Arriba la 8a edició de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca plena de novetats

El primer cap de setmana del mes de maig tindrà lloc, a Vila-seca (Tarragonès), la 8ª Fira de Música al Carrer, una trobada musical que s’ha convertit en referent pel que fa a música feta a i per als països catalans, i que enguany més que mai vol consolidar-se com a una de les ofertes més destacades en el calendari musical català.

És en aquest sentit que en aquesta 8a edició, la Fira de Música al Carrer de Vila-seca obre un nou ventall de col•laboracions amb importants xarxes i circuits de música d’arreu, a banda de la ja consagrada relació amb la Xarxa de Músiques de Catalunya. Així, la Xarxa de Cases de la Música Popular, el concurs Enganxa’t a la Música, el concurs Premis Reus Jove de Música 2006 organitzat per l’IMAC de Reus, el Circuito de Artes Escénicas, Musicales y Plásticas en Aragón, l’En la Línea (Mercado de Músicas en Aragón) o la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear, entre d’altres, passaran a formar part del projecte de la Fira.

També amb una voluntat de créixer, la Fira ha iniciat col•laboracions amb diferents mitjans de comunicació cabdals pel que fa a música en català que s’han interessat en participar a la Fira, com ho és el Grup Enderrock, algunes emissores de Catalunya Ràdio, entre d’altres l’iCatfm, o TV3.

En aquests moments s’està acabant de tancar la programació, que comptarà amb gairebé 60 espectacles, d’un conjunt de més de 350 propostes, repartits en 7 escenaris a banda dels clàssics itinerants de carrer, que recolzen la comunicació entre els diferents espais, donant el caràcter d’unitat i proximitat que des dels seus inicis han valorat tan positivament els programadors. Un any més, els espais significatius del centre de Vila-seca seran protagonistes. Es mantenen els escenaris de l’Hort del Centre, la Plaça de Voltes i l’escenari de gran format per als grups més destacats ubicat al Parc de la Formiga. Un nou escenari situat a la Plaça de l’Estudi acollirà una altra de les novetats d’aquesta edició, la programació de noves músiques urbanes, divendres i dissabte a la nit, amb música pop, electrònica i underground. D’altra banda continuarà la programació a l’Auditori Josep Carreras i a la Sala Pare Antoni Soler del Conservatori amb espectacles de molts diferents estils, fent palès el caràcter eclèctic que tant caracteritza la Fira. Per últim, El Tendal, que en altres edicions era únicament un espai de descans per a músics, programadors i públic en general, seguirà en la mateixa línia però comptarà, a més, amb programació oficial el dissabte a la nit.

Aquesta Fira mantindrà la voluntat d’atraure, com ho ha fet en les darreres edicions, els més importants programadors del territori. D’aquesta manera s’assegura la contractació efectiva en d’altres festivals, un dels principals atractius per als grups, que veuen en Vila-seca una bona opció per a promocionar-se. Aquest any, el llistat de premis s’amplia gràcies als nombrosos contactes que la Fira ha establert amb diferents entitats musicals.

Els programadors hi troben propostes de tots els estils en escenaris propers entre sí, factor que facilita la seva tasca, repartits pel centre de la vila.

La programació de la Fira sempre es vertebra a partir de dos eixos principals: el recolzament als grups emergents i la qualitat artística, cercant ponts de comunicació entre el passat i el futur cultural dels països catalans i el Mediterrani per mitjà de propostes on la modernitat i les noves tecnologies aplicades a la música van de la mà amb la tradició.

Enguany però, a banda de les ja esmentades Nits de noves músiques urbanes de divendres i dissabte, la Fira enceta també altres noves línies de programació com la temàtica Flamenc, amb especial atenció a l’anomenat Flamenc als Països Catalans, i una aposta per les músiques del món i el mestissatge com a eix transversal al llarg dels tres dies. Comptarem també amb l’enfortiment de les propostes de músiques itinerants i dinàmiques de carrer, un clàssic a Vila-seca, projectes que recolzen el caràcter lúdic de la Fira. I, com sempre, tota mena d’espectacles de jazz, d’altres d’arrel tradicional, etc.

La Fira seguirà amb la seva implicació amb els Països Catalans, d’una banda, i el camp de Tarragona, de l’altra, possibilitant que la programació sigui variada, també, des d’un punt de vista geogràfic. Si l’any passat hi va haver una forta implicació amb la música del País Valencià, enguany comptarem amb una secció especialitzada en les Illes Balears, mantenint aquest grau de compromís amb el territori.. Per altra banda, el reconeixement de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca per part de programadors, promotors i companyies d’arreu no és incompatible amb la proximitat de la Fira amb Vila-seca i el Camp de Tarragona, on s’ha convertit en referent per a les formacions (emergents i reconegudes) i el públic.

La Fira de Música al Carrer no només pretén donar resposta a diferents tipus de sensibilitats musicals, sinó que també vol fer arribar noves músiques al públic amb la intenció d’eixamplar l’horitzó musical dels assistents. La Fira de Música al Carrer ha treballat des del seu inici per a oferir la música en l’espai públic i per a tractar els carrers i places de Vila-seca com a espais de llibertat, de solidaritat, de comunicació humana.

temes_noticies: