinematogràfica. Es tracta de la projecció de les següents pel·lícules:

  • Con el culo al aire (1980). Dijous 15 d'octubre, 20'30h. Espai Jove Fontana (ubicació).
    Direcció: Carles Mira. Sinopsi: Un jove de poble coneix a la cantant d'un grup i descobreix el sexe amb ella. Li produïra tal impacte que acabarà ingressant en un psiquiàtric.
  • Peli sorpresa a Casa València. En realitat està pendent tant la peli com la data, però mentrestant que la peli siga una sorpresa.

A l'endemà ens tornarem a trobar al mateix lloc, a l'Espai Jove la Fontana, el divendres 16 a les 22'30h. amb ganes d'escoltar rock, ska i mestissatge de la mà del dos grups valencians Trum i Atzukak.

I si prefereixes un pla musical més tranquil, a l'Ateneu Popular La Torna el mateix divendres 16 a les 20'30h. actua "Atzukak en format acústic", que presenten L'Arca de Noe. Sí, Noe, no Noè, sense tilde, i si vols saber qui és Noe, doncs ja tens un motiu més per venir.

Paella popular i VerdCel

A més a més, el dissabte 17 a les 14'00h. l'Espai-PV fa paella popular a preu popular (6€) i en un lloc popular (a la Plaça de la Vila). Se servirà bona i calenta després de tallers i jocs infantils, així com de la lectura del manifest d'enguany del Correllengua, que girarà al voltant de la llengua, la cultura i la llibertat, i signat pel president de la CAL, Savador Cardús.

I tan bon punt hàgem reposat bé el dinar, tindrem oportunitat d'escoltar l'actuació que VerdCel dedica a Ovidi. Amb el concert Del cor a les mans que, recordem, tindrà lloc el dissabte 17 a les 16'00h., Alfons Olmo reflecteix com Ovidi Montllor ha sigut sempre un referent. Ara, 20 anys després que marxara “de vacances” –tal i com deia a la cançó–, el cantautor vol recordar les seues cançons, que mai no han deixat de formar part del seu repertori. I és que reviure l’Ovidi, des d'un bressol i origen comuns –Alcoi i la Cançó–, és una constant en el camí d'Alfons Olmo.

La vesprada no acaba ací! La Xaranga de 'La Mentireta' de l'Espai-PV es posarà dampeus i girarà pels carrers dels envoltants de la plaça animant l'ambient. Per què? Doncs perquè a la plaça de Raspall de Gràcia hi haurà un concurs de glosa dels Països Catalans, organitzat per les amigues de l'Ateneu Independentista de "la Barraqueta", a les 20'00h. del dissabte 17.

Per suposat que vos esperem trobar també a tot el seguit d'activitats que tenen lloc des del dia 13 fins al 17 d'octubre, que duen a terme entitats amigues de Gràcia. A continuació tenim el cartell del Correllengua, on s'arreplega tot el conjunt d'actes:

Cartell de Correllengua a Gràcia 2015. Ovidi Montllor 20 anys de vacances. Llengua. Cultura. Llibertat.

Concurs fotogràfic

Concurs fotogràfic #Correllengua2015 També hi ha en marxa ja, des del primer correllengua del 4 de juliol, i fins el 7 de novembre, un concurs de fotografia a Instagram relacionades amb el Correllengua 2015. Per a participar-hi, cal publicar les fotografies a alguna de les xarxes socials més importants, amb l'etiqueta #Correllengua2015, i indicar l'indret on és en marxa l'activitat (p.ex. "Gràcia, BCN", "Casa Vlc Bcn", etc).

Cada participant pot aportar tantes imatges com desitge, només es requereix que ho face dins d'eixes dates (incloses). Toes les fotografies es publicaran al compte d'Instagram de la CAL, i s'afegiran al Mapa del Correllengua 2015. D'aquesta manera, entre tots i totes reflectirem la vitalitat del moviment arreu del país.

Les 20 instantànies que l'endemà del 7 de novembre hagen acumulat més agradaments, s'imprimiran i passaran a formar part d'una exposició itinerant dedicada al Correllengua. D'aquestes imatges, la Comissió Organitzadora del Correllengua seleccionarà aquella que millor sintetitze l'esperit del moviemtn, i serà guardonada amb un lot de productes del Correllengua. Podeu consultar les bases del concurs a la web de la CAL.