Excursió a Almansa amb el Casal Jaume I d'Elx

Dissabte 14 d'abril a les 8:30 hores

Excursió a Almansa “El Castell i la Batalla” 1707-2007. 300 anys de la Batalla d'Almansa.

Tots i totes haureu sentit alguna vegada la dita “Quan el mal ve d'Almansa a tots alcança”. Enguany se celebra el tres-cents aniversari d'aquella batalla que canvià el destí de tots els valencians i valencianes, per tant és una immillorable excusa per conèixer l'escenari on es va produir, en les terres d'Almansa, a les portes de l'antic Regne de València.

Acció Cultural i Rosa dels Vents us convida a viatjar en l'espai i en el temps, a realitzar una excursió per sentir la força de la Història.

Itinerari: Eixida des de l'estació d'autobusos d'Elx a les 8:30 hores. Arribada a Almansa i visita guiada al Castell, al Centre d'interpretació Històrica de la Batalla d'Almansa i a l'escenari de la batalla. A continuació, realitzarem un passeig pels monuments més importants de la ciutat: Façana de l'església de Santa Maria de l'Assumpció i Ajuntament, antic palau del segle XVI (en el saló de plens: quadre de la Batalla d'Almansa), carrer Aragó i plaça de Sant Agustí: façana de l'església de les Agustines i de la Casa de Cultura (s. XVI). Per dinar anirem al Santuari de Belén, on degustarem la gastronomia manxega i on trobarem l'ermita del segle XVII i una zona d'esplai i arborada.

Important confirmar a casaldelx@acpv.net abans del 10 d'abril; si no hi ha prou gent per a l'autobús, anirem en cotxes particulars.

temes_noticies: