X Despertafolk, Cant improvisat, balls, Xaluq i Chundarata!

Despertafolk 2015

Estem de celebració del 10è aniversari del Despertafolk: el festival on els antics territoris de la Corona d’Aragó es troben per celebrar tots els elements culturals que els uneixen. Aquesta setmana està farcida d'actes com el cant improvisat, un tallers de danses, música en directe i una paella popular!

En els darrers anys, la cultura popular ha vist com el cant improvisat ha experimentat una revifalla molt important gràcies sobretot a l’apropiació que d’aquesta tradició n’han fet els més joves. Vos proposem, per tant, una mostra de cant improvisat de la mà dels músics illencs afincats a Barcelona. Serà el dijous 19 de novembre a les 20.00 hores a l'Espai Mallorca (Plaça de Vicenç Martorell, 1).

El cloenda i dia gran d'aquesta 10a edició del Despertafolk se celebrarà a Casa València/Espai País Valencià el dissabte 21 de novembre a partir de les 12.00 hores.

Per començar, els músics de Chundarata! ens impartiran un taller de danses del Pirineu Aragonés. En aquest taller, ens mostraran balls com Tin-Tan, La Rosca o la Polka Bibí. Després, continuarem amb la tradicional paella popular que faran els cuiners i cuineres de l'Espai País Valencià. En acabar de dinar i en el moment del cafè, animem a tots els músics que porten els seus instruments i farem una sobretaula musical. Alguns cantadors ja han confirmat l'assistència!!

Per a tancar la jornada, tindrem les actuacions del grup valencià Xaluq a les 18.00 hores per anar entrant en calor i escoltar una revisió de la música valenciana a través de les mirades d'estos músics amb influències d'estils molt diversos. I per concloure la festa, tindrem al grup aragonés Chundarata! Segur que ens animen a ballar i fan bona cosa de festa!

Nota:
Tots els actes són gratuïts.
El tiquet de la paella popular del dissabte 21 de novembre tindran un cost de 8€ amb beguda inclosa.

AdjuntMida
Image icon desperta2015.jpg438.14 KB
Data i hora esdeveniment: 
Ds, 21/11/2015 - 12:00 to 23:00